Itthon » Politika

Őrizetbe vették Borboly Csabát - Frissítve

Hargita Megye Tanácsának elnökét hétfőn az Országos Korrupcióellenes Igazgatóság (DNA) ügyészei vették őrizetbe.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
László Szabolcs beszámol a helyi rendőrség tevékenységéről fotó: Dávid Anna Júlia

Élő közvetítés a májusi tanácsülésről

Hol az arany? Ezen a csütörtökön, valószínűleg az...
fotó: Gál Előd

Két évig nekünk és értünk dolgozik az RMDSZ

Nem mi vettük fel, önként jelentkeztek. Meg vagyunk...
fotók: Gál Előd

Derzsi vagy Sinka?

Puszta kézzel csaptak össze a helyi...

Borboly Csaba
Fotó: André Krisztina
szerkesztoÍRTA: UH.RO
2013. május 13., 17:01
4 hozzászólás. 

A tanácselnököt korrupcióval gyanúsítják – nyilatkozta Elena Curcă a DNA marosvásárhelyi helyi vezetője, aki megerősítette a hírt, de a részletekről nem nyilatkozott a tanácselnök ügyében, majd megjegyezte, hogy közleményt adnak ki ezzel kapcsolatban.

Borboly Melinda, Borboly Csaba felesége és egyben ügyvédje sajtótájékoztatót tart az ügyben.

Borboly Csaba, az RMDSZ csík területi elnöke 2008-tól tölti be a Hargita megyei tanács vezető funkcióját.

Az RMDSZ megdöbbent, és szolidáris Borboly Csabával – áll a közleményben, amelyet a hír után pár perccel adott ki Kelemen Hunor szövetségi elnök.

Az RMDSZ értetlenül áll az ügy előtt, ugyanakkor hisz tisztségviselője ártatlanságában: "Bízunk benne, hogy az Ügyészség mihamarabb a nyilvánosság elé tárja ennek a megdöbbentő ügynek a részleteit, és tisztázza a Borboly Csaba hírnevén esett csorbát" – áll a közleményben.

Kelemen Hunor szerint elfogadhatatlan, de nem véletlen, hogy az RMDSZ csíkszeredai kongresszusa előtt alig két héttel egy többéves ügyben kezdett nyomozni ismét a Korrupcióellenes Ügyészség.

Borboly Csaba, az RMDSZ Csík területi elnöke 2008-tól tölti be a Hargita Megyei Tanács elnöki tisztségét.

2011 augusztusában a megyei tanács elnöke maga jelentette be, hogy az Országos Korrupcióellenes Igazgatóság (DNA) vizsgálódik ellene, korábbi lakásának eladása és családi házának építése kapcsán.

Borboly szerint a vádak egy névtelen bejelentőtől származnak és teljességgel alaptalanok. Sok részlet nem derült ki egyelőre a vizsgálódás pontos okáról, ugyanakkor a tanácselnök feltételezi, hogy a feljelentés egy lejárató akciósorozat része, melynek ő és családja is hónapok óta szenvedő alanya.

A tanácselnök jelezte, a családi házának építésére vonatkozó összes dokumentumot elküldte az Országos Korrupcióellenes Igazgatóságnak és tiszta lelkiismerettel áll a vizsgálat további része elé.

Borboly Melinda, a megyei tanács elnökének felesége és ügyvédje elmondta, hogy az ügyet bizonyítékok hiányában lezárták.

mediafax/sajtóközlemény



4 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat
avatar
Lakatos
2013-05-13 18:16:41
Vajon hol tett keresztbe Verestoy nak :))??
avatar
Schubert Gyula
2013-05-13 19:20:48
Borboly
A legnépszerűbb ember a Székelyföldön, párt szimpátiára tekintet nélkül. Ezért akarják kinyírni! Ezt a sztorit már lejátszották pár évvel ez előtt! Akkor sem jött be, remélem a gyanú most is megbukik! A "bűnüldözőknek" egészen mással kéne foglalkozniuk, akár Székelyudvarhelyen is.
avatar
olvaso
2013-05-13 19:48:33
re:
avatar
Lakatos
Vajon hol tett keresztbe Verestoy nak :))??

Ugyanez volt az elso gondolatom :)

Egy tippem van. A kongreszuson tisztujitast szorgalmazta volna (csak tipp).
avatar
urfi
2013-05-14 15:38:26
Védelem
Nem tisztem és nincs rá felhatalmazásom,hogy Borboly Csabát védjem de illik megjegyeznem,hogy Ő is Verestojás áldozata valamilyen formában!Újítani akart az Rmdsz-ben de,hogy lehetne Isten druzsbájával szemben?Eljön az az idő amikor ilyen emberek mint a fentebb említett tojásféle a politika közelébe se kerül,Szász Jenőnek is lejárt az ideje hát gondolom az övé is,csak szégyent hoznak a magyarságra(székelységre)!

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."