Itthon » Politika

Bunta: Szomorú vagyok. És keseredett.

Kiosztották az engedélyeket, Nyirő koponyáját és egyebeket elhamvasztották, itt vannak. Vasárnapi nap eltemetik. De lehet, hogy holnap.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
László Szabolcs beszámol a helyi rendőrség tevékenységéről fotó: Dávid Anna Júlia

Élő közvetítés a májusi tanácsülésről

Hol az arany? Ezen a csütörtökön, valószínűleg az...
fotó: Gál Előd

Két évig nekünk és értünk dolgozik az RMDSZ

Nem mi vettük fel, önként jelentkeztek. Meg vagyunk...
fotók: Gál Előd

Derzsi vagy Sinka?

Puszta kézzel csaptak össze a helyi...

Bunta Levente sajtótájékoztatót tart a székelyudvarhelyi városháza tanácstermében
Bunta Levente kamerákkal támogatva | fotó: Csedő Attila
szerkesztoÍRTA: UH.RO
2012. május 25., 17:06
37 hozzászólás. 

Bunta Levente polgármester pénteki sajtótájékoztatóján külön figyelmeztette a sajtó képviselőit, hogy kapcsolják be diktafonjaikat, mint ahogy ő is bekapcsolja, mert a Nyirő ügyben előfordult, hogy a média félretájékoztatott, nem az általa mondottakat közölte, kifordított a szavait.

Ezért vettük a fáradtságot, és a kedvéért a sajtótájékoztatóból az általunk rögzített 20 perc 38 másodperces hanganyagot begépeltük (a cikk alján a teljes hangfelvétel meghallgatható). Íme:

A megbeszélésen megkérdeztem, hogy mit tudnak az író 41-45 közötti tevékenységéről, és kiment az MPP-és különböző platformokra, hogy én Nyirőt lenyilasoztam. Hát ezt, magát a cselekedetet minősíti, hogy utána az általam elmarasztalt Fráter Olivér is, aki ma jött a hivatalba engedélyt kérni, azt jelentesse meg magyarországi médiákban, hogy Bunta Levente nagyon súlyos szavakkal élt Nyirő nyilas múltját tekintve.

És ezért muszáj elindítsam a diktafont,

mondom, hogy jártam, és ez szégyenletes. Én úgy gondoltam, hogy ha ebben az irodában, tanácsteremben, sajtótájékoztatót tartok, akkor nem feltétlenül muszáj rögzítsem.

Még voltak olyan idők, ilyet is megértem, amikor, például a csereháti ügyhöz csak úgy voltam hajlandó leülni tárgyalni, hogy elindítom a hanganyagrögzítést, és képanyagot. Tehát még ilyen időket megértünk.

Nem gondoltam, hogy ide kerülünk. Áldom az eszemet, amelyik azt sugallta nekem, hogy tanúk nélkül ne üljek le tárgyalni, mert legalább intézményvezetők tanúsítják aláírásukkal, hogy mi történt, és mi az, ami végeredményben kikerült.

„Semmilyen formába nem akadályozza Nyirő József újratemetését, hanem segítjük.”

No. Ööö. Míg jön a kollegám, de már itt is van, addig még figyelmükbe ajánlanék, közzé tettünk egy…

Foglaljon helyet. Ő Nagy Zsigmond, az anyakönyvezetésért felelős osztályvezető. Közzétettünk egy olyan nyilatkozatot több nyelven, hogy legyen egyértelmű mindenki számára, hogy Bunta Levente, ahogy már számtalanszor bejelentette, semmilyen formába nem akadályozza Nyirő József újratemetését, hanem segítjük.

Nemcsak nyilatkozatok szintjén tettük ezt, hanem a Patkó felújítását is elhalasztottuk. Mindezt elmondtuk már május 4-én. A dátumok, az igazságok azok szigorú dolgok. És rendbetettük a… És ezt közöltük nyilvánosan is.

Ezért felszólítottuk a szervezőket, hogy hagyjanak félbe a félretájékoztatással. És mivel nem biztos, hogy értették, hogy mit mondtunk, a saját anyanyelvükön mondtuk,

de biztos, úgy látszik, nem akarják érteni.

Úgy láttuk, hogy nem akarják érteni, ezért leközöltük még angolul, spanyolul, héberül, románul, kínaiul. Elérkezett ugye az igazságnak is a pillanata. Mint ahogy el szokott érkezni.

Hang a teremből: hány nyelven is? Polgármester: Öt nyelven. Ezt leközöltük a Heti Hirdetőben is, a Hargita Népében is, az udvarhelyiben, hát, hogyha már ez alkalommal értenek a szóból azok, akik nem akarnak. Ö…

Ugye 4-én bejelentették, hogy nem kérnek semmiféle engedélyt tőlünk, és úgy mentek el május 4-én. Most nekünk csak annyi volt a kérésünk, hogy a törvények szerint tartsák be úgy formailag, mint tartalmilag előterjesztett igényüket – akkor még csak arról volt szó, hogy kérik a Márton Áron térnek két napra történő használatát 26-ra, és 27-re. Május 4-én bejelentették, hogy nem kérnek semmiféle engedélyt tőlünk, és elmentek.

