Itthon » Politika

Bunta: jövő tavasszal eldől, hogy indulok, vagy nem indulok

Városunk polgármestere még nem döntötte el, hogy indul vagy sem a választásokon. Megkérdeztük, hogy mit szól Arros indulásához.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
László Szabolcs beszámol a helyi rendőrség tevékenységéről fotó: Dávid Anna Júlia

Élő közvetítés a májusi tanácsülésről

Hol az arany? Ezen a csütörtökön, valószínűleg az...
fotó: Gál Előd

Két évig nekünk és értünk dolgozik az RMDSZ

Nem mi vettük fel, önként jelentkeztek. Meg vagyunk...
fotók: Gál Előd

Derzsi vagy Sinka?

Puszta kézzel csaptak össze a helyi...

Bunta Levente
Bunta Levente
szerkesztoÍRTA: BEDŐHÁZI ATTILA-CSABA
2015. szeptember 25., 07:22
3 hozzászólás. 

Belső választásokon dől el, hogy ki lesz jövőre a székelyudvarhelyi RMDSZ polgármesterjelöltje. Csütörtökön Arros Orsolya jelentette be, hogy ő lesz a jelenlegi polgármester egyik kihívója az előválasztáson. Erről kérdeztük telefonon Bunta Leventét, városunk polgármesterét. Miniinterjú.

Mit szól ahhoz, hogy Arros Orsolya akar az Ön ellenfele lenni az RMDSZ belső választásán?

Az RMDSZ egy nyitott szervezet és mindenkinek jogában áll, hogy jelentkezzen, jogában áll, hogy jelöljön és az is, hogy bizonyos érdekkörök jelöltet jelenítsenek meg. Ez hozzátartozik a demokráciához és természetesen Arros Orsolyának is joga van ehhez.

Ön indul-e?

Érdekel a történet, látok benne fantáziát és a munkát el fogom végezni. Ha majd úgy gondolom, hogy újra jelentkeznék a munkára, mert az udvarhelyiek is így gondolják, mind az RMDSZ-ben, mind pedig az RMDSZ-en kívül, akkor egész biztos, hogy nem riadok vissza attól, hogy szolgálatra jelentkezzek.

Azt mondtam, hogy egyelőre a munkára összpontosítok, majd jövő tavasszal eljön annak az ideje és nyilatkozhatom arról, hogy indulok, vagy nem indulok. Megvan annak a valószínűsége, vagy van valószínűsége annak, hogy indulok a választásokon. Ebben az udvarhelyiek és az RMDSZ-ben történtek is befolyásolnak majd.

Mit gondol, mennyire lesz kemény ellenfél Arros?

Nem akarom őt minősíteni. Mindenkit komolyan veszek, és mindaddig, amíg a tiszteletemet kiérdemlik, mindenképp abban részesítem. Innen kezdve minden ellenfelet komolyan veszek, őt is komolyan veszem. Nem kívánom minősíteni. Úgy gondolom, hogy a polgármesteri hivatalban a munkához nagyon nagy tapasztalat kell.

Láttuk azt, ha egy kiforratlan városvezető lesz az opció, az mennyi fejtörést okoz majd a későbbiekben azáltal, hogy kiszámíthatatlan, azáltal, hogy nincs tapasztalata. Az előző polgármesterre gondolok. Bizony meggyűjtötte a bajunkat jócskán a viselt dolgaival. Nem feltételezek semmi rosszat Arros Orsolyáról, de azért a tapasztalatra szükség van.

Ma éppen arról beszéltünk egy pályázatokkal kapcsolatos konferencián, hogy biza-biza egy-egy pályázathoz többéves munka, türelem és konkrét ismeretek kellenek. Jó az, ha az ember el tud ezekben, ha úgy tetszik, tudományokban boldogulni. Sok mindent idővel lehet megtanulni. Az időre bizonyos szakmákban szükség van.

Úgy gondolom, hogy a tapasztalat, mint egyéb kvalitás, mint a megbízhatóság, a kiszámíthatóság, ezek mind fontos jegyek, amelyekre szükség van egy jelölt esetében.

Kik a támogatói?

Az én támogatóim az udvarhelyiek!

Arros Orsolya azt nyilatkozta, hogy megfáradt a jelenlegi városvezetés. Mit gondol erről, és ha igen, mi az oka ennek?

Aki sokat dolgozik, az el szokott fáradni, de aki elfárad a munkában, az meg is tud pihenni. Úgyhogy erről kérdezze Arros Orsolyát. Nem érzem magam fáradtnak. Aki annyit tud dolgozni, mint én, vagy különböző tevékenységekben energiát tud kifejteni, az jöjjön és próbálja ki velem a munkát.

