Itthon » Politika

Borbolyért gyűjtenek aláírásokat Székelyudvarhelyen

Mintegy kétezer udvarhelyi ért egyet azzal írásban is, hogy újra elnökölhessen Borboly. Aláírásgyűjtő ív a nap fotóján.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
László Szabolcs beszámol a helyi rendőrség tevékenységéről fotó: Dávid Anna Júlia

Élő közvetítés a májusi tanácsülésről

Hol az arany? Ezen a csütörtökön, valószínűleg az...
fotó: Gál Előd

Két évig nekünk és értünk dolgozik az RMDSZ

Nem mi vettük fel, önként jelentkeztek. Meg vagyunk...
fotók: Gál Előd

Derzsi vagy Sinka?

Puszta kézzel csaptak össze a helyi...

Aláírások Borboly Csabáért
Borboly továbbra sem dolgozhat, aláírásokkal kérik az erről szóló döntés visszavonását
szerkesztoÍRTA: UH.RO
2013. július 31., 11:35
2 hozzászólás. 

A székelyudvarhelyiek a városházán, a városi RMDSZ irodájában, a körzeti RMDSZ-elnököknél, valamint a várost járó önkénteseknél támogathatják aláírásukkal Borboly Csabát – a megye minden településén zajló aláírásgyűjtésnek az a célja, hogy a megyei önkormányzat elnöke folytathassa hivatásának gyakorlását.

Az aláírásgyűjtés a városban múlt héten indult, és feltehetően még ezen a héten befejeződik. Az aláírásokat Borboly ügyvédjéhez juttatják el. A bűnügyi kivizsgálást végző Korrupcióellenes Ügyészség (DNA) döntése alapján Borboly nem hagyhatja el az ország területét és nem gyakorolhatja hivatását.

A támogatóktól nevet, címet, személyazonossági számot és egy aláírást kérnek az íveken. A gyűjtést a Csíki Területi RMDSZ kezdeményezte, majd további helyi szervezetek is csatlakoztak az akcióhoz.

Az aláírásgyűjtés várható eredményével kapcsolatosan Bende Sándor Gyergyó-területi RMDSZ-elnök a Székelyhonnak elmondta, a támogató ívek Borboly Csabához kerülnek, ő fogja eldönteni, hogyan hasznosítja a továbbiakban, lehet, csak pusztán tudomásul veszi, hogy ennyien bíznak benne, de az is megtörténhet, hogy a bíróságon érvként használják majd fel.



2 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat
avatar
vogul
2013-07-31 14:15:09
maffiamódszer
És kinek adják be a listát? Még mindig nem tudatosult az az egyszerű tény, hogy mindenki ártatlan addig, amíg a bíróság ki nem mondja az ítéletet a bizonyítékok alapján (vagy azok hiányában). A demokráciával, a jogállamisággal kell tudni (együtt)élni. Ilyen maffiózó módszerekkel nem lehet nyomást gyakorolni az igazságszolgáltatásra, mert csak magunk körül romboljuk a demokrácia vívmányait (amelyek olyanok, amilyenek).
Nem tudom, ki találta ki ezt a bődületes marhaságot, de sötét ketrecfejű lehet.
avatar
nakiakiraly
2013-07-31 15:07:58
re: maffiamódszer
avatar
vogul
Kedves Vogul! A napokban aláírást szeretnék gyűjteni, és ehhez kérem a segítségedet. Szándékomban áll alkoholt eltulajdonítani valahonnan, és attól félek, hogy egy bíró nem érti meg, hogy csak jól le szeretném inni magam a sárga földig persze pénz nélkül és talán börtönbüntetéssel bünteti a cselekedetemet.
Azt gondolom, hogy ha elég aláírást tudok összeszedni (jóbarát, lovas stb.) akkor nyugodtabban foghatok neki a betörésnek. Most nem vagyok éhes, de lehet, hogy közben - tudod, evés közben jön meg az ember étvágya - tyúkot is lopnék. Éppen ezért jó lenne, ha a Facebookodon megkérdeznéd az ismerőseidet, hogy aláírásukkal támogatnák-e egy szegény ember kezdeményezését. Nem ártok senkinek, csak akinek elveszem a piáját. De ezt is felfoghatjuk jó cselekedetként. Talán még az RMDSZ is támogat.

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."