Itthon » Művelődés

Könyvbemutató: Gellérd Judit utazásai

A siménfalvi származású, Hawaii-on élő orvos, zenész és író Dr. Gellérd Judit útinaplóját mutatják be Székelyudvarhelyen.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
Jocha Károly sportújságíró

Ötkarikás élmények – könyvbemutató Jocha Károllyal

A neves sportújságíró olimpiai bajnokokkal készült...
Fotó: Hagyomanyok Háza

A Hagyományok Háza Székelyudvarhelyre jön

Agócs Gergellyel is találkozhatsz! Pásztormuzsikáról,...
DSC1139

Megfertőznék a fiatalokat

Mégpedig a legjobb hobbival, amitől kvízmesterré válik...

Bedohazi
Bedohazi
szerkesztoÍRTA: UH.RO
2011. augusztus 24., 12:19
0 hozzászólás. 

A kötet Ahol leoldom saruimat címmel jelent meg a csíkszeredai Pro Print Könyvkiadónál: tulajdonképpen egy útleírás, Gellérd Judit a világ különböző tájaira (India, Tibet, Hawaii, Örményország, stb) kalauzolja benne olvasóját.

„Mélyen átéli a hazájából kirekesztett vagy hazájában otthontalannak nézett népeket: erdélyi mély gyökerei révén rendkívüli érzékenységgel reagál azokra az igazságtalanságokra, amelyeket a világ különböző tájain élő népeknek el kellett viselniük a történelem folyamán, és amelyek ellen ma is lázadással, imával küzdenek sok helyen." – írta a szerzőről és művéről Takács Éva a Hargita Népe napilapban.

Gellérd Judit legismertebb kötete egyébként A Liberté rabja, amiben édesapja, a néhai Gellérd Imre (1920-1980) erdélyi unitárius tudós-lelkész életútját írja le.

Az Ahol leoldom saruimat című kötetet szeptember elsején, csütörtökön délután 6 órától mutatják be az udvarhelyi Művelődési Ház koncerttermében. A szerzőt és művét Molnár Vilmos csíkszeredai író, a Székelyföld folyóirat szerkesztője méltatja.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."