Itthon » Politika

Antal: Az idióta Becali is egy pártot képvisel

A képviselő szerint nehéz most megmondani az USL igényeit, de lát esélyt a kormányzásra, még ha Becali hallani sem akar erről.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
László Szabolcs beszámol a helyi rendőrség tevékenységéről fotó: Dávid Anna Júlia

Élő közvetítés a májusi tanácsülésről

Hol az arany? Ezen a csütörtökön, valószínűleg az...
fotó: Gál Előd

Két évig nekünk és értünk dolgozik az RMDSZ

Nem mi vettük fel, önként jelentkeztek. Meg vagyunk...
fotók: Gál Előd

Derzsi vagy Sinka?

Puszta kézzel csaptak össze a helyi...

Antal István udvarhelyszéki RMDSZ-es parlamenti képviselő
Fotó: Csedő Attila
szerkesztoÍRTA: LÁZÁR EMESE
2012. december 12., 09:24
16 hozzászólás. 

Újabb négyéves képviselői mandátumot szerzett a vasárnapi parlamenti választáson Antal István, aki a megköszönte a 3-as számú választókörzet szavazóinak, hogy 46,15 százalékuk ment el szavazni, ezzel a legnagyobb részvételi arányt produkálva a megyében.

Antal reményét fejezte ki, hogy a visszaosztást követően, eggyel bővül az RMDSZ által eddig biztosan megszerzett 18 képviselői és 9 szenátori mandátum.

Az EMNP kérjen bocsánatot

Antal szerint a választásokon külön jelölteket indító Néppárt teljes kudarcot vallott, mese az 1,2 százalékon felüli eredmény. Szerinte az EMNP egyetlen eredménye, hogy hárommal kevesebb képviselői és eggyel kevesebb szenátori helyet szerzett meg az RMDSZ, így a parlamentben magyar képviselet nélkül marad Szatmár és Bihar megye, és Brassó sorsa is bizonytalan.

Antal István udvarhelyszéki RMDSZ-es parlamenti képviselő

„Ne dicsekedjenek, szégyelljék magukat és kérjenek bocsánatot!" – üzente a Néppárt vezetőinek a képviselő, hozzátéve, bölcsebb lett volna, ha elfogadják az ajánlatot és közösen indulnak az RMDSZ-szel.

„Történelmi lehetőséget szalasztottak el, a 7 százalékos eredménnyel hatékonyabbak lettünk volna" – bírálta az EMNP-t, de hozzátette, rosszban a jó, hogy a néppártosoknak nem sikerült elérni a célt, 5 százalék alá szorítani és súlytalanítani az RMDSZ-t.

Az USL-vel való közös kormányalakítással kapcsolatosan a képviselőnek nincsenek kételyei. Úgy vélekedett, nagyon nehéz dolguk lesz, mert „a választásokon 5 párt ért el nagy eredményt és ebből négy hallani sem akar a magyarokról, ez a szomorú figura, idióta Becali is egy pártot képvisel".

Ennek ellenére optimista, mert mind Traian Băsescu államfő, mind Victor Ponta miniszterelnök nyilatkozatai is arra utalnak, hogy mindkét nagy román pártnak szüksége van az RMDSZ által képviselt józan politizálásra.

Van esély a kormányzásra

„A valós eredményeket látva, most nagyon nehéz megmondani, hogy milyen fajta együttműködést igényelnek. Az is köztudott, hogy egy ilyen nagy szövetségben nagyon nehéz egyeztetni a különböző programokat, mert most mindenki mindent szeretne. Azt hiszem, hogy csak józanabbak lesznek, és arra gondolnak, hogy biztonságosabb együttműködést kialakítani a megbízható magyarokkal, mintsem ott hagyni őket ellenzékben, úgymond teljesen kiszakítani és ezen keresztül megakadályozni, hogy bizonyos intézkedésekbe bele tudjanak szólni" – értékelt Antal.

Antal István udvarhelyszéki RMDSZ-es parlamenti képviselő

Mint mondta, bízik abban, hogy a csapatnak lesz ereje megvédeni az eddig elért eredményeket és nem engedi, hogy az akár az Alkotmány módosítása, akár a régiók átszervezése miatt a romániai magyar közösség hátrányos helyzetbe kerüljön.

A közösség részéről a közéletben való határozottabb részvételt vár, a sajtótól pedig objektív tájékoztatásra számít és arra, hogy „nem felejtik leírni a nevemet". Végezetül elmondta: továbbra is tart fogadóórákat, illetve kéthetente tájékoztatja a közvéleményt.



