Itthon » Politika

Botrányos tisztújítás az RMDSZ-ben?

Állítólag szinte megverték a férjét, de végül Arrosnak elnököt hozott a Mikulás. Az szavaz, akit engednek.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
László Szabolcs beszámol a helyi rendőrség tevékenységéről fotó: Dávid Anna Júlia

Élő közvetítés a májusi tanácsülésről

Hol az arany? Ezen a csütörtökön, valószínűleg az...
fotó: Gál Előd

Két évig nekünk és értünk dolgozik az RMDSZ

Nem mi vettük fel, önként jelentkeztek. Meg vagyunk...
fotók: Gál Előd

Derzsi vagy Sinka?

Puszta kézzel csaptak össze a helyi...

Ahol több jelölt van, ott vita is - Jakab Áron Csaba
Ahol több jelölt van, ott vita is - Jakab Áron Csaba
szerkesztoÍRTA: PÁL EDIT ÉVA
2015. december 04., 14:30
3 hozzászólás. 

Furcsa az idei advent. Műfenyő a központban, csillagszórókat koboz el a Szervezett Bűnözés Ellenes Igazgatóság, gyilkosságok a hírekben, és amikor már a fejedre húznád a takarót, meg kiposztolnád a Facebookra, hogy mindenki nyugodjon le a „durva, obszcén vagy bántó szóba", menjen haza, fogjon neki a nagytakarításnak meg a sütögetésnek, kiderül, hogy tisztújítás van az RMDSZ 1-es körzetében és botrányra lehet számítani. Meló. Az egyes körzet székhelye a Sziget utcában van. Nézzük a jó oldalát, ezt is megtudtuk ma. Na meg azt, hogy a fenyőcsontváz világít is. Kit érdekelt?

Nem engedik szavazni

Pléhpofa, fotóstáska felvesz, helyszínre megérkez(ik), a kicsi piacnál kell bemenni, emberek lógnak az ajtón, innen felismerem, hogy jó (?) helyen járok. Egy ideje már megkezdődött a tisztújító gyűlés. Felháborodott emberek jönnek ki, hogy nem szavazhatnak. Néhányuk Arros Orsolya baráti köréhez tartozik, többen az UIET rendezvényeiről ismerősek.

Kiderült, hogy ezek az emberek az elnökválasztás előtt iratkoztak be az udvarhelyszéki RMDSZ-nél a pártba, és a jelenlévő felsőbb vezetők, mint például az udvarhelyi RMDSZ önkormányzati frakcióvezetője, Jakab Áron Csaba, az RMDSZ ügyvezetője, Ambrus Sándor és az alpolgármester Benedek Árpád Csaba nem egyeztek bele, hogy az új tagok szavazhassanak, azzal az indokkal, hogy nincsenek nyilvántartásba véve a helyi szervezetnél, márpedig szerintük ezt írja elő a működési szabályzat. Géczi Levente, Arros férje azt állítja, ő próbált érvelni, hogy a felsőbb szabályzat szerint igenis szavazhatnak, az RMDSZ elnöke is megmondta, nyitni kell, és az országos döntés mindig felülírja a helyit, a helyi vezetők azonban kötötték az ebet a karóhoz, Ambrus Sándor még meg is fenyegette, hogy megveri.

„Tehát aki ma délután 3 óra előtt fizette ki a tagsági díjat, annak szabad, aki most fizeti ki, annak nem szabad. A nap folyamán fizettük ki a tagsági díjat a széki RMDSZ-nél" – magyarázza egy feldúlt hölgy, aki szavazni szeretett volna. Morajlás van odabenn, kikiabálják, hogy mindennek ellenére Norbi nyert. Betolom a képem az ajtón. Kicsiszobányi terem, huszonvalahányan ülnek és állnak benne.

rmdsz2

 

