Itthon » Oktatás

Juszt is sorba állunk!

Az egyik iskolában időpontokat kaptak a szülők, hogy elkerüljék a tolongást. Máshol is elkerülhető lett volna, de minek.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
fotó: Biró Mihály

Utcára került az iskola (videó)

Levelek hulltak, grafikák, festmények lobogtak a...
allatvilagnapkikep

Állat volt a napiban

Gyanútlanul mentem a Csillagvár Napköziotthonba és ez...
Tudasz01

Tudászban ki a jó?

Egész Székelyföld itt lesz a történelmi vetélkedő...

Rágörcsöltek a szülők, de még vannak helyek az iskolákban fotó: Kakasy Botond/archív
Rágörcsöltek a szülők, de még vannak helyek az iskolákban fotó: Kakasy Botond/archív
szerkesztoÍRTA: BALOGH RÉKA ADRIENN
2015. február 24., 10:12
1 hozzászólás. 

A Tamási Áron Gimnázium titkárságán a hölgy szinte rutinosan és röviden válaszolt kérdésünkre. Megtudtuk, mind a 25 hely "elkelt", sőt civilizált módon történt az iratkozás, a szülők ugyanis megadott időpontokra érkeztek. A Benedek Elek Pedagógiai Líceum step by step módszert alkalmazó, és ezért nem körzetesített előkészítő osztályába is beteltek már hétfőn a helyek - közölte Bálint Mihály, az iskola igazgatója.

Elvileg még mindig vannak helyek

Az Orbán Balázs Általános Iskolában, ami előtt a szülők előző nap szinte sátrat vertek, közölték, igaz, hogy mind az 50 hely betelt, mégis elvileg lehetne bővíteni a listát. A tanfelügyelőség jóváhagyásával ugyanis 30 főre bővíthető az osztályok létszáma. Az iskola titkárságán nem erősítették meg ebbéli szándékukat.

Nem tartja egészségesnek az ilyen magas létszámú osztályokat Tőkés Zsolt, a Baczkamadarasi Kis Gergely Református Líceum igazgatója sem. Elmondása szerint legfeljebb egy-két fővel érdemes bővíteni a kötelező 25 fős létszámot. Ebbe az iskolába továbbra is lehet jelentkezni, de az igazgató hangsúlyozta, a kötelező iratok mellé mindenképpen szükségeltetik az egyházi ajánlás. Különben miért lennénk református iskola? – teszi hozzá. Az eredményeket pénteken függesztik ki.

A Mórába és a Bethlenbe is várják a jelentkezőket

A legmegnyugtatóbb helyzet talán a Móra Ferenc és a Bethlen Gábor Általános Iskolákban van.  – Higgyék el, aki a körzethez tartozik, mindenkit felveszünk – közölték portálunkkal az előbbi iskola titkárságán. Ennek ellenére addig nem mozdult senki a reggel 8 órakor már közel negyven főt számláló sorból, amíg az internetes regisztráción túl nem volt. Ide hétfőn délután négy óráig 55-en íratták be gyermeküket. Mivel itt nincsenek helyszűkében, mint mondjuk az Orbán Balázs iskolában, ha szükség van rá, megtehetik, hogy még egy osztályt indítanak. Ezzel a jogával élt is tavaly a vezetőség. Továbbra is várják a körzethez tartozó gyermekek szüleit minden nap reggel nyolc és délután négy óra között.

A Bethlen Gábor iskolában tegnap 41 szülő adta le az iratkozáshoz szükséges iratokat, így március 13-ig a fennmaradt kilenc helyre lehet jelentkezni – mondta Balázs Katalin az iskola titkárságán.

A Tompa László Általános Iskola titkárságán ennél szűkszavúbban közölték, rendben mentek az iratkozások, és maradt ugyan néhány szabad hely, de pontosan mennyi, azt nem tudják megmondani. A speciális kritériumok alapján döntő Palló Imre Művészeti Szakközépiskola részéről Sztojka Károly elmondta, a felvételi vizsga után egyelőre úgy tűnik, betelt minden hely. Még három hét van az iratkozásból, és csak ezután derül ki, hogy él-e minden sikeres felvételiző a lehetőséggel. Ha marad még hely, valószínűleg újabb felvételit hirdet az iskola.

Első körben március 13-ig várják a jelentkezéseket a legtöbb iskolánál, melynek eredményeit március 20-án teszik közzé. Ha ezután is maradnak szabad helyek az előkészítő osztályokban, azokat március 24. és április 3. között osztják szét a más körzetből jelentkező gyerekek között. Ennek eredményeit az iskolák április 10-én kötelesek közzé tenni.

'Elvileg' még mindig vannak helyek


1 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat
avatar
Egy a sokból
2015-02-24 23:09:35
Időpont
Az időpont osztás jó dolog, de azokat mi alapján osztották?

Ja, sejtem: az első 25-öt a "lefoglalt" helyek tulajdonosai, a többit a többiek ... legalábbis a tavaly ez volt a rendje.

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."