Itthon » Oktatás

A pedások a legtutibbak

Az udvarhelyi végzősök kevéssel az országos és a megyei átlag alatt teljesítettek. Nézzük, iskolánként az eredményeket.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
fotó: Biró Mihály

Utcára került az iskola (videó)

Levelek hulltak, grafikák, festmények lobogtak a...
allatvilagnapkikep

Állat volt a napiban

Gyanútlanul mentem a Csillagvár Napköziotthonba és ez...
Tudasz01

Tudászban ki a jó?

Egész Székelyföld itt lesz a történelmi vetélkedő...

fotó:Gál Előd
fotó:Gál Előd
szerkesztoÍRTA: UH.RO
2017. július 05., 12:41
0 hozzászólás. 

Székelyudvarhelyen a legjobb jegyet a Baczkamadarasi Kis Gergely Református Kollégium diákja, Bobric Henrietta érte el, ő 9,91-es átlagával a harmadik a Hargita megyei rangsorban. Egyedül románból írt 9,65-öt, a többi jegye 10-es.

Kiszámoltuk, az edu.ro-n közzétett eredmények alapján az iskolák által elért átmenési arányokat, az eredmények eltérnek a tanfelügyelőség által közöltektől, mivel ott nem a beiratkozók, hanem az érettségi vizsgákon megjelentek számát vették alapul, vagyis 100 százaléknak. Az arányok így némileg különböznek, a tanfelügyelőség számai szebbek egy kicsit, a városi átlag 59,74, az általunk számolt 58,62 százalékhoz képest, a sorrend azonban ugyanaz.

Az iskolák közül nem a refi, hanem a Benedek Elek Tanítóképző érte el a legjobb átmenési arányt. 58 érettségiző diákjából 56-nak sikerült a vizsgája, ezzel 96,55 százalékos az iskolában az átmenési arány. A Pedában Haidu Barbara teljesített a legjobban, 9,47-es átlagot ért el.

Az átmenési arányok tekintetében második a Baczkamadarasi Kis Gergely középiskola, ahol 91, 66 százaléknyian vannak „a vonal fölött", ez 60 diákból 55 átmenőt jelent.

Harmadik a Tamási Áron Gimnázium, 144 tanulóból 126-nak sikerült az érettségije, ami azt jelenti, hogy az érettségizők 87,5 százaléka ment át. A gimiben Barabási Tamás érte el a legjobb eredményt, ő 9,82-t írt.

Negyedik a Marin Preda középiskola a maga 68,18 százalékos átmenési arányával, 44 diákjukból 30-nak sikerült az érettségije. A román iskolában Nițică Anamaria teljesített most a legjobban, 9,68-as a médiája.

Ötödik a Palló Imre Művészeti Szakközépiskola, ahol az 55 diák 63,63 százalékának, azaz 35 tanulónak sikerült minden vizsgája, és elérte legalább a 6-os átlagot. A legjobb jegyet Dobra Beáta kapta, 9,31-et ítéltek a javítótanárok neki. Mivel itt egy diák nem jelent meg, a tanfelügyelőség által alkalmazott informatikai program 64,81 százalékot dobott ki.

Hatodik a Kós Károly Szakközépiskola, itt 38,36 százalék ment át, 159-ből 61-en. Itt Tankó Ervin végzett az első helyen, 8,32-t írt. A Kósban 7-en nem jelentek meg valamelyik vizsgán, így a hivatalos százalékos átmenési arányuk 40,13.

Hetedik a Bányai János Műszaki Szakközépiskola, ahol 6 tanulónak sikerült az érettségije, 32 beiratkozóból, és ezzel 18,75 százalékos átmenési arányt produkáltak. A legjobb jegyek 6-os és 7-es között vannak, az első helyen végzett Német-Bátor László 6,93-at ért el. A Bányaiban a beiratkozók közül 5-en nem jelentek meg, hivatalos átmenési arányuk 22,22 százalék.

Az Eötvös József Szakközépiskolában is 6 diáknak sikerült az érettségije, csakhogy innen sokkal többen, szám szerint 94-en iratkoztak be, s így alacsonyabb, 6,38 százalékos arányt értek el. Heten nem jelentek meg, hivatalosan ezzel 6,9 százalékos az arányuk. A Mezőben Antal Szabolcs írta a legjobb jegyet, 6,75 az átlaga.

Aki elégedetlen a jegyével, szerdán délután 16 órától 20 óráig fellebbezhet a vizsgaközpontban.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."