Itthon » Politika

Nincs más választás: Bunta az egyetlen

Izgalmas meccsnek nézünk elébe, franciásan tisztújít a városi RMDSZ. Aki maire, az nyer?

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
László Szabolcs beszámol a helyi rendőrség tevékenységéről fotó: Dávid Anna Júlia

Élő közvetítés a májusi tanácsülésről

Hol az arany? Ezen a csütörtökön, valószínűleg az...
fotó: Gál Előd

Két évig nekünk és értünk dolgozik az RMDSZ

Nem mi vettük fel, önként jelentkeztek. Meg vagyunk...
fotók: Gál Előd

Derzsi vagy Sinka?

Puszta kézzel csaptak össze a helyi...

Bunta Levente, Székelyudvarhely polgármestere
Fotó: archív
szerkesztoÍRTA: LÁZÁR EMESE
2013. december 09., 17:27
2 hozzászólás. 

Ismét összeül a székelyudvarhelyi városi RMDSZ küldöttgyűlése, hogy december 10-én, 17 órakor a Bocskai Házban megtartsa tisztújító közgyűlését.

Az eseményt megelőzték a körzetekben megtartott tisztújítások: a 9 körzet fizető tagsága elnököt, alelnököt választott, valamint nevesítette a tisztújítás küldötteit.

Számtalanok, de összesítenek

Ambrus Sándor, a tisztújítást felügyelő bizottság elnöke nem tudott pontos számadattal szolgálni arra vonatkozóan, hogy hány fizető tagja van az udvarhelyi városi RMDSZ-nek. Mint mondta, a körzetek adatainak összesítésén dolgoznak, a pontos létszámról a keddi tisztújítás után tud referálni.

Arról sem volt még pontos adata, hogy szám szerint hány küldött lesz jelen a keddi eseményen, de közölte, hogy körzetenként minden 10. fizető tag után egy küldöttet nevesítettek. A legnépesebb az 5-ös számú körzet: innen 12 képviselő megy a gyűlésre.

Kilencen egyet

A körzetekben lezajlott gyűléseken nem csak az új vezetőséget és elnökségi tagokat választotta meg a tagság, hanem javaslatot is tettek arra, ki legyen a városi RMDSZ elnöke. Mind a kilenc körzet a jelenlegi elnököt, Bunta Leventét nevesítette a tisztségre, így a polgármester az egyedüli elnökjelölt.

Ahogy Ambrus fogalmazott: természetszerűleg egyedül ő nyújthatta be az elnöki tisztség betöltéséhez szükséges jelölési dokumentációt.

A jelenlegi elnököt a 2011. november 10-ei tisztújító küldöttgyűlésen választották meg a vezetői tisztségbe. Az akkori küldöttgyűlés összehívását az tette akkor szükségessé, hogy a korábbi elnök, dr. Fehér István szeptemberben lemondott.

A polgármester akkor nem egyedül pályázott a bársonyszékre, de végül több voksot kapott, mint ellenfele, Géczi Levente Sándor, aki egyébként jelenleg városi tanácsosként is dolgozik.

Ahhoz, hogy a jelenlegi elnököt újraválasszák, a küldöttek fele plusz egy szavazatára lesz szükség.

Az újrázó Bunta Levente polgármestert a tisztújítás előtt arról kérdeztük, hogy elnöksége alatt mit tart a városi szervezet legsikeresebb megvalósításának, illetve újraválasztása esetén milyen tervei vannak a helyi szervezettel kapcsolatosan.

A polgármester a városi RMDSZ tevékenységének legnagyobb eredményeként azt emelte ki, hogy a pártnak 11 képviselője van a városi tanácsban, és egy jól önkormányzata van a városnak. A tervek kapcsán nem árult el részleteket, de megköszönte a körzetek támogatását, és bízik benne, hogy egy újabb feladatot adnak neki, amit szeretne minél jobban teljesíteni.

Székelyudvarhelyi RMDSZ is now offline

A tisztújítás előtt benéztünk az RMDSZ székelyudvarhelyi szervezetének honlapjára, hogy bővítsük ismereteinket. Kicsit megállt az idő, vagy a vérkeringés a Szervezetben, mert a főoldalon a 2012. szeptember 4-ei jelölő küldöttgyűlésről készült beszámoló fogadja a látogatót: nosztalgiázni és a kampány időszakát felidézni kiválóan alkalmas.

Felfrissíthetjük például azt, hogy 2012. szeptemberében dr. Verestóy Attila és Ladányi László Zsolt voltak a városi RMDSZ jelöltjei, továbbá, hogy a város területén mikor és hol szerveztek támogatásukra aláírásgyűjtést.

A Szövetségi Alapszabályzatra kattintva egy szinte üres oldalra jutunk, ahol egy szöveges link vezetne az országos RMDSZ honlapjának vonatkozó oldalára, de a link nem kattintható, ki kell másolni, ha okulni akarunk.

A 2011-ben elfogadott Városi működési szabályzat alpontnál részletes infókat kapunk a szervezet jellegéről, céljairól, annak eléréséhez alkalmazott eszközökről, a működéséről. A szervezet magáénak érzi a polgármestert, jelzi ezt az Önkormányzat első alpontja, a Polgármesterünk. A Tanácsosaink menüpont még az előző ciklus önkormányzati képviselőit sorolja, mellette a 2012-es önkormányzati választásokon induló 24 tanácsos jelölt névsorával. A befutókról semmi.

A Városi RMDSZ menüt sem aktualizálták mostanában, a szóróanyagok között 2008-as karácsonyi üdvözlet, illetve két másik szuvenír értékű szórólap, Bunta Levente és a megújult team városjárásáról és Borboly Csaba megyei tanácselnök-jelöltségéről.

A honlapon a magyar állampolgársággal kapcsolatosan is lehet tájékozódni. Végül a vendégkönyvbe is bepillantottunk: 2008. szeptember 26-ai az utolsó bejegyzés.



2 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat
avatar
Egy a sokból
2013-12-09 19:13:00
NEVEs(h)it
"...hogy körzetenként minden 10. fizető tag után egy küldöttet nevesítettek."
Kik azok akik nevesítenek? Ez a lényeg, hiszen ha Bunta az aki lényegében nevesít, akkor nyugodt vagyok, hogy győz a demokrácia :)
Mi alapján nevesítenek? Mit vesznek figyelembe, hogy a 10-ből ki az 1? Szerintem ez az, amit sosem fogunk megtudni :)
avatar
ooloo
2013-12-10 08:18:29
Most komolyan
Ez kit érdekel? Ez annyi mintha azt olvasnánk hogy a xy trans milyen sofőrt alkalmazott éppen, vagy a városvégi turkálóba Gizike belázasodott ás mától julis helyettesíti

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."