Itthon » Társadalom

Katasztrófaövezet a Tábor-lakótelepen

Lebombázott városrésznek tűnhetnek a Tábor-lakótelep egyes részei. Törött lépcsők és virágtartók, idén ráérnek, ha rábólintanak.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
havashargitasugo

Ezért lett olyan hideg

Megérkezett a hó a Madarasi Hargitára, a hideget itt...
korond26

Valami bűzlik Korondon

Találkoztunk a helyiekkel, a szemétügyről...
Séra Zoltán fotó: Egyed Ufó Zoltán

Séra Zoltán emigrál (videó)

A korondi szemét áldozata elmeséli, miért hagyja itt a...

taborlepcsok
Egyre rosszabbul néznek ki a betonelemek a Függetlenségben
szerkesztoÍRTA: KATONA ZOLTÁN
2013. március 20., 11:54
2 hozzászólás. 

A szocializmus éveiben, a hetvenes-nyolcvanas években épült lakótelepek kisebb közterei, lépcsői rendszeresen leamortizálódnak. Ahogyan korábban is jeleztük, mind a Bethlen-, mind pedig a Tábor-lakótelepen a zöldövezettel egybeépített lépcsők, feljárók, műkőből öntött virágtartók több helyen összetörtek, megrongálódtak.

Egyrészt az idő vasfoga, másrészt a nem megfelelő használat és rongálás miatt töredeztek össze a lépcsők és a virágtartók, s helyreállításukhoz is sokszor annyit kell várni, mint amennyi idő alatt tönkrementek.

A Bethlen-lakótelepen tavaly volt egy átfogó javítás, de sajnos a példák azt mutatják, hogy ez egy telet is alig bírt ki, mert a tavaly nyáron feljavított lépcsők ismét összetöredeztek, a megrendelő polgármesteri hivatal kénytelen kötelezni a munkát elvégző céget a korrigálásra.

taborlepcsok2A Függetlenség sugárút Tábor-lakótelepi szakaszán (az első három tízemeletes tömbház előtti kis téren) egy kisebb katasztrófaövezetbe lehet belépni: nemcsak a lépcső fokai sérültek, hanem a virágtartók, illetve azok a betonelemek is, amit nyáron piacnak is használnak a környékbeli gazdasszonyok, virágárusok – a kis placcok gyakorlatilag össze vannak törve, esztétikailag is nagyon súlyosan néznek ki.

A városházán érdeklődve megtudtuk, hogy a jelzett, Tábor-lakótelepi zöldövezetet, illetve a betonelemeket idén fogják kijavítani. A hivatal városgazdálkodási osztálya elkészített egy javaslatot ezzel kapcsolatban, ami tartalmazza a felújítási költségeket is – Bálint Attila sajtószóvivő szerint az egész azon múlik, hogy az önkormányzat elfogadja-e az előterjesztett határozatot. Amennyiben rábólint a testület, idén tavasszal vagy nyáron a Tábor-lakótelep kis tere másképpen fog kinézni.



2 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat
avatar
napssugar
2013-03-20 12:00:00
A Tabor negyedi kazanhaznal is jo lenne az utat ujra megjavitani , estleg lebetonozni , nyakig ero sar van esozesek idejen .
avatar
lucácska
2013-03-20 14:32:40
dráma
Miért kell így eldramatizálni egy cikk címet tisztelt Katona úr? Ja mert, hogy így többel elolvassák. Tisztán emlékszem, amikor a tavaly elhangzott, hogy idén kerül sor a munkálatok megkezdésére a tábornegyedben. Akkor meg mi a gond, még nem léptünk ki a 2013-as évből.

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."