Itthon » Politika

Együtt menetel az SZNT és az RMDSZ

Az RMDSZ udvarhelyszéki irodáiban és a polgármesteri hivataloknál is lehet iratkozni a Székelyek Nagy Menetelésére induló buszokra.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
László Szabolcs beszámol a helyi rendőrség tevékenységéről fotó: Dávid Anna Júlia

Élő közvetítés a májusi tanácsülésről

Hol az arany? Ezen a csütörtökön, valószínűleg az...
fotó: Gál Előd

Két évig nekünk és értünk dolgozik az RMDSZ

Nem mi vettük fel, önként jelentkeztek. Meg vagyunk...
fotók: Gál Előd

Derzsi vagy Sinka?

Puszta kézzel csaptak össze a helyi...

Nagy Menetelés
150 ezer menetelőre számítanak
szerkesztoÍRTA: UH.RO
2013. október 07., 16:18
0 hozzászólás. 

Az október 27-én, Bereck és Kökös közötti ötven kilométeres útvonalon tervezett, az egységes és autonóm Székelyföldért meghirdetett akció tiltakozás Románia kormányának közigazgatási reformterve ellen.

Az RMDSZ is részt vállal az október 27-ei Székelyek Nagy Menetelése megszervezésében.

Dr. Verestóy Attila udvarhelyszéki RMDSZ-elnök és Thamó Csaba, a Székely Nemzeti Tanács udvarhelyszéki elnöke a napokban egyeztettek a témában. Kiderült, a felek álláspontja egyezik, ezért az udvarhelyszéki RMDSZ segít a menetelés megszervezésében, oly módon, hogy lehetőséget biztosít a menetelésre készülőknek, hogy udvarhelyszéki irodáiban és a polgármesteri hivataloknál feliratkozzanak az őket a helyszínre, majd visszaszállító buszokra.

A cél ugyanis az, hogy minél többen vegyenek részt az akcin – a szervezők 150 ezer menetelőre számítanak.

Mindazok, akik részt szeretnének venni a menetelésen – ha nincs saját szállítási eszközük – előkészületként mindössze be kell, hogy térjenek valamelyik széki RMDSZ-irodába vagy udvarhelyszéki polgármesteri hivatalhoz, ahol helyet foglalhatnak a tiltakozókat Bereckre szállító buszokra. Tudni kell, hogy a busz ára 20 lej – a pénz az SZNT Siculitas Egyesületének a számlájára kerül.

Az SZNT már hetek óta dolgozik a menetelés előkészítésén. A szervezők elképzelése szerint a Brassót Bákóval összekötő országút Bereck és Kökös közötti több mint ötven kilométeres szakaszán a menetelők egy összefüggő, közel ötven kilométeres láncot alakítanának ki, így jelezve minden érintettnek, hogy a székelyföldi magyarok számára nem elfogadhatóak a kormány jelenlegi közigazgatási reformtervei, melyek a székelyföldi megyék szétdarabolását szolgálják.

Az szervezők azzal buzdítanak mindenkit, hogy vegyen részt az akcióban, hogy a Székelyek Nagy Menetelése több mint felvonulás, vagy tiltakozás legyen: egy igen Székelyföld megőrzéséért, autonómiájáért.

uh.ro/sajtóközlemény



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."