Itthon » Politika

Bréking: Bunta válaszolt!

Nem tartja rossznak egy új párt megjelenését, szerinte is változtatni kell a pártok megítélésén, és ha mi is akarjuk, ő is.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
László Szabolcs beszámol a helyi rendőrség tevékenységéről fotó: Dávid Anna Júlia

Élő közvetítés a májusi tanácsülésről

Hol az arany? Ezen a csütörtökön, valószínűleg az...
fotó: Gál Előd

Két évig nekünk és értünk dolgozik az RMDSZ

Nem mi vettük fel, önként jelentkeztek. Meg vagyunk...
fotók: Gál Előd

Derzsi vagy Sinka?

Puszta kézzel csaptak össze a helyi...

Bunta Levente és az új párt frontembere, Máthé László Ferenc fotó: a polgármesteri hivatal facebook oldala
Bunta Levente és az új párt frontembere, Máthé László Ferenc fotó: a polgármesteri hivatal facebook oldala
szerkesztoÍRTA: PÁL EDIT ÉVA
2016. március 25., 14:07
6 hozzászólás. 

A Szövetség a Közösségért nevű új udvarhelyi párt létrehozásáról, illetve ahhoz való viszonyáról kérdeztük szerdán a polgármestert, péntek reggel meg is érkezett a válasz a polgármesteri hivatal sajtóirodájának tolmácsolásában.

Ezt a levelet írtuk Bunta Leventének:

Tisztelt polgármester úr!

Tudomásunkra jutott, hogy az egykori Udvarhely napilap két újságírója, Jakab Árpád és Máthé László Ferenc, valamint a székelyudvarhelyi RMDSZ-hez és a polgármesteri hivatalhoz is köthető Veres Zsolt Endre pártbejegyzést kezdeményezett a Bukaresti Törvényszéken.

Próbáltuk önt telefonon elérni, de arra kértek, hogy e-mailben tegyem fel a kérdést, ami a következő:

1. Milyen kapcsolatban áll ön a fent említett személyekkel és az általuk indított pártkezdeményezéssel?

2. Lehetséges-e, hogy amennyiben a Bukaresti Törvényszék a kezdeményezők számára pozitív döntést hoz, ennek a pártnak a színeiben indul polgármesterjelöltként?

Köszönöm figyelmét, várjuk szeretettel a válaszokat.

És ezt a választ kaptuk:

"Ha a székelyudvarhelyi politikai palettán egy újabb párt jelenik meg, amely igazán a közösség érdekét tartja szem előtt, akkor azt nem tartom rossznak. Azt tudni kell, hogy szavazáskor sokkal fontosabb a jelölt személye, mint a mögötte lévő párt programja. Az emberek a jelöltre szavaznak. Az IRES közvélemény-kutató intézet felméréséből kiderült, hogy tízből egy szavazókorú romániai személy bízik csak a politikai pártokban. A többségnek a pártokról rossz a véleménye ( több mint 72 % ), a lopás, csalás, korrupció szó jut eszébe. Tízből kilencen azt válaszolták, nem bíznak a politikai pártokban. Ezen, szerintem is változtatni kell.

Az elmúlt években a rám bízott feladatot megpróbáltam a legjobb tudásom szerint elvégezni. Már elmondtam, hogy nem vagyok tisztségfüggő, de ha a székelyudvarhelyiek úgy gondolják, akkor jelentkezem a további szolgálatra. Én azt mondtam, hogy tervezzünk együtt, döntsünk közösen. Ha a városlakók azt mondják, akkor folytatom a munkát, ha nem, akkor megköszönöm. Jó a közösségért dolgozni, én erre szegődtem el, és meggyőződésem, hogy a következőkben ez fog számítani".



6 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat
avatar
Kimre65
2016-03-25 17:48:44
Ez a párt más mint a többi, ezt te is jol tudod...
avatar
jutacs
2016-03-25 18:15:42
Szerintem, mindenki alapítson egy pártot, így az Isten sem menti meg attól, hogy pártvezér ne legyen belőle. Így lehet kiélni uralkodási hajlamainkat.
avatar
taylor
2016-03-25 18:38:35
ahogy Bunta mondta: "a lopás, csalás, korrupció szó jut eszünkbe. Tízből kilencen azt válaszolták, nem bíznak a politikai pártokban" kiegészítem: a polgármesterekben, politikusokban stb


Egész életében pártkatona volt és gyalázza a pártot, tulajdonképpen elhatárolódik saját magától :) ... de úgy érzem még lesz mélyebben is
avatar
Egy a sokból
2016-03-26 00:00:25
A három újságírót ennél értelmesebbnek tartottam, de tévedtem. Nem gondoltam, hogy képesek összekeveredni egy olyan emberrel, akinek a politikai mivolta a suttyósság határait súrolja...
avatar
nakiakiraly
2016-03-26 10:52:08
Talán tévedek.
Most akkor válaszolt vagy sem a kérdésekre?
Egy egyszerű kérdésre is képtelen egyenes választ adni.
avatar
jlogan
2016-04-10 14:29:09
elbeszél mellette
Mellébeszélésből jeles, taníthatná :))

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."