„a temetés zökkenőmentesen lebonyolítható a vasárnapi nap”

Mi tudtuk, hogy ide még vissza kell jöjjenek, ebbe az épületbe, vissza kell somfordáljanak, hisz, ha valaki nekifog és főleg ilyen parlamenti biztosként jelenik meg, vagy volt polgármester, aki 12 évig regnált, azért kellett volna tudja azt, hogy a hivatal engedélye nélkül nem lehet egy településen sem újratemetni, sem eltemetni senkit, mert ez bűntényt jelent. A büntetőtörvénykönyv erre vonatkozóan rendelkezik.

Mint ahogy sejtettük, és ezelőtt három nappal már megkértem a kollégáimat, hogy nézzék alaposan át, tájékozódjanak, mert ide fognak jönni ezek az urak, és fogják kérni az engedélyt, az igazolványt.

Mai nap meg is jelentek, háromnegyed 11 órakor a hivatalban. Kérték, hogy bocsássuk ki azt az engedélyt, az igazolványt, aminek alapján el lehet temetni Nyirő Józsefet. A kollegáim átnézték, és háromnegyed óra alatt kibocsátották az én aláírásommal az igazolványt.

Ennek alapján a temetés zökkenőmentesen lebonyolítható a vasárnapi nap. Enélkül, elmondtam, hogy milyen következményei lettek volna.

Ennyit a… És adok egy-egy példányt önöknek, hogy legyen egyértelmű. Még kinek adjak?

Úgyhogy ööö, a különböző dolgokat tekintve, még egyet adok Emesének is, hallám, ezt adják át, a történet remélem, hogy lezárul ez alkalommal a holnapi, holnaputáni napot illetően.

„Mi mindent, ami adható, támogatásként megadtunk”

Valószínűleg még sokan sok kérdést fel fognak tenni, mint ahogy bennem is megfogalmazódnak.

Tájékoztatás végett azért kettőt-hármat mondjak el, mert én is a médiát követtem. Nekem az az érzésem, hogy szándékosan politikai ügyet csináltak ebből az újratemetésből, holott ez méltóságteljes kellett volna legyen, a kegyeletnek a végső megadásáról kellett volna szóljon.

Nem az lett. Nagyon sajnáljuk. A hivatal részéről mi mindent, ami adható, támogatásként megadtunk. Ennél többet, sajnos mi ebbe az ügybe nem tehetünk.

Vannak furcsa dolgok azért, arról hadd beszéljek.

A médiából értesülök, hogy megállítottak azt az úgynevezett Fráter Olivért, akinek a korrektségével szemben nekem nagyon komoly fenntartásaim vannak, és igazoltattak, talán Szász Jenőt is, őt is, megállították, ha jól emlékszem.

Én azt látom itt, hogy ha diplomata útlevéllel utazik az ember, nem tudom, hogy történhetett ez meg. Mert, aki diplomata útlevéllel utazik, nekem is volt, és előveszi, azt a bécsi egyezmény alapján nem átkutatható egyértelműen.

Hacsak nincs bűntényre való, utaló jelek, akkor egy diplomatát nem lehet átkutatni, megállítani. És ugye, említették, hogy Szász Jenőt is talán ugyanúgy megállították, ahogy a médiából erről tájékoztattak.

Egy hang a teremből: Farkas Anti is ott volt Vásárhelyen, és őt is megállították.
Polgármester: Farkas Antit meg lehet állítani, de Fráter Olivért nem. Hát ennyit erről.

Ha csak, ha Fráter Olivér nem teszi azt, hogy nem veszi elő.

Mert nekem is több útlevelem van. És amelyiket előveszem, annak megfelelően jár el a hatóság a különböző országokban.

No. A továbbiakban annyit még el szeretnék mondani, hogy az elénk letett dokumentumok alapján Nyirő Józsefet elhamvasztották, vagyis a földi maradványait, amit Spanyolországból, most ezt… ööö…. kiemeltek, exhumáltak a kiásott sírból, és úgy néz ki, hogy Magyarországon ööö május 22-én, május 22-én, hogy pontos dátumot mondjak önöknek, jaj igen, május 22-én elhamvasztották, május 22-én elhamvasztották Nyirő Józsefet.

Úgyhogy én úgy tudom, hogy Madridban még csontok voltak, koponya meg egyéb, Budapestről már haza hamvak érkeztek az elhamvasztást követőleg.

