Itthon » Politika

Megalakult az RMDSZ Udvarhelyszéki Nők Szervezete

Hatvanhat taggal csütörtök délután megalakult az RMDSZ Udvarhelyszéki Nők Szervezete.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
László Szabolcs beszámol a helyi rendőrség tevékenységéről fotó: Dávid Anna Júlia

Élő közvetítés a májusi tanácsülésről

Hol az arany? Ezen a csütörtökön, valószínűleg az...
fotó: Gál Előd

Két évig nekünk és értünk dolgozik az RMDSZ

Nem mi vettük fel, önként jelentkeztek. Meg vagyunk...
fotók: Gál Előd

Derzsi vagy Sinka?

Puszta kézzel csaptak össze a helyi...

Udvarhelyszéki Nők Szervezete
Udvarhelyszéki Nők Szervezete
szerkesztoÍRTA: UH.RO
2013. szeptember 06., 09:42
1 hozzászólás. 

Egy évvel ezelőtt az RMDSZ belső közvéleménykutatás végzett a nők körében arról, hogy hasznosnak tartanák-e, illetve részt vennének-e a Nők Szervezetében – ismertette az alakuló ülésen Lőrincz Csilla.

A szövetség országos kezdeményező-bizottságának tagja azzal folytatta, hogy májusban a kongresszuson már módosították is az Alapszabályzatot – megszületett a Nők Szervezetének a kerete, majd sorra alakultak a helyi, területi szervezetek, csütörtök délután az udvarhelyszéki tagozat alakuló ülését tartották.

Az RMDSZ Udvarhelyszéki Nők Szervezete fő feladata lesz támogatást nyújtani és segíteni azoknak a nőknek, akik tenni szeretnének közösségünkért, illetve a nők aktív közéleti szerepvállalásának bátorítása és megerősítése, a nőket foglalkoztató problémák előterjesztése, a nők érdekeinek érvényesítése, a család egységének és összetartó erejének a védelme, a szociális hálózati támogatás kiépítése is a feladatai közé fog tartozni a széki női tagozatnak.

Az elkövetkező időszakban igyekeznek majd megszólítani azokat a hölgyeket, akik életvitelükkel igazolják, hogy a családban, üzleti életben és a társadalomban igenis eleget lehet tenni e párhuzamosan futó feladatoknak.

„Ez más mint a politika. Tegyünk meg mindent közösen saját női létünkért" – summázták kötetlen beszélgetésük során a jelenlévők.

Az alakuló ülésen a tagok elnököt és elnökséget is választottak: az udvarhelyszéki szervezet elnöke Pécsi Kolumbán Imola lett.

uh.ro/sajtóközlemény



1 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat
avatar
MrFridi
2013-09-06 10:59:48
Istenem
Istenem .. mi jöhet még ... :(

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."