Itthon » Oktatás

Negyvenéves, de nem öregszik a napközi

Négy évtized, kétezernél több óvodás, százharminc pedagógus – születésnapot ünnepelt a Villanytelepi Napközi Otthon.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
fotó: Biró Mihály

Utcára került az iskola (videó)

Levelek hulltak, grafikák, festmények lobogtak a...
allatvilagnapkikep

Állat volt a napiban

Gyanútlanul mentem a Csillagvár Napköziotthonba és ez...
Tudasz01

Tudászban ki a jó?

Egész Székelyföld itt lesz a történelmi vetélkedő...

Villanytelepi Napközi Otthon
Közös énekkel köszöntötték lakói a 40 éves napközit. Fotó: Csedő Attila
szerkesztoÍRTA: LÁZÁR EMESE
2013. április 24., 18:18
0 hozzászólás. 

A város egyik legnépszerűbb napközije – hangzott el április 23-án, kedden délután a Villanytelepi Napköziotthon 40. születésnapi ünnepségen. A kijelentést mi sem igazolhatta volna jobban, mint az, hogy tűt is alig lehetett volna leejteni az alkalomnak helyet adó Művelődési Ház nagytermében.

Az intézmény már nyugalomba vonult és jelenlegi óvónői, dadái, alkalmazottai, nagymamák, nagyapák, szülők, pedagógus kollégák és természetesen a napközi volt és jelenlegi lakói együtt ünnepelték meg az1973-as kapunyitás negyvenedik évfordulóját.

Ünnepelt a Villanytelepi Napköziotthon

A délután 5 órakor kezdődő ünnepélyen románul és magyarul üdvözölte a jelenlevőket Péter Edit igazgatónő és a műsorvezető, Sarkadi Zoltán színművész. Nosztalgiázásra is alkalmat adott a születésnap: miközben a volt napközisek visszaemlékezéseit hallgathattuk arról, hogy miért is volt jó „villanytelepisnek" lenni, a kivetítőn fekete-fehér fényképeken is peregtek az eltelt évek, évtizedek kedves pillanatai.

„Mert itt jó az étel, az óvónéni, a dadanéni, lehet játszani, zenét hallgatni és pihenni. Mert ha nem jövök, mindig hiányzik" – fogalmaztak a jelenlegi kis, közép- és nagycsoportos óvodások. De nem csak a gyermekeknek telik jól a napköziben, hanem nevelőiknek is, akik szerint a villanytelepi napköziben azért öröm dolgozni „mert olyan munkahely, ahol nagyon el lehet fáradni, de ahol egy simogatás, egy kedves gyermekmosoly egy pillanat alatt feltölt."

Ünnepelt a Villanytelepi Napköziotthon

„A város ünnepe is ez" – mondta az ünneplő közönséget röviden üdvözlő Bunta Levente polgámester, aki köszöntötte és megköszönte a város egyik legsikeresebb és legnépszerűbb napközije dolgozóinak az áldozatos, szeretettel és felelősséggel végzett munkáját.

A köszöntőbeszédek után a nagycsoportosoké volt a tér: az aprónép az óvónénik irányításával járta a táncot, fújta a nótát és mondta az alkalomra megtanult versikét. A „nagyok" szereplése után a napközi összes óvónője és óvodása, azaz a nyolc csoportba járó, közel kétszáz gyermek állt fel a színpadra és zárta énekszóval a műsort.

Az ünnep ezzel nem ért véget: a szülőknek és gyermekeknek a csíkszeredai Boszorkák bábcsoport kedveskedett Fakalinka történetével.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."