„az unokát meg se kérdezték, hogy kiásható-e a sír”

Azt is el szeretném mondani, – a végén majd kérdezősködhetnek önök –, hogy számomra rendkívül a furcsa az, láttam az RTL tévén is, hogy az unokát meg se kérdezték, hogy ööö kiásható-e a sír. Úgy tudom, hogy vannak olyan közeli ööö leszármazottak, akik ezt ellenezték. Vannak olyanok, akik határozottan kérték, hogy magyar állam pénzét ne használják fel erre a, az úgynevezett újratemetés alkalmával.

Hogy mondjam? Én amikor azt mondtam, hogy közel állnak a kegyeletsértéshez, akkor nem beszéltem alaptalanul.

Itt a múltkor elmondták nekünk, hogy ilyen jogászi fondorlattal, hogy hogyan értelmezgették, hogy a magyar állam a jogutóda ennek a, vagy tulajdonosa, vagy gondnoka ennek a sírnak, ugyanis 53-ba a volt valamikori királyi nagykövet temette el, és innen kezdve ugye a magyar államot a Franco-féle diktatúra nem ismerte el, hogy van jogfolytonosság, valószínű, hogy ezekre is majd fény fog derülni alkalomadtán.

„Nyirő Józsé, Jozé, Hozé, úgy írják, hogy jose”

A mi szempontunkból az a fontos, és itt van egy, a spanyolból lefordított jegyzőkönyv, amiben Nyirő Józsé, Jozé, Hozé, úgy írják, hogy jose, felesége Bedő Ilona, és a gyerekei, Csaba, Rikó, és Ildekónak az édesapja volt, aki elhunyt, és a különböző okmányok, amelyek még szükségesek, szállítás meg egyebek, azokat tartalmazza az ügycsomó.

Na, de visszatérve a történetre, egy biztos, hogy Nyirőnek a temetését, újratemetését az álláspontunk szerint nem szabadott volna felhasználni politikai célokra.

Itt ez történt. Nagyon sokszor közel voltak azok, akik ezt tették, a kegyeletsértéshez, annak határát súrolták, és mindezen bonyodalmak ellenére, mi mint Udvarhely polgármesteri hivatala, én mint polgármester, az elmondottaknak megfelelően, a kijelentésünkhöz híven és hűen, nem akadályoztuk, segítettük mindenben.

És ma, mint mondom, három perc alatt írtam alá.

Miután áttanulmányoztam az okmányokat, a hivatal háromnegyed óra alatt adta ki a szükséges igazolványt ahhoz, hogy Nyirőt holnap újra lehessen temetni Székelyudvarhelyen.

Sajnos, én mondom, hogy nem az ő elvárása szerint, hisz azt mondta, hogy szeretne hazatérni, hogy lelke legalább nyugodjon. Én ennek a feltételeit nem látom teljesülve ilyen körülmények között, de remélem, hogy a Nyirő által óhajtott nyugalom is a sírján el fog terülni. Úgyhogy béke poraira.

Kérdéseiket akkor most tegyék fel:

Kérdés: Itt vannak-e már a Nyirő-hamvak Udvarhelyen?

Az én információim szerint, és a papírok is azt mutatják, hogy igen.

Kérdés: Mikor, melyik nap folyamán, milyen körülmények között?

Én erről nem akarok nyilatkozni, nem vagyok felhatalmazva, úgy tudom, hogy kedd-szerdán már itt voltak. De a tegnap mindenképp már itt voltak a katolikus öööö, a katolikus öööö ravatalozóban.

Ha nincs kérdésük, akkor köszönöm szépen, hogy itt voltak. És kellemes hétvégét, persze nem beszélve arról, hogy vasárnap a katolikusok nem szoktak temetni, pünkösdkor aztán pláne nem temetünk, van egy csomó minden, ami ilyen.

Ez még egy utolsó szó, megfogalmazás mentén. Hogy lehetett kiásni egy sírt anélkül, hogy tudnád, hogy hova temeted el, és anélkül, hogy engedélyed lett volna.

Hát, a… nekünk itt Udvarhelyen, a spanyolországi. Hogy lehetett megtenni ezt? Azt mondják meg nekem. Kivel van baj? Velem van baj, velünk van baj, vagy pedig azokkal, akik így jártak el.

Kérdés: Azt szeretném kérdezni, nem tudom, a polgármester úr látta-e, valamelyik román tévében Frunda György nyilatkozatát, amiben…?

Ja, igen, arra is kitérek. Én Frunda György nyilatkozatát nem tartom helyesnek. Én Frunda Györggyel nem beszéltem egy éve sem telefonon, sem másképp, ezt nem tudom, hogy miért mondta, hisz a nyilatkozata nem fedi a valóságot, ugyanis azt állította, én a tegnap délután láttam, hogy Bunta Levente is ellenzi a.

