Itthon » Politika

Saját magáról is lerántotta a leplet a Tulipédia

A romániai magyar média tabuinak döntögetésére indult enciklopédia óriásplakát leleplezésével harap rá a választási kampányra.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
László Szabolcs beszámol a helyi rendőrség tevékenységéről fotó: Dávid Anna Júlia

Élő közvetítés a májusi tanácsülésről

Hol az arany? Ezen a csütörtökön, valószínűleg az...
fotó: Gál Előd

Két évig nekünk és értünk dolgozik az RMDSZ

Nem mi vettük fel, önként jelentkeztek. Meg vagyunk...
fotók: Gál Előd

Derzsi vagy Sinka?

Puszta kézzel csaptak össze a helyi...

Szőke Lászó a Tulipédia reklámbannerjét leplezi le
Az udvarhelyi reklámbannert a Szejkén leplezték le
szerkesztoÍRTA: SZASZA
2012. október 22., 15:33
0 hozzászólás. 

Az idén áprilisban indult Tulipédia azzal a céllal jött létre, hogy hozzájáruljon a romániai magyar közélet megtisztulásához, és biztosítsa a politikai és gazdasági elit átláthatóságát.

Az enciklopédikus, Wikipédia-szerű rendszer Szőke László újságíró, a portál egyik szerkesztője szerint gyakorlatilag nem hoz semmi újat, csupán hivatalosan elérhető dokumentumokat gyűjtenek össze, és dolgoznak fel. Az egyes szócikkek esetenként következtetéseket is levonnak, de nem feltétlenül azt akarják megtudni ki a bűnöző, vagy a becsületes.

Szőke úgy véli, nem kifejezetten jó az az irány, amelyben a romániai magyar média a politikusokkal foglalkozik, szerinte akár a román sajtótól is példát lehetne venni, ahol véleménye szerint jóval több információt kiteregetnek a politikai elitről.

Mint elmondta, a most leleplezett óriásbannerek – amikből Csíkszeredában és Sepsiszentgyörgyön is van egy-egy – szándékosan a parlamenti választás közelében jelentek meg, és lesznek egy hónapon keresztül láthatóak.

Az akcióval a Tulipédia szerkesztői az enciklopédiára szeretnék felhívni a figyelmet, és az irányba terelni a választókat, hogy nézzenek a politikusok kijelentései mögé, valamint ismerjék meg jobban őket, mielőtt pecsételnek a szavazófülkében.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."