Itthon » Politika

Antal visszastoppolna a parlamentbe

Sajtótájékoztatón közölte Antal István parlamenti képviselő, tovább folytatná húsz év munkáját. Itt az idő a tapasztalatok kamatoztatására.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
László Szabolcs beszámol a helyi rendőrség tevékenységéről fotó: Dávid Anna Júlia

Élő közvetítés a májusi tanácsülésről

Hol az arany? Ezen a csütörtökön, valószínűleg az...
fotó: Gál Előd

Két évig nekünk és értünk dolgozik az RMDSZ

Nem mi vettük fel, önként jelentkeztek. Meg vagyunk...
fotók: Gál Előd

Derzsi vagy Sinka?

Puszta kézzel csaptak össze a helyi...

Antal István
A megyei közgyűlés dönt majd, hogy kiből lesz képviselő-jelölt
szerkesztoÍRTA: KAKASY BOTOND
2012. szeptember 18., 16:45
4 hozzászólás. 

Az RMDSZ-es képviselő kedden jelentette be, hogy újból szeretne indulni a képviselői mandátumért. Az udvarhelyszéki körzetben Antal István és Ladányi László adták le a jelentkezéshez szükséges iratokat.

Antal elmondta, kár lenne most megszakítania munkásságát, szerinte húsz év után kezdte elérni a célját a kapcsolati tőke kovácsolása. Ma egy ilyen munkakörben a legfontosabb eszköz a kapcsolatok, amik nála mostanra értek abba fázisba, hogy konkrét előnyökké, eredményekké lehessen azokat fordítani.

Eddig kapcsolatok, mostantól eredmények

„A húsz év alatt felhalmozott tapasztalatot ez után lehetne eredményesen kamatoztatni, ugyanis nehéz négy évnek nézünk elébe. Ez a négy év fog igazán a szakterületemhez kapcsolódni. Hogy az ember bekerüljön a bizottságokba és különböző szakmai csoportokba, ahhoz el kell telnie egy bizonyos időnek, a megfelelő tapasztalatot meg kell szereznie és a feladatra alkalmasnak kell, hogy találják" – emelte ki.

Antal hozzátette, több elkezdett projekt is van a szakterületén belül, amiket az elmúlt években készítettek elő és most a következő mandátum ideje alatt érnének révbe. Mindenképp szeretné folytatni képviselői feladatit, hogy ezek az elkezdett projektek még véletlenül se vesszenek el és a több éves munka eredménye valóban eredmény legyen.

A sajtótájékoztató alkalmával néhány ilyen tervről is beszélt a képviselő, mint például a bányásztörvény leállítása, vagy a helyi altalajkincsek helyi köztulajdonba való bejegyzése. De szerinte hasonló fontossággal bír a kis- és közepes vállalkozások támogatása is, ahol kiemelt szerepet kapnának azok a helyi vállalkozások, amelyek termelő tevékenységet folytatnak.

Parlamentbe az utakért

A tervei közt szerepel a székelyudvarhelyi terelőút elkészítése, és a megyei utak prioritásként kezelése is, illetve a különböző szolgáltatások és az új energiaforrások kihasználására is hangsúlyt fektetne.

Antal a parlamenten kívüli tevékenységei közt az agyagfalvi emlékház és az udvarhelyi vidékfejlesztési központ megvalósítását is hangsúlyozta, amelyek szintén a megvalósítás folyamatában vannak.

„Mindenképp képviseltetnie kell magát az RMDSZ-nek, hogy idejében információhoz jusson és képes legyen időben lépni, illetve ha mást nem is tehet, de egy kemény ellenzéki hangja legyen a regnáló kormánynak" – summázta a politikus.



4 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat
avatar
nakiakiraly
2012-09-19 10:48:49
Igaza van! Csak így tovább!
Érdekes cikkre bukkantam :) A forrás megbízható, hiszen RMDSZ. Mit is ígért 4 évvel ezelőtt? Hát csak azt, hogy a kapcsolatrendszerét felhasználja, hogy tegyen értünk.
http://parlament2008.rmdsz.ro/profil.php?129-Antal%20Istv%E1n
(kéretik gyorsan olvasni, mert délutánra el fog tűnni hi-hi-hi)
Idézet a cikkből:
"Azt gondolom, hogy az utolsó képviselői mandátumom idején (2012-ben 64 évesen nyugdíjba vonulhatok) hasznosítani tudom tudásomat és tapasztalataimat, amelyet az RMDSZ támogatásával szereztem meg, és úgy tudom átadni mindezt – és egyben az elmúlt évtizedekben kialakult kapcsolatrendszeremet a körülöttem tevékenykedő fiataloknak és a megújult Udvarhely városi és széki szervezeteknek, hogy azt saját maguk és az RMDSZ számára értelmesen használják."
Hát rosszul sáfárkodtak az elmúlt időszakban az tuti.
avatar
olvaso
2012-09-19 12:09:16
-Nem jo politikus (http://www.cdep.ro/ szerint 5 alkalommal szollalt fel az elmult 20 evben)
De itthon sem torte szet a varost gazdsagi feljlodes, a sok alltala idehozott cegtol.
-Nem igaz magyar (autonomia, magyarsag stb nem allt ki soha ezek mellett)
-Nem jo uzletember. (csak a tobbi RMDSZ politikus lepattano labdait szedi ossze)
De a hazat o is "osszehozta" a kapcsolatai reven.

Az RMDSZ legszurkebb politikusa.

Miert folytatni ezt a semmittevest?
avatar
blazsek
2012-09-19 12:43:33
Milyen jó alcím, hogyaszongya: "Parlamentbe az utakért". Deputát Úr! Inkább a "Parlamenbe a felújított utakon" lenne a helyes, amennyit koptatta már a bukaresti padokat és az odavezető Homoród-menti utat, például. Ön 20 éve hetente, naponta végigautózik azon a járhatatlan úton. Még azt sem volt képes rendbe tetetni, amelyiken gyakran utazik, nemhogy más útszakasz lenne a szívügye! Ócska és idejétmúlt utakkal kampányolni. Ma már nem hat meg senkit a jobb út ígérete. A kapcsolati tőke, amelyből még egyelőre csak Ön profitál, mikor és hogyan fog a városlakók hasznára válni? Megmondom: sehogy! Rokonai cégei viszont gyarapodni fognak. Nem vádolom demagógiával. Csak semmittevéssel. Szánalmas a kétségbeesése, amivel megpróbálja eltolni a húsos fazéktól, - az amúgy ugyanolyan tesze-tosza új nemzedéket, amelyet Ön és párttársai neveltek fel.
Tényleg komolyan gondolja, hogy egy rátermett politikusnak 20 évre van szüksége kapcsolatokat építeni és csak utána lehet munkához látni?
avatar
mzolee
2012-09-19 14:19:26
Ideje volna tenyleg nyugdijba vonuljanak akik 20 eve ott vannak...

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."