Valószínű arra gondolt, hogy ilyen formában, politikai cirkusszal, csak nem mondta végig a mondatot, mert mást nem mondhatott. Mert ennek számtalanszor hangot adtam, hogy a cirkuszt, a politikai felhajtást mellőzni kéne, Nyirőt ugye két évvel ezelőtt azért kezdeményeztem, hogy hozzuk haza, hogy méltóságteljesen tegyük.

Én amikor láttam, hogy hova alakul az ügy, kértem, hogy fontolják meg annak a lehetőségét, hogy adják át a hamvakat a székelyeknek, hogy méltón temessék el, mert láttam, hogy a Nemzeti Tanácsnak, Tőkésnek is ez a véleménye, hogy nem szabadott volna politikai cirkuszt szervezni ebből, se köré, s kampány jelleget adni neki.

Öö, láttam azt is, hogy Markónak is az a véleménye, hogy az írótársadalomra kellett volna bízni, hogy ha már valaki nem tudja tisztességesen a dolgot elvégezni, neki se fogjon. Ezt én teszem hozzá.

Ennyit a Frunda-féle kijelentésről s köszönöm, hogy megkérdezte, és kérem, hogy jelentessék is meg, hogy Frundának a kijelentését nem azt mondom, hogy számon kérem, de fogom kérni, hogy helyreigazítsa, s ezt megkérem, hogy jelenítsék is meg. Tehát valószínű, hogy nem gondolta át, és nem erre ööö.

Kérdés: Részt vesz-e polgármester úr az eseményen?

Háááát, ez jó kérdés, látja. Valószínű, egyet kell még aludjak rá, de bejelentettem mindenképp az igényemet, ha ott leszek, hogy szólni akarok az ősi jog, a szokásjog alapján. Ugyanis egy temetésen, ha valaki búcsúztatni kíván a székelységben, Székelyföldön, annak ezt a jogot kötelezően megadják. Úgyhogy bejelentettem ezt az igényemet, hogyha ott leszek a Nyirő-temetésen, a katolikus főesperesnek, ahogy illik.

A helyzet az, hogy meg vagyok keseredve. Én nem hiába mondtam, hogy legjobban ez a Hej, tulipán, tulipán, a facebookomon ott a dal, tükrözi az én lelkiállapotomat, meg vagyok, nem azt mondom, hogy csömörölve, nem ezt a szót akarom használni, meg vagyok undorodva, ki vagyok ábrándulva, el vagyok keseredve, és emiatt, mondom, egyet kell aludjak rá, hogy lássam, hogy hogyan tudom ezt lelkileg feldolgozni. Szomorú vagyok. És keseredett.

Kérdés: Virágba borítják-e a várost az ünnepség alkalmával?

Igen, attól függetlenül ezt kértem, erre utasítást adtam, a virágok meg kell jelenjenek.

Tikosi László igazgató urat ezelőtt egy héttel kértem, hogy ennek tegyen eleget, azt mondta, itt a főteret, valószínű, hogy a Szentimre lesz, vagyis az Iskola utca és a Rózsa utca lesz az az út, amelyiken végighaladnak a vendégek, vagy akár az urna, nem tudom. Tehát erre utasítást adtam.

Kérdés: Forgalmi korlátozások lesznek-e?

Hát, ezt a rendőrséggel meg kell beszéljük. Nem korlátozás lesz, hanem arra kértem a rendőröket, mert volt egy megbeszélésem a parancsnokkal, most látom, hogy kétszer-háromszor hívott (mutat a telefonjára – szerk. megj.), hogy a buszokat segítsék, hogy ne legyen forgalmi dugó.

Úgy értem, hogy magyarul beszélő rendőröket állítsanak lehetőleg szolgálatba erre a napra, és arra is kértem őket, hogy lehetőleg térképről tegyenek, vagy adjanak xeroxolt fénymásolatot a sofőröknek, és a vasútállomás és a milyen? Piactér, utca közötti, Vásártér közötti rész alkalmas parkírozásra, a Kaufland, Lidl-el beszéljenek, hogy ott túl sok autóbusz lesz, mert tudomásom van arról, hogy hirdettek kirándulást pünkösdre, hogy ingyen átutaztatják ide a pünkösdi búcsúzókat vasárnap. Kértem, hogy beszéljék meg a tulajdonosokkal, hogy engedjék meg a buszokat, úgyhogy ilyen szempontból a műszaki igazgatóság és a rendőrség, remélem, hogy a feladatait ellátja. De ezt még én is le fogom ellenőrizni a mai nap folyamán, hogy minden rendben legyen.

Más kérdés, hogyha nincs, akkor köszönöm szépen, és áldott ünnepet kívánok.

Megjegyzés: a könnyebb olvashatóság érdekében a szöveget a szerkesztőség alcímezte, a lényeges információkat kiemelte. Az újságírói kérdések a távolság miatt a hangfelvételen nem hallatszanak tisztán, ezért nem szó szerint közöltük.



