Itthon » Oktatás

Nem vittük ki a hülyeséget a teremből

Rendhagyó tanóra közönséggel és nevetéssel. A levegőnek igenis van súlya!

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
fotó: Biró Mihály

Utcára került az iskola (videó)

Levelek hulltak, grafikák, festmények lobogtak a...
allatvilagnapkikep

Állat volt a napiban

Gyanútlanul mentem a Csillagvár Napköziotthonba és ez...
Tudasz01

Tudászban ki a jó?

Egész Székelyföld itt lesz a történelmi vetélkedő...

fizikaora
A virágpor is érdekesen gyullad meg
szerkesztoÍRTA: UH.RO
2017. november 01., 10:24
0 hozzászólás. 

Humorosan és látványosan is lehet beszélgetni a fizikáról, amint azt az Ez gáz! című előadássorozat bebizonyította a Tamási Áron Gimnáziumban. Székely Zoltán fizikatanár és diákokból álló csapata nagyon szórakoztatóan mutattak be a különböző kísérleteket, hogy még az is megszerethette, aki soha nem bírta különösebben a fizikát.

A levegőnek igenis van súlya, csak nem mindegy, hogy hogyan – többek között ez is bebizonyosodott egy roppant egyszerű és vicces kísérlettel. „Ne vigyük ki a hülyeséget a teremből!" – hangsúlyozta többször is mosolyogva a tanár úr, majd diákjainak és a hallgatóságának bebizonyította a „hülyeség" cáfolatát.

Nem volt hülyeség az sem, hogy ha szárazjeget teszünk a vízbe, azt a vizet meg lehet inni és nagyon érdekes, „füstölő" látványt nyújt, mint ahogy az sem, hogy egy műanyag palackkal akár egy deszkát is el lehet törni – de csak úgy, ha a két leszorított deszka közé tett palackot hirtelen telefújjuk levegővel.

Mindez nagyon érdekesen, látványosan működött a gimi dísztermében és más helyszíneken is, hiszen több iskolában is bemutatta a kísérletsorozatot a tanár úr és csapata. A sorozatot az SzKA támogatta anyagilag – és persze mindenki, aki ott volt, legalábbis tapssal és érdeklődő szemmel.

Biztosan más tantárgyakkal is meg lehet ezt tenni és meg is teszik.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."