Itthon » Oktatás

Cukormázzal pörögtek rá a karácsonyra az ovisok

A Csillagvár Napköziotthonban ismét megszervezték a városi játszóházat, ahol a gyermekek ráhangolódhattak az ünnepekre.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
fotó: Biró Mihály

Utcára került az iskola (videó)

Levelek hulltak, grafikák, festmények lobogtak a...
allatvilagnapkikep

Állat volt a napiban

Gyanútlanul mentem a Csillagvár Napköziotthonba és ez...
Tudasz01

Tudászban ki a jó?

Egész Székelyföld itt lesz a történelmi vetélkedő...

Varosijatszohaz2
Városi játszóház cukormázzal, fotó: Gál Előd
szerkesztoÍRTA: GÁL ELŐD
2015. december 17., 15:33
0 hozzászólás. 

Városi játszóházra gyűlt össze szerdán városunk minden napközijének két-két lurkója egy-egy óvodapedagógussal karöltve a Csillagvár Napköziotthon Mesevilág csoportjában. A rendezvényt évről évre, immár több mint tíz éve megszervezi a csoport két óvónője, Péter Olga és Gál Csilla, azzal a céllal, hogy ráhangolják a gyerekeket a szeretet ünnepére és ötleteket adjanak nekik karácsonyi díszek, dekorációk, ajándékok készítéséhez.

Varosijatszohaz1

Az ünnepi beszédet az óvónőkből verbuvált Csörgő-Börgő zenekar dalai követték, ezután a gyerekek rögtön nekiláthattak a tevékenységeknek. A csoport termében több asztal volt kialakítva, mindegyiknél mással foglalkozhattak az ovisok.

Varosijatszohaz3

Az egyik asztalnál szalvétagyűrűt lehetett készíteni úgy, hogy egy kivágott papírhengert zsákvászonnal fedték be, majd arra díszítőelemeket ragasztgattak rá. Egy másiknál fakorongokat alakítottak tetszés szerint szarvas- vagy hóember-fejekké a gyermekek, míg a harmadik asztalkánál magát a fenyőfát díszíthették fel, persze a fát is nekik kellett elkészíteniük egy zöld lapból vágással és hajtogatással.

Varosijatszohaz4

A legizgalmasabb feladat mégis a mézes pogácsák cukormázzal való feldíszítése volt, amit nem csak mi, hanem a gyerekek is a legjobban élveztek, hiszen sokan közülük jól is laktak a díszítőanyaggal. A karácsonyfa, hóember és angyal alakú mézeskalácsokra szerencsére még a nagy falatozás ellenére is jutott a cukormázból.

Varosijatszohaz5

A két szervező miután besegített, hogy minden ovis mind a négy asztalnál el tudja készíteni a díszeket, emléklapokkal, mandarinnal és szaloncukorral ajándékozta meg a kis lurkókat.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."