37 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat
avatar
György Sándor-Hunor
2012-05-25 18:21:29
szomszéd épületből rögzítettetek a felvételt ?:))))
avatar
zomby
2012-05-25 18:44:28
Hát ez testvérek között is nagyon durva. Egy polgármester ennyire összefüggéstelenül és kaotikusan beszél...És a röhej, hogy fel is veszi :)
avatar
szundi
2012-05-25 18:49:15
Öngól
Ecsém! Ekkora öngólt rúgni tehetség kell :) Asszem ékesszóló polgármesterünk lassan pakolhat is, mert ennek még politikai ellenfél sem kell, legyőzi ez simán saját magát :))))
avatar
hahaha
2012-05-25 18:52:38
Ennél korrektebbül nem lehetett volna tisztázni. Aki még most is azt látja, hogy Bunta az aki saras, annak baj van a fejével. Kérdem én, hogy Jenő hány ilyen tájékoztatót tartott??
Azt mondod kaotikusan beszél :? Szerintem már a t*ke tele van az egésszel, úgy hogy ez valahol érthető. Ennyit az egész történetről. Jenőnek sikerült kavarni megint egy jót, akinek ez kell 4 évig az szavazzon csak rá :)
avatar
hahaha
2012-05-25 18:54:17
re: Öngól
avatar
szundi
Ecsém! Ekkora öngólt rúgni tehetség kell :) Asszem ékesszóló polgármesterünk lassan pakolhat is, mert ennek még politikai ellenfél sem kell, legyőzi ez simán saját magát :))))

Öngólt ? :))))) Te mit néztél??? :D Vagy rádszóltak, h irni kell hamar-hamar mert cikk jelent meg és kell a mocskolódás.
avatar
mihalyko29
2012-05-25 18:58:37
Ezek utan teleg pakolhat Bunta !!
avatar
szundi
2012-05-25 19:05:56
re:
avatar
hahaha
Ennél korrektebbül nem lehetett volna tisztázni. Aki még most is azt látja, hogy Bunta az aki saras, annak baj van a fejével. Kérdem én, hogy Jenő hány ilyen tájékoztatót tartott??
Azt mondod kaotikusan beszél :? Szerintem már a t*ke tele van az egésszel, úgy hogy ez valahol érthető. Ennyit az egész történetről. Jenőnek sikerült kavarni megint egy jót, akinek ez kell 4 évig az szavazzon csak rá :)


Szeintem Bunta nem kaotikusan beszél, hanem nem beszélni magyar nyelv egyáltalán. És ha nem értesz velem egyet, akkor keresd csak fel nyugodtan a középiskolai magyartanárodat, és kérdezd meg hányast adna egy ilyen szövegre. Én olyan emberre nem szavazok, aki egy kerek mondatot sem tud megfogalmazni magyar nyelven, amolyan Medgyessy Péter-Gyurcsány Ferenc szintű rétor a csávó... Szánalmas
avatar
szundi
2012-05-25 19:12:59
Édes anyanyelvünk
""No. A továbbiakban annyit még el szeretnék mondani, hogy az elénk letett dokumentumok alapján Nyirő Józsefet elhamvasztották, vagyis a földi maradványait, amit Spanyolországból, most ezt… ööö…. kiemeltek, exhumáltak a kiásott sírból, és úgy néz ki, hogy Magyarországon ööö május 22-én, május 22-én, hogy pontos dátumot mondjak önöknek, jaj igen, május 22-én elhamvasztották, május 22-én elhamvasztották Nyirő Józsefet. Úgyhogy én úgy tudom, hogy Madridban még csontok voltak, koponya meg egyéb, Budapestről már haza hamvak érkeztek az elhamvasztást követőleg.
„az unokát meg se kérdezték, hogy kiásható-e a sír” :))) igazi gyöngyszem
avatar
zomby
2012-05-25 19:15:38
Bunta ott rontotta el, hogy az első tárgyaláson azt hitte, hogy az erő pozíciójában van, mert ő tehet nekik szívességet. És végül valóban szívességet tett nekik, azzal, hogy alájuk adta a lovat, mert azzal hogy konfrontálódott kialakított egy konfliktusos helyzetet, amit csakis Jenőék nyerhettek meg. És mire rájött, arra már köpni-nyelni nem tudott. És most pisloghat, meg szomorkodhat, meg sajnáltathatja magát, mert senki sem veszi be.
avatar
zomby
2012-05-25 19:17:50
Első perctől a szivacs stratégiát kellett volna alkalmazza, befogadónak kellett volna lennie a végsőkig, és kerülnie minden konfliktust. Meg kellett volna mutatnia, hogy ő nem úgy erős, hogy szarakodik Jenővel, hanem úgy, hogy megengedheti magának, hogy ne szarakodjon Jenővel. Csak ehhez agy is kellett volna.
avatar
György Sándor-Hunor
2012-05-25 20:01:19
re:
avatar
zomby
Első perctől a szivacs stratégiát kellett volna alkalmazza, befogadónak kellett volna lennie a végsőkig, és kerülnie minden konfliktust. Meg kellett volna mutatnia, hogy ő nem úgy erős, hogy szarakodik Jenővel, hanem úgy, hogy megengedheti magának, hogy ne szarakodjon Jenővel. Csak ehhez agy is kellett volna.
Milyen igazad van!
avatar
zterex1
2012-05-25 20:48:18
Zseniális. Na nem Bunta hanem az UH.
Rég nem röhögtem ennyit egy cikken. Jenőt se igazán kedvelem, de ő legalább tud beszélni.
Buntának pedig üzenem, hogy máskor gondolja át mit akar, írja le, nézesse át olyannal aki ért hozzá, majd olvassa fel. Ha ha ha . Legalább a vasárnapi beszédje legyen kidolgozva. Igaz ezek után nem merném a mikrofonhoz engedni:)
avatar
György Sándor-Hunor
2012-05-25 21:09:15
Péterfy Borit, öt hozzátok ide és akk talán elmegyek szavazni :)
avatar
fekete-feher
2012-05-25 21:59:38
Elképesztő ez az érzéketlenség!
Különösebben nem kívánok állást foglalni, csak egy apró megjegyzés: Bunta mintha egy hörcsögről beszélne, nem egy emberről, rosszabb, mint a "nyilasnak tűnő" (kopirájt báj Index) címke. Tényleg mindenki megbolondult?
avatar
kszl
2012-05-25 22:03:31
Eső után köpönyeg...
avatar
daniel86
2012-05-25 23:50:42
Nem baj
Tényleg nem beszél kurzívan. De inkább egy ilyen polgármester, mint egy ékesszóló tolvaj gazember...
avatar
Lehelcy
2012-05-26 00:20:24
re: Elképesztő ez az érzéketlenség!
avatar
fekete-feher
Különösebben nem kívánok állást foglalni, csak egy apró megjegyzés: Bunta mintha egy hörcsögről beszélne, nem egy emberről, rosszabb, mint a "nyilasnak tűnő" (kopirájt báj Index) címke. Tényleg mindenki megbolondult?


