Itthon » Politika

Ladányi: a citromot most kell kifacsarni

Húsz év után megérett a ráncfelvarrásra az RMDSZ – fiatalítani kell az udvarhelyszéki parlamenti képviseletet, véli Ladányi László Zsolt.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
László Szabolcs beszámol a helyi rendőrség tevékenységéről fotó: Dávid Anna Júlia

Élő közvetítés a májusi tanácsülésről

Hol az arany? Ezen a csütörtökön, valószínűleg az...
fotó: Gál Előd

Két évig nekünk és értünk dolgozik az RMDSZ

Nem mi vettük fel, önként jelentkeztek. Meg vagyunk...
fotók: Gál Előd

Derzsi vagy Sinka?

Puszta kézzel csaptak össze a helyi...

Ladányi László-Zsolt sajtótájékoztatót tart a székelyudvarhelyi Eko Caféban
Versenyről és nem harcról beszél Ladányi. Szerinte szükség van Verestóyra. Fotó: Csedő Attila
szerkesztoÍRTA: LÁZÁR EMESE
2012. szeptember 13., 16:30
0 hozzászólás. 

A decemberi parlamenti választásokon udvarhelyszéki képviselő-jelöltként való indulását indokolta és az ezzel kapcsolatos terveiről számolt be csütörtöki sajtótájékoztatóján Ladányi László-Zsolt.

A jelenleg kormányfelügyelői tisztségben levő Ladányi hangsúlyozta: főtisztviselő és nem politikus, korábbi és jelenlegi tisztségei miatt hat éve nem tagja az RMDSZ-nek, de véleménye szerint politikusként nagyobb lehetősége van a véleménynyilvánításra.

Üdvözlet Antalnak

Ladányi azért indult az utolsó pillanatban a tisztségért, mert elsősorban arról akart meggyőződni, a városi szervezet tagsága támogatja-e szándékát.

A barátai segítségével egy hét alatt összegyűjtött több mint 3000 aláírás és a városi RMDSZ szeptember 4-i küldöttgyűlésén résztvevők 98 százalékos támogatása megerősítette, reális esélye van arra, hogy az október 4-én Csíkszeredában, a megyei rangsoroló küldöttgyűlésen lekörözze versenytársát, Antal Istvánt.

„Nem valaki ellen, hanem valakiért indulok, ez nem háború, hanem verseny" – mondta Ladányi, aki szerint jó, hogy Antal István, aki korábban többször is jelezte, hogy visszavonul, mégis vállalta a jelöltséget.

Verestóy necesse est

Friss vért kell pumpálni a szövetség udvarhelyszéki parlamenti képviseletébe és korosztálya „olyan citrom, amelyből még sok levet lehet kifacsarni" – vélte és idézte egyik támogatóját Ladányi.

Véleménye, hogy a megfiatalodásra szükség van, mert a választóknak unalmas a szavazólistán 20 éve mindig ugyanazokat az arcokat látni, de az is tény, hogy a szenátor-jelöltként újra induló Verestóy Attila nélkül elképzelhetetlen egy erős székelyföldi parlamenti képviselet.

Búcsú a bürokráciától

Szakmai tapasztalatára hitakozva képviselőként Ladányi a jogi és közigazgatási kérdésekkel kíván foglalkozni, együttműködve a megyei, helyi vezetőkkel, az egyházak, a civil és szakmai szervezetek képviselőivel és nem felejtve a választókat sem.

Meglátása, hogy a központi és a helyi közigazgatás reformja nem befejezett folyamat, csökkenteni kell a központosítást és felszámolni a bürokráciát, erősíteni az intézményrendszerek hatáskörét.

A jelenlegi jogszabályok miatt az önkormányzatoknak sok fejtörést okoz a földterületek és erdők tulajdonjogának kérdésköre. Emellett a visszaszolgáltatások procedúrájának megkönnyítése, az alacsony munkabérek növelése, Udvarhelyszék gazdaságának, kulturális- és sportéletének a fejlesztése, az anyanyelvi oktatás folytonosságának biztosítása is szerepel Ladányi „Új lendülettel, sikeresen Székelyföldért!" mottójú választási programjában.

„Reális versenyről van szó, amelynek, bárhogy sül el, a vége jó lesz" – bizakodott a hepiendben Ladányi.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."