Itthon » Oktatás

Udvarhelyi tanárokat is díjaztak Budapesten

Szabadidejükben foglalkoznak a tehetséges gyerekekkel. Lehet, hogy a te tanárod is köztük van.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
fotó: Biró Mihály

Utcára került az iskola (videó)

Levelek hulltak, grafikák, festmények lobogtak a...
allatvilagnapkikep

Állat volt a napiban

Gyanútlanul mentem a Csillagvár Napköziotthonba és ez...
Tudasz01

Tudászban ki a jó?

Egész Székelyföld itt lesz a történelmi vetélkedő...

kovacslajos1a
Kovács Lajos matematika-tanár is a díjazottak között volt
szerkesztoÍRTA: UH.RO
2013. augusztus 30., 15:53
2 hozzászólás. 

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma által alapított Bonis Bona - A nemzet tehetségeiért díjakat augusztus 28.-án adták át a budapesti Nemzeti Színházban. A díjakat három kategóriában (kiváló versenyfelkészítő, kiváló tehetséggondozó, kiváló tehetségsegítő) adták, összesen hat székelyudvarhelyi pedagógus részesült elismerésben.

A kiváló versenyfelkészítő kategóriában összesen 202 Kárpát-medencei, magyar anyanyelvű tanár kapott elismerést, köztük Kovács Lajos és Dávid Géza, a Tamási Áron Gimnázium matematika-tanárai, illetve Bodó Lajos, a fenyédi Márton Áron Általános Iskola szintén matematika szakos tanára.

Kiváló tehetséggondozó-díjat vehettek át Bíró-Ambrus Lenke, a Bethlen Gábor Általános Iskola magyartanára és Nagy Jenő, az Orbán Balázs Általános Iskola matematika-tanára, összesen 170 pedagógust díjaztak ebben a kategóriában. Kiváló tehetségsegítő-díjat idén 65-en kaptak, köztük Bíró G. Albert, a Bethlen Gábor Általános Iskola matematika-tanára, a Heuréka Tehetségpont vezetője.

Megkeresésünkre Kovács Lajos matematika tanár elmondta, hogy a gimnáziumban általában minden évfolyamból kerülnek ki tehetséges diákok, akikkel a tanórai tevékenység mellett külön foglalkoznak felkészítők és különórák keretében.

gimi-04

„A diákok egy részénél már az általános iskolában felfedezhetjük a tehetség jeleit, míg mások képességei később, a középiskolai évek során mutatkoznak meg. A tanár irányítása nélkülözhetetlen, de a tehetségen kívül szükséges a diákok részéről is a szorgalom, az önálló munka, és persze a versenyen a nyerni akarás. Az így kiválasztott diákjaink számos erdélyi, valamint országos és nemzetközi versenyen vesznek részt, és büszkén mondhatjuk, hogy sokan térnek haza kiváló helyezésekkel" – közölte Kovács Lajos, majd saját tanítványai közül Veres Pétert, Kozma Lászlót, Bíró Emesét, Bíró Zsoltot, Kolumbán Antal Györgyöt, valamint Mag Istvánt nevezte meg az elmúlt évek évfolyamaiból, illetve Tikosi Kingát, Vass Balázst és Kajántó Sándort kollégája, Dávid Géza tanítványai közül.

Hozzátette, hogy a diákok felkészítése szabadidős tevékenység, a tanárok ezért általában nem kapnak külön javadalmazást. Néhány éve viszont a Nemzetközi Magyar Matematikaversenyen elért helyezésekért a román oktatási tárca a diákokat és a tanárokat egyaránt oklevéllel és pénzdíjjal jutalmazta, most pedig ez a magyarországi oktatási kabinet által alapított díj azt bizonyítja, hogy a tehetségek felkarolásáért a határon túl végzett áldozatos munkát az anyaországban is elismerik.



2 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat
avatar
laboda
2013-09-01 18:12:30
Bárcsak mindig ilyen híreket olvashatnánk. Érdekes volna tudni, hogy mire vitték ezek a diákok ha már kiléptek a nagybetűs életbe. Minden esetre le a kalappal ezen tanárok előtt.
avatar
egy volt gimis diak
2013-09-02 21:48:43
Kedves Kovács Lajos tanár úrról érdemes lenne megemlíteni, hogy milyen áron készíti fel az olimpikonokat. Az osztályunkat 4 évig tanította, és az 1-2 tehetséges tanulón kívül másnak jóformán a nevét sem tudta, jegyeket hasból kaptuk és nagyon meg voltunk szorulva mikor jött az érettségi. Rengeteg kínlódásba és a szüleinknek rengeteg pénzébe került magunktól felkészülni a megmérettetésre, mivel a tanár úr azon kívül, hogy nem fejezte be a leckét, teljesen figyelmen kívül hagyta a tételek oldását. A gimis tanárok munkáját különben tisztelem, de úgy érzem Kovács Lajos tanár úr nem érdemel kitüntetést.

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."