Itthon » Művelődés

Új helyszínen A láthatatlan férfi

Dávid Botond, városunk egyik megbecsült fotográfusa a Hilton után Keszthelyen is sikert aratott fényképeivel.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
Jocha Károly sportújságíró

Ötkarikás élmények – könyvbemutató Jocha Károllyal

A neves sportújságíró olimpiai bajnokokkal készült...
Fotó: Hagyomanyok Háza

A Hagyományok Háza Székelyudvarhelyre jön

Agócs Gergellyel is találkozhatsz! Pásztormuzsikáról,...
DSC1139

Megfertőznék a fiatalokat

Mégpedig a legjobb hobbival, amitől kvízmesterré válik...

DavidBotond
DavidBotond
szerkesztoÍRTA: BEDŐHÁZI ATTILA-CSABA
2010. augusztus 25., 08:29
0 hozzászólás. 

Az augusztus 20-i ünnepség részeként Keszthelyen a festői környezetű Festetics-kastélyban nyitották meg Dávid Botond A láthatatlan férfi című kiállítását, amely mostanra a negyedik helyszínen (Budapesti Hilton Hotel - Litea könyvszalon Budapest - Szombathely - Keszthely) tekinthető meg Magyarországon.

DavidBotond

A Festetics-kastély Keszthely kiemelkedő jelentőségű műemléke. Építése még a 18. század közepén kezdődött el, ám csak az 1880-as években nyerte el végleges formáját. A város minden évben több kulturális eseménynek ad helyet, ez augusztus 20-án sem volt másként, amikor Keszthely polgármestere Ruzsics Ferenc beszéde után a nagyközönség elé tárták a székelyudvarhelyi fényképész alkotásait. A Balatoni Borok Háza pincéjében, az 500 éves pincerendszerben rendezték be a tárlatot, ahol egyébként ezen a napon ünnepelték a fennállás hatodik évét. A helyszínt Kreil Vilmos a Balatoni Borok Házának ügyvezetője, a Magyar Bocuse d'Or Akadémia elnöke biztosította az udvarhelyi fotós és munkái számára.

DavidBotond

Szeptember közepén írja alá Székelyudvarhely és Keszthely a testvérvárosi együttműködésről szóló papírokat – tudtuk meg Dávid Botondtól, aki magyarországi élményeiről mesélt. Azt is elárulta, hogy A láthatatlan férfi tovább vándorol és ha minden jól megy, akkor az októberi választások után Vácon is bemutatják a képeket, de Veszprém is szerepel a tervek között.

DavidBotond

„Ha valakinek meg kell köszönni a kiállítást, akkor azok Ruzsics Ferenc, Keszthely polgármestere, Kreil Vilmos, a Balatoni Borok Házának ügyvezetője, a Magyar Bocuse d'Or Akadémia elnöke valamint Kepli József, Keszthely polgármesteri hivatalának kabinetvezetője, hiszen nélkülük nem jöhetett volna létre a tárlat" – mondta Dávid Botond.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."