Arról tud-e, hogy van más kihívója?

Biztos, hogy fog kerülni. Azt hallom és arról kapok információkat, hogy a különböző érdekkörök keresik az embert. Azok, akik eddig is, amíg nem én voltam a polgármester. Akik előszeretettel hozzányúltak a város vagyonához, az utóbbi időben – mivel nyolc éve elég intenzíven böjtöltek – még ideje előtt próbálták valahogy a megoldást megtalálni ahhoz, hogy az elzárt csapokhoz újra hozzáférjenek. Azoknak azt üzenem, hogy nem fog menni. Ez a város már más, mint húsz évvel ezelőtt, és hál'istennek itt nem csak arról szól a történet, hogy egy ember van, hanem egy csapat van. Remélem, hogy a munka abban a szellemiségben fog folytatódni, amit megteremtettünk itt a városban.

Mikor lesz az RMDSZ előválasztása?

A Szövetségi Képviselők Tanácsa (SZKT) fog arról dönteni, hogyan és mikor választjuk ki a jelölteket. Mindenképp azt tartom, hogy a választásokig még sok idő van. Korainak tartom az én részemről ezzel foglalkozni. Arra vállalkoztam, hogy egy munkát elvégzek, és a munkára vállalkozom. Majd jövő tavasszal kiderül, hogy ki és mi szeretne lenni, ha nagy lesz. Az is, hogy én szeretném-e folytatni vagy sem ezt a munkát.

Valószínű, hogy az előválasztás kérdése esetenként merül fel. Lesznek települések, ahol nem előválasztás, hanem egyféle előválasztás lesz az RMDSZ köreiben, az RMDSZ küldöttek majd eldöntik, hogy ki legyen a jelölt. Több módszer lesz a jelölt kiválasztására, ez Udvarhelyen is így lesz.

Mivel készül az előválasztásra?

Programmal. Mindig azzal készülök, amit a programban ígérek és a választások alkalmával hál'istennek arról tudunk beszámolni, hogy nagyon nagymértékben tudtam az ígéreteket teljesíteni. Ez a következőkben is így lesz. Olyant ígérek, vállalok be, amit meg is tudok valósítani. Ez jelenti a megbízhatóságot. Én a következőkkel készülök: megbízhatóság, kitartás, következetes munka, hatékonyság. Azzal, hogy bennem lehet bízni, és amit mondok, azt meg is valósítom.



3 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat
avatar
guguka
2015-09-25 08:56:05
Húha, rettegjen a világ, az egész város pont olyan lett, mint ez az interjú az emúlt 8 évben. Se eleje, se vége, össze-vissza, a jóég tudja mi mit is akar jelenteni.
Jenőnek is odaszúr egyet a polgi, holott neki volt 4 olyan éve, amikor akkorát fejlődött a város, hogy azt sem ő a következő mandátumain, sem pedig bunta az elmúlt 8 évben nem tudta teljesen szétverni. Pedig dolgoztak rajta rendesen...
Az azért szégyen, hogy ma, 2015-ben ennyire ne tudjon beszélni, nyilatkozni egy, a politikában megöregedett ember. Mindent elárul ez a nyilatkozat arról, hogy kivel is van dolga a városnak. Reméljük van hanganyag is, másképp azt mondja, hogy az egyik alkalmazott adott interjút, az, aki a facebook oldalát is kezeli :))
avatar
guguka
2015-09-25 09:00:52
A kulcsmondat egyébként ez: "itt nem csak arról szól a történet, hogy egy ember van, hanem egy csapat van. " - Tanulság tehát, bárki is legyen az új városvezető: az egész csapattól meg kell szabadulni, nem elég egy embertől!

"Ma éppen arról beszéltünk egy pályázatokkal kapcsolatos konferencián, hogy biza-biza egy-egy pályázathoz többéves munka, türelem és konkrét ismeretek kellenek. Sok mindent idővel lehet megtanulni. Az időre bizonyos szakmákban szükség van." - Láttam, hogy InczeCsongor és Bíró Barna Botival azt tárgyalták, mennyire nincs szükség tapasztalatlan, fiatal emberekre a politikában. Mert ennek az előadásnak ők voltak a szervezői tudtommal.
avatar
molter
2015-09-25 09:03:08
Majd eldontom...
...jo duma, mar legalabb egy eve "unnepli" az indulasat...
Es miert muszaj mindig negy jelzovel kampanyolni...?!

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."