Itthon » Oktatás

Delfinek és denevérek falaznak a Pallóban

Míg a végzősök érettségiznek, az iskola többi tanulója kicsit felturbózza az udvart.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
fotó: Biró Mihály

Utcára került az iskola (videó)

Levelek hulltak, grafikák, festmények lobogtak a...
allatvilagnapkikep

Állat volt a napiban

Gyanútlanul mentem a Csillagvár Napköziotthonba és ez...
Tudasz01

Tudászban ki a jó?

Egész Székelyföld itt lesz a történelmi vetélkedő...

Állatkodnak, fotó: Gál Előd
Állatkodnak, fotó: Gál Előd
szerkesztoÍRTA: GÁL ELŐD
2016. július 06., 09:47
0 hozzászólás. 

A tanári kar kezdeményezésére a diákok idén kicsit feldobják a Palló Imre Művészeti Szakközépiskola udvarát, és egy körülbelül harminc méteres falra visznek életet, állatok felfestésével.

Mivel egyszerre mindenki nem fér a fal közelébe, felváltva dolgoznak a nyári gyakorlatozó kis képzőművészek. A festészet szak tanulói éppen kint színezik a falat, pillangókat, delfineket, madarakat és mindenféle csini állatot visznek rá.

Pallo-3-3

A műhelyekben Kolumbán-Antal Ilonka, az iskola tanára vezetett körbe, aki elmondta, a most elkészülő művekből októberben tárlatot is rendeznek majd. A grafika és festészet szakos diákok ezért előbb papírra készítették el munkáikat, ezeket a Communitas Alapítvány által biztosított festékekből vitték fel az iskola udvarát díszítő falra. 

A kerámiások műhelyében halomszámra születnek a denevérek, amelyek majd a fal felső részén átfutó gázcsőre lesznek felaggatva.

Pallo-5-5

A fiatal szobrászok sem tétlenkednek, újságpapírral dolgoznak, hogy munkáik legyenek könnyűek, és ezeket is lehessen aztán kifüggeszteni a fal mellé. A madarak mellett egy hatalmas kaméleon is készül ebben a műhelyben − nem szívesen mennénk szembe egy ekkora húsvér példánnyal.

Pallo-6-6

A textilesek műhelyében éppen egy nejlonmedúza készül.

Az architektúrások is kiveszik a részüket az iskolai aktivitásból, ők fűrészt ragadtak és egy filagóriát fognak építeni az udvarra. A fűrész még többüknek furcsán áll a kezében, de töretlenül próbálkoznak, fúrnak-faragnak. Vezetőjük, Kirmaier Márta elmondta, támogatásként sikerült megszerezniük az ehhez szükséges faanyagot.

Pallo-8-8

A fal még közel sincs kész, egyelőre inkább a vízi állatok kerültek rá, de Lakatos Gabriella, az iskola grafikatanára elárulta, a sivatagi állatok sem lesznek elfelejtve. Azért választották ezt a tematikát, mert kicsiknek és nagyoknak is egyaránt érdekes. 



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."