Igen valóban elképesztő, hogy egyes emberek "gondolok itt Disznó Jenőre", hogy mit meg nem tesznek,a kampányuk, valamint a saját politika karrierjük tisztára mosása érdekében. Ez az ember nem tisztel sem élőt sem pedig holtat. Az Isten verje meg ott ahol van.
Ámen
avatar
Lkinga
2012-05-26 00:29:50
re: Nem baj
avatar
daniel86
Tényleg nem beszél kurzívan. De inkább egy ilyen polgármester, mint egy ékesszóló tolvaj gazember...


Igazad van!
avatar
udvarhely.eu
2012-05-26 01:37:11
gaz ez a cikk
Bunta sajtótájékoztatójával semmi gond (hallgasd végig) de; a királynőt megölni nem kell félnetek jó lesz ha mindenki beleegyezik én nem ellenzem ...

A szervezők ezt a temetést szemtelenül és aljas módon próbálták szavazatokra váltani, ehelyett végül sikerült tönkretenni. Butának nem nevezhetem ezeket az embereket de nagyon korlátoltak, felelőtlenek és éretlenek.
avatar
kópé
2012-05-26 02:59:37
:-) vagy :-( ? Sírjak vagy nevessek?
Érdekes, végig próbált pálcát tenni más biciklijének kerekei közé és fordítva tüntetni fel a dolgot. :-) És lám, lehullt a lepel a köpönyegforgatásról, a sok mocskolódásnak, gáncsoskodásnak ez lett az eredménye, most is csak félremagyaráz, tisztázni próbálja magát de már elkésett vele... most is másokat hibáztat, ellentmond önmagának, saját korábbi nyilatkozatainak...Fantasztikus polgármesterünk van. :-)
avatar
guru
2012-05-26 05:21:36
Nem helyes, hogy ilyen eszközökkel próbáljátok elbagatellizálni az ügyet. Fontos dolgokról van szó ! Az anyagot meghallgattam és nincs semmiféle baj vele.Jó hogy legalább annyira korrektek voltatok, hogy közreadtátok, így más is meghallgathatja. Próbálja meg más is egy ilyen komolyságú ügybe úgy beszélni, hogy esetlegesen a bíróságon is megállja a helyét, hogy ne keljen majd mint Szász Jenő a Bunta féle perben egyfolytában azt hazudja, hogy ,, ö nem mondott ilyet,az Uh írta rosszul....nem emlékszik...stb.,,
avatar
udvbozsi
2012-05-26 07:11:42
Az biztos, hogy számomra sem kérdés egy pillanatig sem, hogy ha egy jól beszélő de semmit tevő ember és egy kicsit rosszabbul kommunikáló, de dolgos ember között kell választanom, akkor melyikre szavazok. Ezen kívül, ha az elmúlt hetekben kiforgatták még a lélegzet vételét is, teljes mértékben megértem, hogy kínosan ügyel minden szavára. És annak, aki azt sérelmezte, hogy miért nem előre megírt szöveget mondott: na, akkor visítottak volna igazán az mpp-s bértollnokok, hogy "ugye megmondtuk, nem a saját véleményét mondja, hanem egy előre megírtat!" Ez az egész már rég "ha van cigid azért, ha nincs azért" nyuszikás viccet juttatja eszembe.
avatar
Lam lam
2012-05-26 09:33:04
"Szomorú vagyok. És keseredett", hogy ilyen polgármesterünk van.
Remélhetőleg nem sokáig!!!!!!!!!!!!!!!!
avatar
ooloo
2012-05-26 09:46:27
Felmérő elemi osztályosoknak
Az a kib.ott igazság, hogy NINCS 1 (Egy) olyan kaliberű politikusunk se, akire rá lehet bizni egy ilyen szintű feladat megoldását! Ez kérem egy lakmuszpapír! Adott egy feladat, a székely politikusok "leültek megoldani a feladatot" és ez kerekedett ki belőle. Ezt kell szem előtt tartani. Ennyit tudtok uraim! :(( Hát igy bizzon még valamit rátok bárki is...
