Itthon » Oktatás

Ébresztő! Lekésed az iratkozást!

5:00-kor már 36 szülő toporgott a színes-ceruzás iskola kapuja előtt. Az első apuka 12 óra körül állt ki az iskola elé. 

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
fotó: Biró Mihály

Utcára került az iskola (videó)

Levelek hulltak, grafikák, festmények lobogtak a...
allatvilagnapkikep

Állat volt a napiban

Gyanútlanul mentem a Csillagvár Napköziotthonba és ez...
Tudasz01

Tudászban ki a jó?

Egész Székelyföld itt lesz a történelmi vetélkedő...

Ébresztő! Lekésed az iratkozást!
Ébresztő! Lekésed az iratkozást!
szerkesztoÍRTA: UH.RO
2015. február 23., 06:03
1 hozzászólás. 

Többnyire apukák állnak az Orbán Balázs Általános Iskola előtt, de akad pár anyuka is.

Arcukon fáradt mosollyal javasolják, írjuk meg, az első szülőértekezlet már lejárt, és úgy döntöttek javasolni fogják jövőre tegyenek ki padokat és húzzanak fel egy sörsátrat. Mert ugye, még a börtönben is leültetik az embert.

Szorítunk nekik, és gyerekeiknek. De reméljük, hogy nem teremtenek hagyományt.

Beiratkozás a Móra Ferenc Általános Iskolába

A Mórában sem bízták a véletlenre az iratkozást a szülők - meséli szerkesztőségünknek egy, a beiratkozás traumáján frissen átesett anyuka. A harmadik apuka negyed hatkor már kiállt a dombtetőre. Nyolc óra után néhány perccel érkeztem, és az volt az érzésem, elkéstem. Egy gyors számolás, aztán megnyugszom. Elvileg, legrosszabb esetben is hatvanadikként bejutunk. Előttem még 31 szülő állt. A titkárságról egy hölgy próbálja eloszlatni a tömeget azzal, hogy aki a körzethez tartozik, biztos lehet a dolgában. Mindenki bólogat, de senki sem mozdul. Az útlevél osztályon annak idején megszoktuk az íratlan szabályokat.

Közben érkezik az ingyen kifli és tej. Na, nem az éhes szülőknek, a külvilág dolgaival mit sem törődő, javában éneklő előkészítősöknek. Néhány összeszokott anyuka közös óvodai ügyeket intéz, mások idegesen telefonálgatnak. Van olyan is, aki a nyugdíjas, ráérő nagyapát hívja sorba állni. A legnagyobb gond, hogy lassan fogy a sor, mert az internetes regisztráció miatt egy szülővel legalább 10 percet foglalkoznak a titkárságon. Egy órára mindenki sorra került, aki időben megjelent.



1 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat
avatar
talaldkivagyok
2015-02-24 21:16:15
Hisztéria
Talán nincs elég iskola a gyerekeknek? Vagy azt hiszik a szülők, hogy ha egy elit iskolába íratják a gyereket akkor négy évre hátra lehet dőlni? Az első iskolai években az otthoni tanulás felügyelete és a szülő segítsége elengedhetetlen. Az a legjobb iskola amelyik a gyerek lakhelyéhez a legközelebb van és nem az úton hazafele tölti a gyerek a délutánt.

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."