Itthon » Politika

Nem akar kerékkötő lenni az RMDSZ-frakció, de...

Kisebbségben ugyan, de folytatná a megkezdett munkát a városi tanácsban a nyolcfősre zsugorodott RMDSZ-frakció.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
László Szabolcs beszámol a helyi rendőrség tevékenységéről fotó: Dávid Anna Júlia

Élő közvetítés a májusi tanácsülésről

Hol az arany? Ezen a csütörtökön, valószínűleg az...
fotó: Gál Előd

Két évig nekünk és értünk dolgozik az RMDSZ

Nem mi vettük fel, önként jelentkeztek. Meg vagyunk...
fotók: Gál Előd

Derzsi vagy Sinka?

Puszta kézzel csaptak össze a helyi...

rmdsz1
Ha kell, élnek az egyharmad adta lehetőséggel az RMDSZ-es tanácsosok
szerkesztoÍRTA: BÁLINT KINGA KATALIN
2016. július 01., 10:30
1 hozzászólás. 

Félhomály fogadta a sajtó képviselőit a városi RMDSZ második emeleti irodájában, a kisebbségbe került önkormányzati képviselőtestületi frakció csütörtöki sajtótájékoztatóján. 

„Kikerültünk a reflektorfényből" − poénkodott Benedek Árpád Csaba új frakcióvezető a helyzeten.

Az irodában Lőrincz Zsuzsánna, Sinka Arnold és Szabó Gyula tanácsosokkal fogadta a sajtó képviselőit, és a fényerővel kapcsolatos önironikus megjegyzések után komolyra fordította a szót.

Frakciójuk konstruktív ellenzék szeretne lenni: nem akadályozni szeretnék a munkát, s Benedek szerint ennek volt a bizonyítéka, hogy Orbán Árpád MPP-s alpolgármester-jelöltnek nem állítottak RMDSZ-es „ellenfelet".

Felújításokat szorgalmaznak

A kisebbségbe került frakció ehelyett folytatná a megkezdett munkát, azaz szeretnék még az ősszel elindítani a szejkei mofetta gázösszetételének kutatását, illetve mihamarabb sínre vinnék a tömbházszigeteléseket, amelyeket már megszavazott az előző városi tanács.

Ezenkívül dolgoznának a Székelytámadt-vár rehabilitációján, az Udvarhely körüli terelőutak és a szombatfalvi járdák kiépítésén, illetve körforgalmat alakítanának ki a terelőút és a Bethlenfalvi út kereszteződésénél.

lorincz-zsuzsanna

Az újdonsült városi tanácsos, Lőrincz Zsuzsánna főként a kulturális élet fellendítése terén használná fel eddigi tapasztalatait. Úgy véli, nem egyhónapos városnapokat kell tartani, hanem rövidebb összművészeti ünnepségeket, amelyek a turistákat is itt tartják egy hétvégére.

Vannak eszközeik a mellőzés ellen?

A frakció jelenlévő tagjai kifejtették, remélik, hogy az általuk fontosnak tartott ügyeket az új városvezetés is támogatja majd, de ha ezek nem kerülnek napirendre, élni fognak azzal a lehetőséggel, hogy tanácsüléseket hívjanak össze, egyharmaduk birtokában.

Az önkormányzati képviselőtestületnek nyolc RMDSZ-es és tizenegy koalíciós tagja van. A tanácsosi jelöltlista szerint Gidó Csabának és Koncz Melindának is be kellett volna kerülnie a képviselőtestületbe, ám ők Benedek szerint személyes okokra hivatkozva nem vállaltak mandátumot, és a városi RMDSZ újraszervezésében vállalnak majd szerepet. Helyettük a következő jelölt, Ványolós István került még be a csapatba.

A nagy újraszervezés vezetője Incze Csongor, a Hargita megyei tanács korábbi alelnöke, aki a feltevések szerint az új városi szervezet elnöke is lesz.



1 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat
avatar
hunikovacs
2016-07-01 17:43:25
ejha
Félhomály van ott a fejekben is...

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."