avatar
Petőfi Sándor
2012-05-26 10:44:31
no, a beszéd egy, a tett meg más dolog. valaki, előttem szóló jól mondta, Jenő beszélni tud, Bunta dolgozni. Engem abszolúte nem érdekel, ki, milyen ékesen adja elő magát, csak tudjon letenni valamit az asztalra. Nem szobrokat, hanem olyasmit, amitől tényleg jobb nekünk itt, Udvarhelyen. A szép retorikától nem lesz jobb az életünk. Ha Jenő polgármester lesz (ha kitol velünk az Isten), akkor elköltözöm innen..
avatar
butalevente
2012-05-26 11:31:56
Mit is mondhatnék ezek után... amit Bunta és a kocsmai értelmiség (...MNP+Zöld) közösen négy év alatt Jenő ellen felépített két hét alatt leomlott... zseniális

Mit is tettek eddig három évig... szedték Jenőt és az MPP-t a médiában, hogy nem tesznek semmit és gáncsoskodnak. Ilyen ez amikor, monopolhelyzet áll fent az egyik oldalnak, az emberek jól bevették...

...a tavaly eladták az udvarhelyi médiakonzorciumot (UH, VH, GYH, CSH, Erdélyi Napló, Krónika, Székelyhon stb.) egy mo. jobboldal közeli alapítványnak... ettől kezdve érzehető a kocsmai értelmiség (...MNP) szava (befolyása)... ez sem volt túl kedvező Jenőnek, de ez már Buntának sem... de legalább így nem csak a Bunta álláspontja volt olvasható...

...továbbá a Bunta és a kocsmai értelmiség (...MNP) aknamunkája annyira meggyőző volt, hogy még a fekete-feher-tulipedia szerzőjét is sikerült pénzért vagy egyébért elvonzani Jenőtől...

...remélem ezek után el tudnak gondolkozni, hogy ki és kik képesek tenni a városért és a nemzetünké
avatar
butalevente
2012-05-26 11:34:59
Most már csak arra vagyok kíváncsi, hogy Borbolyt mikor viszi el a DNA. Még az sem elképzelhetetlen, hogy Bunta korábbi tanácselnöki mandátumát is érinti az ügy, eléggé kutakodnak a Megyeházán.
avatar
görcs
2012-05-26 11:40:30
Nem az a gond, hogy Bunta nem egy igazi szónok. Attól, hogy valaki nem ismeri a retorika minden csínját-bínját, még beszélhet következetesen és érthetően. Bunta beszéde zilált, kapkodó, logikátlan. Nem következetes, nem közérthető. És miközben azt bizonygatja, hogy ő mennyire ártatlan még behúz(na) egyet Fráternek és Jenőnek.

Szóval nem a beszédével van a baj. Az csak egy tünet. És félek, hogy a betegség, amit ez a tünet fed az fertőző, és már jó páran megfertőződtek. Másképp egy ilyen – erőltetetten nyilvános – szereplés után Buntát karanténba zárnák.

avatar
Petőfi Sándor
no, a beszéd egy, a tett meg más dolog
avatar
hahaha
2012-05-26 11:56:53
re:
[quote=butalevente]Mit is mondhatnék ezek után... amit Bunta és a kocsmai értelmiség (...MNP+Zöld) közösen négy év alatt Jenő ellen felépített két hét alatt leomlott... zseniális

Mit is tettek eddig három évig... szedték Jenőt és az MPP-t a médiában, hogy nem tesznek semmit és gáncsoskodnak. Ilyen ez amikor, monopolhelyzet áll fent az egyik oldalnak, az emberek jól bevették...