16 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat
avatar
lala
2012-12-12 12:05:32
Az RMDSZ-nek kell bocsanatot kernie az erdelyi magyarsagtol, hogy pokhendien elutasitott mindenfele, az MPP es az EMNP reszerol erkezo targyalasi kezdemenyezest az egyuttes kepviselet ugyeben, ezzel meghiusitva egy nagyobb szamu magyar kepviselet lehetoseget a roman torvenyhozasban. Persze, bar kisebb szamban, ok igy is bejutottak a parlamentbe, de ideje figyelembe venni, hogy a magyarsag ki van abrandulva a megalkuvo es embernyuzo politizalasukbol. Itt mas eszkoz nincs, ki kell vonulni az utcara es kerni az autonomiat. Bukarest nem fog soha engedmenyeket tenni ebben az ugyben.
Pontaeknak szuksege van az RMDSZ-re, kirakni a kirakatba. Ha a magyarok Brusszelben koveteloznenek kisebbsegi ugyben, azzal tudnak vedekezni, hogy az RMDSZ ott a roman kormanyban, tehat egy szavuk sem lehet.
avatar
mzolee
2012-12-12 12:34:16
Majd szolj ha talalsz egy becsuletes politikust, kivancsi lennek ra...mert az emnp a maga 6:3 stilusaval megmentette volna a vilagot ugye?
avatar
persze
2012-12-12 13:36:07
a kulombozo-t nem kulNbozonek irjak kedves cikkiro. A magyar helyesiras szabalyai szerint a b es a p elott mindig m-et irunk.
avatar
lala
2012-12-12 14:03:22
re:
avatar
mzolee
Majd szolj ha talalsz egy becsuletes politikust, kivancsi lennek ra...mert az emnp a maga 6:3 stilusaval megmentette volna a vilagot ugye?


Az erdelyi magyarsag erdekvedelme part es egyeni erdekek folott allo KELL, hogy legyen!
Amig part, egyeni es csoport erdekek utkoznek es allnak a kozpontban, addig nem lehet hatekony kozossegi erdekvedelemrol beszelni. Sajnos, politikusaink tobbsegenel ez nem is nagyon fontos. Beszelnek rola ket hetig, utana pedig negy evig el van felejtve.
avatar
blazsek
2012-12-12 14:08:56
re:
avatar
persze
a kulombozo-t nem kulNbozonek irjak kedves cikkiro. A magyar helyesiras szabalyai szerint a b es a p elott mindig m-et irunk.

Kedves Persze! nem akarok Lázár Emese fogadatlan prókátora lenni, így csak arra kérem, olvassa el, amit írt... Nem elég, hogy nem ismeri eléggé édes anyanyelvünk írásának szabályait, de amit leír is - akár egy disgráfiás - nem képes betűtévesztés nélkül leírni. Mivel különböző szavunk szótöve a külön szó, ezért igenis különbözőnek írjuk. Vagy született volna egy külöm szavunk is, amióta én iskolába jártam?
avatar
persze
2012-12-12 14:11:46
blazsek - nezzen utana
avatar
agressziv kismalac
2012-12-12 15:45:12
re:
avatar
persze
blazsek - nezzen utana


Én utánanéztem, mert szerintem is különbözőnek írják. És úgy is van, pl.a
magyarhelyesiras.hu oldalon is többek között. Ha valahol másképp írja, linkelnéd az oldalt?
avatar
bajazid
2012-12-12 19:34:16
Hátrébb az agarakkal Antal úr. Előbb ön és a bandája kérjen bocsánatot az erdélyi magyarságtól azért amit tettek(és azért is amit nem tettek meg de kutyakötelességük lett volna megtenni) az elmúlt 22 év alatt. Úgyhogy tessék alázatot tanulni(- mert nagyon ráfér az udmr-re) és visszavenni az arcból. És ha már beszavazták remélem nagyobb lépésekbe fognak politizálni mint eddig...Tehát munkára fel.
avatar
bara77
2012-12-12 21:45:23
re:
avatar
bajazid
Hátrébb az agarakkal Antal úr. Előbb ön és a bandája kérjen bocsánatot az erdélyi magyarságtól azért amit tettek(és azért is amit nem tettek meg de kutyakötelességük lett volna megtenni) az elmúlt 22 év alatt. Úgyhogy tessék alázatot tanulni(- mert nagyon ráfér az udmr-re) és visszavenni az arcból. És ha már beszavazták remélem nagyobb lépésekbe fognak politizálni mint eddig...Tehát munkára fel.



DE elöbb rájuk kell utni a pecsétet és nem az EMNp-re, hisz autonomiát lehet kérni de mi lesz a bukaresti magyarokkal el kellene gondolkozni hisz az autonomia hány megyét érint a más megyei magyaroknak is joguk lenne nem?