Két elnökjelölt nézett farkasszemet, az egyik az elnökség soraiban ülő Veress Zsolt, a másik a tagok jelöltje, Tódor Norbert. Tódort már egyszer megválasztották, de az udvarhelyi szervezet elnöksége azt a választási eredményt formai okokra hivatkozva érvénytelenítette. Új időpontot tűztek ki és új jelöltet is állítottak Veress Zsolt személyében – meséli kérdésünkre a csomagját váró Berde. A szavazási botrány ellenére is

Tódor Norbert nyert kb. 12-10 arányban

Elkezdődhet a küldöttállítás. A körzetben negyven nyilvántartott RMDSZ-tag van, minden tíz tag után van egy küldött, így négy küldöttje lehet az egyes számú körzetnek. Hat személyt javasolnak, Magyari Dénes, Keszler Szabolcs, Szőcs Endre, Kovács Katalin, Veres Zsolt szerepel a listán.

A közönség soraiban ül középen Pécsi-Kolumbán Imola tanácsos és a könyvtárigazgató Szőcs Endre, valamint felesége. Nagyon tetszik az egyik bácsi sárga pulóvere, nem tudom levenni a szemem róla. Az idős emberek a háttérbe szorulnak, mint bálban a falvédők, ülnek kabátban fegyelmezetten.

Kiderítik, hogy titkos szavazással kell a küldöttjelölteket kiválasztani. A különfélékre térnének ki, amíg a szavazólapokat megírják, de nincsenek különfélék. Berde Zoltán erősködik, hogy újabb javaslatokat lehessen még tenni küldöttekre, de Benedek nem fogadja el. A küldöttállítás lezárult.

rmdsz11

Hat jelölt van, a hat névből kettőt ki kell húzni, ők lesznek a pótjelöltek. Kovács Katalin és Veres Zsolt került pótlistára – derül ki, miután összeszámlálják a szavazatokat. Megtudjuk, hogy az előző elnök elköltözött, lemondott, ezért volt szükség tisztújításra. Egyébként 2013 óta a körzeti elnökök megbízása 4 évre szól.

Azért fontos ez a tisztség, mert az elnök javasol embereket a küldöttgyűlésbe, az ő feladata a mozgósítás. Mivel hamarosan el kell dönteni, hogy ki lesz a helyi polgármesterjelölt,

nem lehet bárki elnök.

Benedek Árpád Csaba megköszöni a jelenlévőknek, hogy jelen voltak, és sok sikert kíván az új elnökségnek, küldötteknek, meg hogy legalább olyan jók legyenek, mint az előzők voltak. Tódor illedelmesen megköszöni, hogy őt választották és kifejezi abbéli reményét, hogy előre fognak haladni, és nem visszafelé. Jakab Áron Csabától megtudjuk, hogy összesen kilenc körzet van a városban, a taglétszám alapján választhatnak ezek küldötteket, de egyelőre nem számítanak újabb tisztújításra. A körzetek elnökei és a korporatív tagok, azaz a képviselők, szenátorok, helyi tanácsosok és egyéb tisztségviselők alapból küldöttnek tekintendők. Itt a vége, fuss el véle.



3 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat
avatar
taylor
2015-12-04 22:00:53
"Ambrus Sándor még meg is fenyegette, hogy megveri" ... Én vagyok a Captain törp,
Kedvencem csak a gyömbér szörp.
Ha benyalok egy adagot
Törperőssé dagadok,
Száz minyomot
Fekve kinyomok
Az izmom kő,
Szétvet az erő
avatar
jutacs
2015-12-05 10:27:47
Ami itt folyik politizálás néven, az maga a tömény röhej.
A szereplök pedig bohócok.
avatar
nick007
2015-12-07 21:37:34
Ez a Szőcs Endre egy hihetetlen gerinctelen s@gnyaló. Ez mindenhol ott van ahol politikailag kavarni lehet, aztán ahol pénz van ott is feltűnik mint független "értelmiségi". Az idézőjel szándékos.

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."