Itthon » Oktatás

Lejártak a környezetvédelmi programok a Ficánka Napköziben

Több mint két hónapon át környezetvédelmi tevékenységekkel színesítette a Ficánka Napköziotthon a gyerekek és szüleik hétköznapjait.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
fotó: Biró Mihály

Utcára került az iskola (videó)

Levelek hulltak, grafikák, festmények lobogtak a...
allatvilagnapkikep

Állat volt a napiban

Gyanútlanul mentem a Csillagvár Napköziotthonba és ez...
Tudasz01

Tudászban ki a jó?

Egész Székelyföld itt lesz a történelmi vetélkedő...

Gyerekek a Ficánka napköziben
Gyerekek a Ficánka napköziben
szerkesztoÍRTA: UH.RO
2012. július 14., 09:06
0 hozzászólás. 

A május 2.-tól július 12-ig tartó programsorozat által környezettudatosabb életre próbálta rávezetni a napköziotthon a szülőket és gyermekeket egyaránt.

A program legfontosabb célkitűzése az volt, hogy változzon a gyerekek és szüleik, környezetünkkel szembeni, romboló hozzáállása. A közvetlen élmények, tapasztalások érzelmeket váltanak ki a gyerekekből és ezeket támogatva, erősítve nevelhetjük őket az élőlények szeretetére, védelmére. A programok legfontosabb célja tehát, hogy megismerjék, megszeressék és védjék a gyerekek az állatokat, növényeket, alakuljon ki bennük a felelősségérzet irántuk, képesekké váljanak vigyázni rájuk, óvni őket.

A gyerekeknek lehetőségük nyílt papír-újrahasznosításra, sőt, régi játékaikból újakat varázsoltak. Mélyebb ismereteket szerezhettek a vadállatokról, a védett állatokról, a költöző és énekes madarakról. A napközi udvarát Tündérkertté varázsolták a kertészek segítségével, így saját kezűleg ültetett és gondozott fákkal, növényekkel tették felejthetetlenné napközis éveiket. A szinte három hónapig tartó programsorozat igazán felemelő élményt nyújtott a szülőknek, gyerekeknek és óvónőknek egyaránt.

A program létrejöttét a székelyudvarhelyi Polgármesteri Hivatal támogatta.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."