Itthon » Oktatás

A diákok eredményei minősítik a gimnáziumot

Félszáz versenyen majdnem kétszáz díjat nyertek ebben a tanévben a Tamási Áron Gimnázium diákjai. Még mindig magas a szint.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
fotó: Biró Mihály

Utcára került az iskola (videó)

Levelek hulltak, grafikák, festmények lobogtak a...
allatvilagnapkikep

Állat volt a napiban

Gyanútlanul mentem a Csillagvár Napköziotthonba és ez...
Tudasz01

Tudászban ki a jó?

Egész Székelyföld itt lesz a történelmi vetélkedő...

gimnazium
181 diplomát hoztak a gimis diákok
szerkesztoÍRTA: KATONA ZOLTÁN
2013. május 24., 22:40
0 hozzászólás. 

50 tantárgyverseny, 181 díj (diploma) 13 tantárgyból – mérleget vont a Tamási Áron Gimnázium igazgatósága és tanári kara, s ezek az eredmények mutatják, hogy az iskola még mindig egy nagyon komoly szellemi fellegvárnak számít a térségben.

Az elmúlt hónapokban több olyan minősítés is nyilvánosságra került, amik szerint a gimnázium már nem a régi, de az eredmények ezeket a véleményeket megcáfolják – ez a gondolat fogalmazódott meg a péntek délelőtti sajtótéjékoztatón, ahol az iskola vezetősége és néhány tanára mutatta be az összesítést. A felsorolt számok a megyei, országos, illetve nemzetközi tantárgyversenyek eredményeinek összesítése.

A 35 első díj is önmagáért beszél Laczkó György iskolaigazgató szerint, aki azt is hangsúlyozta, hogy nemcsak a tanügyminisztérium és a megyei önkormányzat támogatta a tantárgyversenyeken résztvevő diákokat, hanem az iskola szülői bizottsága is.

A térség iskolái közül a csíkszeredai Márton Áron Gimnázium, a székelykeresztúri Orbán Balázs Gimnázium, illetve a gyergyószentmiklósi Salamon Ernő Gimnázium a fő ellenfelei a tantárgyversenyeken az udvarhelyi giminek. Anyagi szempontból a TÁG rosszabb helyzetben van (például legutóbb is csak használt számítógépekkel tudtak frissíteni), ennek ellenére diákjai még mindig 80%-ban komoly, állami egyetemeken tanulnak tovább, ami talán még fontosabb minősítés, mint a tantárgyversenyek eredményei.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."