LoooolL...Azt kerded mit tettek??? Itt latszik, h te kb. fizetve vagy azert, h mocskolodj es nyaljad a masik fel feneket. Csak annyit tett mint Jeno 12 ev alatt, vagy meg tobbet :)
avatar
butalevente
2012-05-26 12:12:45
„Csak annyit tett mint Jeno 12 ev alatt, vagy meg tobbet :)”

Ezt hogy is érted, fejtsd ki :)
avatar
Levy31
2012-05-26 12:41:36
En azt tudom régebb meg igétek hazudtak a népnek hogy ez lesz vagy az lesz
most ugylatszik mar erre se képesek csak egymást mocskoják ha mindenki tudott a másikról minden disznóságot mert nem terítették a lapokat eddig és mert épp most lejár ez a választási ciklus is és minden elcsendesedik
es ok tovább zsírosodnak
és mi hagyjuk
avatar
butalevente
2012-05-26 12:47:51
„En azt tudom régebb meg igétek hazudtak a népnek hogy ez lesz vagy az lesz...”

Levy31: kérlek fejtsd ki részletesebben...
avatar
joskaa
2012-05-27 16:22:13
Az unokát meg se kérdezték az újra temetésről mondja Bunta. Akkor hogy nyilatkozta a dédunoka még az is lehetséges felveszem dédnagyapám nevét.Média megint félre tájékosztat.
avatar
urfi
2012-05-28 19:33:47
Szarkavaró
Sajnos a magyarországi média nagyon félre tájékoztat! A Fidesz teljes befolyással van rá talán Gergő a Közbeszédben megpróbál objektíven tájékoztatni.A kövér disznófősajt pedig Kövér jó barátja így érthető,hogy a kormánypárt egyetért Jenővel s így jut el a hír a közmédiába s az emberek félre tájékoztatása e képen valósul meg!!!Csak azokat az embereket nem értem akik elfelejtették,hogy mit valósított meg Jenő a saját meggazdagodásán kívül 12 év alatt.Ő volt a teljhatalmú úr addig kavarta a szart amíg a tanácsot feloszlatta a megyei prefektus és Ő azt csinált Udvarhely városával amit akart!!!Ezek után úgy-e érdemes rászavazni Udvarhely népe?Nem is udvarhelyi legalább Bunta az!!!
avatar
kerekperec
2012-05-29 18:15:11
A Politikaban nincs erkolcs. Aki ezt keresi az naiv. Ezert kell vastag bor bizonyos testreszeken es most nem a konyokre gondolok. Attol hogy valaki ha tesze-tosza, az meg nem sertette meg a 10 parancsolat egyiket sem. Jeno ujra indul a valasztason: biztos megtetszett neki valamelyik hid a Kukullorol, ha jol tudom azok meg a varos tulajdonaban vannak. Meg all az eszem, tenyleg.
avatar
tubarozsa
2012-05-29 20:52:40
JENŐKE az ékes szónoklataival úgy okádja a hazugságot, mint a hétfejű sárkány
a tűzet.Nem a szöveg a lényeg,hanem a tett.Ráadásul kirakja a családi fotóját az
újságokba,hadd lássák az emberek milyen minta családapa.Könnyű mintának lenni
ennyi összelopott vagyonnal!! ..inkább a becsületességével kellene példát mutasson
a gyerekeinek.
avatar
szundi
2012-05-29 21:36:13
Ingatlanok és egyebek...
Ha már itt elkezdtük tolvajozni és politikusok vagyonát firtatni...Utána kéne járjon már a sajtó annak is, hogy Bunta Levente kitől kapta ajándékba azt az ingatlant, amiben jelenleg is lakik, és azok a telkek, melyek a háza körül vannak, mikor, hogyan és melyik polgármester idején lettek beltelekké (a gyengébbek kedvéért teren intravilan) nyílvánítva és ez hányszoros profitot hozott az ott található "legelők" meg "kaszálók" tulajdonosainak... És Bunta Leventét megkérdezném, hogy hova lett a szurok a Szent János utca és Rózsa utca aszfaltjából, mert én soknak találom benne a kavicsot... Miért kellett a frissen átadott utcákat 6 hónap után foltozni, amiről a polgármester még szeptemberben úgy nyilatkozott, hogy "nagyon elégedett" a munkálatok minőségével. Kérdések, melykre a városépítő Leventétől válaszokat várok. Mert lassan el kell adjam a Toyota Yarisomat, hogy fussa egy Suzuki Vitarára, mert az 9 hónapos aszfalt az utcámban úgy néz ki, mint a falusi földút....

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."