avatar
agressziv kismalac
2012-12-12 21:55:02
Ha arra gondolok, hogy Becali és Antal honnan indultak és hova jutottak, Becalit nem nevezném idiótának. Műveletlen és még sok más minden, de nem idióta.
avatar
VakOnd
2012-12-13 01:17:12
néppárti rombolás?
Akkor most ezt is "ronbolás"-nak kell írni? Különben is kulomb- szó aaaz van! A fizika és kémia használja, mint mértékegységet, bár a szövegkörnyezetből kevéssé gondolnék az atommag-hasadásra, inkább csak a magyarság romániai széthasítására való törekvésre.
Milyen érdekes, hogy hazánk diktátora Magyarországon ezt a technikát már sikerrel alkalmazta! Remélem,Ti csak árnyékát (vagy azt sem) kapjátok abból, ami hazánkat a politikai, gazdasági és erkölcsi mocsárba rántotta. Jelenleg még csak vérnélküli, hideg-polgárháború zajlik a társadalmunk sikeres megosztásával.És uralkodik is a rezsimjével, a közpénzeket elsikkasztva, panamázva, privatizálva az államosított vagyonokat oligarchái részére. Országunk kivérzett, és csak zuhan lefelé az autokratikus diktatúrából az abszolút mélye felé. Úgy tűnik, már nem emlékeztek a Nagytestvéretekre, mert Csau reinkarnációja feltámadt és rontást hozott ránk. Ugyan azt a mételyt vetette el nálatok is, és lám az fejlődik és rákos burjánzást okoz...
avatar
VakOnd
2012-12-13 01:29:42
2.rész
A néppárt amint tudjátok és ez a jelen kártékony viselkedésükből is kisüt, az orbáni megosztást, a rombolást képviseli. Egymásnak ugraszt benneteket, hogy a korábbi egységet szétforgácsolja ,és annak porladó maradványain agresszív módon diktáljon nektek is. Ígéretekkel áltatva, de a béke, nyugalom és jólét folyamatos elérhetetlenségbe tolásával. Korbács és cukorka van egyszerre a kezeiben. A cukorkát csak nézheted, de amikor nyúlsz érte, azt soha sem éred el, esetleg csak az üres papírja hullik eléd, viszont a korbácsa gyors és kegyetlen. Ne feledjétek rátok csak érdekből van szüksége, hogy az anyaország tiltakozó , proteszt tömegei ellen szavazzatok, őrá! Csak bármikor eldobható kellékei vagytok, megvásárolható szavazógépek, akiket már korábban is megtagadott a kétezres évek elején, amikor szóba került az állampolgárságotok és szavazati jogotok. Azóta fordult a kocka.Ma az érdekei szerint képzeli a szavazásotokat, de a kocka újból fordulhat!
Azt se felejtsétek, hogy sokévig az EU nép
avatar
VakOnd
2012-12-13 01:41:30
3,
-néppártjának elnökhelyetteseként egyszer sem mozdult meg az érdeketekben az autonómia terén sem. Megtehette volna számos európai példa alapján, de nem akarta! Én nehezen tudom eldönteni, hogy a Ti érdeketeket az szolgálná-e, vagy esetleg Romániában károsan befolyásolná. Alapvetően szimpatikus lenne, de félek az abból kimaradók helyzetének romlása miatt is. De én nem is hitegetek senkit, nem is forgatom a köpönyegemet, mint ő. Viszont az biztos, hogy működése rátok nézve is kártékony, hiszen a megosztásotokon ügyködik, szétver mindent, beférkőzik alattomosan és sátáni módon ront meg mindent ami nem a hatalmat szolgálja, amint az RMDSZ sem! Ezt szolgálják tőkésék, és a többi kegyence is, a már bukott, de újra felkapaszkodó gerinctelen karrieristák.
avatar
VakOnd
2012-12-13 01:44:50
4. - Szász Jenő és tőkés
Szász Jenő és Tőkés a meghosszabbított keze. A kórt és a rontást rajtuk keresztül, de tőle kapjátok!
avatar
blazsek
2012-12-13 07:45:52
re:
avatar
persze
blazsek - nezzen utana

Kedves Persze! Nem kell semminek utána néznem, hiszen tudom, hogy igazam van. De, ha ez önnek nem elég, íme a magyarhelyesiras.hu oldal találatai a témában:
Keresett szó: különböző
7 találat.

különbözőség
különböző okok miatt
teljesen különböző
különböző
a két eset merőben különböző
az ízlések különbözők
különbözzön
avatar
blazsek
2012-12-13 07:49:16
re:
avatar
persze
blazsek - nezzen utana

Megfogadtam, utána néztem ismételten. Íme mit mond a Magyar Tudományos Akadémia által kiadott A magyar helyesírás szabályai című könyv 52. szabálya:
52. A beszédben az n hangot p, b és m előtt m-nek (vagy az m-hez közel álló hangnak); gy, ty és ny előtt ny-nek (vagy az ny-hez közel álló hangnak) ejtjük. Ezt a hasonulással bekövetkezett változást egyik esetben sem jelöljük az írásban:
alkotó tagok:
szén+por
azon+ban
tan+menet
van + még
ön+gyújtó
negyven + tyúk szín+nyomat
ejtés:
szémpor
azomban
tammenet
vam még önygyújtó negyveny tyúk színynyomat
írás:
szénpor azonban tanmenet
van még
öngyújtó
negyven tyúk
színnyomat stb.
Kérem, hogy mielőtt helyesírási témában vitába száll, olvassa el azokat a szabályokat, amelyeket nem, vagy csak félig ismer.

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."