Itthon » Oktatás

Idéntől már nyomdamérnök is lehetsz

Két új mérnöki szak is indul ősztől a MÜTF Oktatási Központban: a gazdasági oktatás mérnöki képzéssel egészül ki.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
fotó: Biró Mihály

Utcára került az iskola (videó)

Levelek hulltak, grafikák, festmények lobogtak a...
allatvilagnapkikep

Állat volt a napiban

Gyanútlanul mentem a Csillagvár Napköziotthonba és ez...
Tudasz01

Tudászban ki a jó?

Egész Székelyföld itt lesz a történelmi vetélkedő...

Dr. Geréb László és Ilyés Ferenc
dr. Geréb László és Ilyés Ferenc
szerkesztoÍRTA: SZASZA
2014. március 13., 16:26
0 hozzászólás. 

Bemutatta 2014-es oktatási tervét a most már öt intézménnyel partnerségben levő MÜTF Oktatási Központ. Dr. Geréb Lászlótól, az intézmény ügyvezető igazgatójától megtudtuk, elkészült Székelyudvarhely hárompilléres humántőke-fejlesztési koncepciója is: a felsőoktatásra, felnőttképzésre és vállalkozásfejlesztésre alapuló tervnek most az első pilléréről volt szó.

Geréb szerint tantervük kidolgozásakor nagyon fontos volt a helyi vállalkozások munkaerő-igénye, így velük egyeztetve hirdetik meg az idei szakokat. A két új mérnöki képzés indítását több helyi vállalat is sürgette, így egyértelművé vált, hogy az itt diplomát szerzők nagy valószínűséggel kapnak munkahelyet is.

Ilyés Ferenc tanulmányi igazgató elmondta, kereskedelem-marketing szakon 20 nappali és 30 levelező helyet hirdetnek meg, turizmus szakirányon 30 levelező hely lesz, az agrármérnöki képzés 40 levelező hellyel indul, míg a könnyűipari szakágon 50 levelező hely lesz.

Ez utóbbi egyébként két szakirányra oszlik, textil- és nyomdamérnökire. A szakokat bemutató sajtótájékoztatóra videokonferencián bejelentkező dr. prof. Patkó István, az Óbudai Egyetem könnyűipari karának dékánja elmondta, az előadókat, tárgyfelelősöket ők biztosítják, míg a gyakorlati képzést helyi oktatók oldják meg.

Ebben szakmai partnerei is vannak a MÜTF-nek, textilmérnöki szakon a Norada, amíg nyomdamérnökin a Top Invest. A dékán hozzátette, a Romániában egyedinek számító nyomdamérnöki képzést már végezték el udvarhelyiek (akkor még Magyarországon), és most is szakmájukban dolgoznak, vezető pozícióban, az oktatásban rájuk is számítanak.

Péter Szabolcs Budapesten végezte el az Óbudai Egyetem könnyűipari képzését és elmondta, a szak egyik erőssége, hogy a szakirányú képzést megelőzően az első két évben alapvető mérnöki ismereteket is szerezhetnek a hallgatók. Ennek nagy előnye, hogy a diplomát szerzők nem csak textil- vagy nyomdamérnökként helyezkedhetnek el, hanem bármilyen, mérnöki tudást igénylő állást nagy eséllyel pályázhatnak meg.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."