Sport » Kézilabda

Udvarhelyi szentháromság a magyar válogatottban

Ennyi kötődése talán még sosem volt Székelyudvarhelynek a magyar kézis válogatotthoz, mint a vasárnapi, brazilok elleni találkozón.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
szejkeNagybanya1

Hazai pályán jól megy a Szejke SK-nak a játék

Megszerezte második hazai győzelmét a kézilabda...
SzejkeKrajova

Kupameccsen kapott ki a Szejke SK

A kézilabda Román Kupa legjobb tizenhat közé kerülése...
segesvar szejkesk 1

Nem jött össze a pontszerzés

Nagyon küzdelmes találkozón van túl a...

Siposalanyaval
Sípos, Ilyés és Bartók is a keretben, fotó: az MKSZ Facebook oldala
szerkesztoÍRTA: LUKÁCS ZSOLT
2018. április 09., 14:07
1 hozzászólás. 

Egyhetes összetartásra trombitálta össze Ljubomir Vranjes szövetségi kapitány a Szlovénia elleni vb-selejtezőre készülő magyar férfi kézilabda válogatottat. Az ősszel még visszavonulásáról nyilatkozó Ilyés Ferenc örömmel fogadta a behívót. A keret tagja volt a Lemgo jobbátlövője, Bartók Donát is, akinek édesapját, Csabát, az udvarhelyi születésű 75-szörös válogatottat szintén nem kell bemutatni az udvarhelyi sportbarátoknak, illetve behívták a két éve SZKC-tól Tatabányára szerződő, édesapja révén keresztúri származású Sípos Adriánt is.

SiposesIlyes

Az edzőtábor végén egy minitornát is rendeztek, amelyen a magyarok mellett Ausztria és Brazília vett részt. A helyszín az egy héttel korábban megnyitott Kiss Szilárd Aréna volt Siófokon. A magyar válogatott összeállítását böngészve arra a következtetésre jutottam, hogy Vranjes a védelem hatékonyságára helyezi a hangsúlyt a Balaton-parti edzőtáborban. Ezen cseppet sem csodálkoztam, hisz eddigi öt mérkőzésén 152 gólt kapott a válogatott. Valljuk be, nehéz is így meccse(ke)t nyerni....

Igazi vezére volt a csapatnak

Ennek megfelelően a vasárnap koradélután rendezett, Brazília elleni záró mérkőzésen Ilyés-Sípos párossal kezdett a védelem tengelyében, a kapuban pedig Székely Marcival, aki hozzá lehet szokva, hogy e két bástya védi a Bányász-várát hétköznapokon is, hiszen mindhárman a Tatabánya csapatát erősítik. Az összeszokottság meg is látszott, kitűnően tüntették el a brazilok beállósát, blokkolták a lövéseket. Sípos támadásban is bent maradt, meg is hálálta a bizalmat, hisz hibátlanul lőtt: előbb egy gyors kontrából talált be, majd kétszer Lékai passzai után is eredményes volt a falban.

IlyesFerenc

Ilyés ott folytatta, ahol abbahagyta: igazi vezére volt a csapatnak, támadásban nem vállalt szerepet, de hátul tekintélyt parancsolóan takarított, ha pedig leült pihenni pár percig, a padról is szélesen gesztikulálva biztatta, hajtotta fiatal társait. Mindezt alátámasztja Lékai is:

Az első félidő alatt eleget bizonyított Sípos, a második játékrészre Schuch állt be Ilyés mellé a fal közepére. A 42. percben lépett először pályára Bartók, a bizonyítási vágy nagyon dolgozott benne, védekezve büntetőket hozott össze az ellenfélnek és ki is állították, de amint megnyugodott, a támadásban is kamatoztathatta harciasságát a válogatott, kitűnő gólpasszokkal vétette észre magát.

BartokDonat

A mérkőzést és ezzel együtt a tornát is simán nyerte a magyar válogatott és sikerült lefaragni az eddigi meccsenkénti 30 fölött kapott gólszámot huszonkettőre. Ezek a számszerű tények, az egyhetes munka gyümölcsét remélhetően júniusban aratják majd le, amikor Szlovénia ellen oda-visszavágó rendszerben meccselnek a világbajnoki részvételért. A teltházas közönség pedig szeretetéről biztosította a játékosokat, Sípos kislányával a karjában pacsizott a szurkolókkal, a válogatottságok számát tekintve pedig Top10-be kerülő Ilyés hosszú percekig osztogatta az aláírásokat és mosolyogva szelfizett a rajongóival.



1 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat
avatar
bodega
2018-04-10 09:58:24
https://www.youtube.com/watch?v=4XP9rABh3D4&feature=player_embedded

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."