Itthon » Társadalom

Segít és finom is – átadtuk a pénzt

Lejárt a licit, odaadtuk a torta árát Bolyai Csabának. A kedvezményezettnek jó a hangulata, bár a nőgyógyásznál nem járt sikerrel.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
havashargitasugo

Ezért lett olyan hideg

Megérkezett a hó a Madarasi Hargitára, a hideget itt...
korond26

Valami bűzlik Korondon

Találkoztunk a helyiekkel, a szemétügyről...
Séra Zoltán fotó: Egyed Ufó Zoltán

Séra Zoltán emigrál (videó)

A korondi szemét áldozata elmeséli, miért hagyja itt a...

Simó Magor
Magor és a torta
szerkesztoÍRTA: PÁL EDIT ÉVA
2014. május 14., 11:49
0 hozzászólás. 

Egy falás sem maradt az András Ildikó gasztroblogger által licitre ajánlott Segít Torta másából. Mind felzabáltuk, Csabának nem is adtunk, és még kérünk. 

Segít Torta

A Facebookon szervezett árverést Simó Magor, Barabás Hunor, Olosz Albert és Orbán Tamás nyerték: ők 130 lejt ajánlottak az igazi csoki és csokigyurma felhasználásával készült gasztronómiai műalkotásért.

Mivel Ildikó szerkesztőségünknek is felajánlott egy tortát, úgy döntöttünk, nem kérjük ingyen, kifizettük az árát, hadd legyen Csabának, így még sikerült 140 lejjel kipótolnunk az összeget.

A műtét ára ugyan már egy ideje összegyűlt a nagylelkű udvarhelyi adakozók jóvoltából, ahol beteg van, ott a pénz elkel – határoztunk.

Kilométerhiánya van

Csaba jól érzi magát, igyekszik pozitívan gondolni a jövőre, bár két nevetés között átfut egy-egy felhő az arcán. Egy kisebb műtéten túl van, a beavatkozás sikeres volt, az eredmények biztatóak, jövő keddre van kiírva a nagy, hasi és medencei artériáit érintő műtétet végeznek.

– Minél hamarabb túl akarok esni rajta, hogy részt vehessek az öcsém kicsengetésén – mondja.

Most a legfőbb tevékenysége, hogy az orvos által előírt napi öt kilométert legyalogolja. Nem is olyan könnyű – jegyzi meg –, hiszen eddig mindenhová biciklivel járt.

A betegségét örökletes kötőszöveti gyengeség okozza – meséli. Ez azzal jár, hogy a kötőszöveti burokban levő erek kitágulhatnak, és nála sajnos ez több helyen meg is történt, és vérrögök halmozódtak fel. Az orvosa azzal biztatja, hogy a beavatkozás után tíz évig nem lesz gondja, de számíthat arra, hogy egy évtized múlva szívműtéten is túl kell esnie.

A méhe biztos nincs a lábában

Azt mondja, hogy nem olvas túl sokat a betegségéről meg a műtét kockázatairól, nehogy hipochonderré váljon. A gondolkodásmódja annyit változott a diagnózis óta, hogy próbál rövidebb távú célokat kitűzni, és a műtét előtt a legjobb ismerősökkel találkozni.

bolyaicsaba

A humorérzékét nem érintette a betegség, azzal kezdte legutóbbi kivizsgálása történetét, hogy „Még a nőgyógyásznál is jártam". Conchita után nem lepődünk meg túlzottan, de a magyarázatra azért kíváncsiak vagyunk.

Az ultrahangos gép foglalt volt, ezért a nőgyógyászati rendelőben próbálkozott az orvos - vigyorog. Nem sok sikerrel. A méhét szerencsére nem találták meg, de a készülék kis elmozdításával akár a nemét is megállapíthatták volna.

A munkakedve töretlen, alig várja, hogy visszatérjen a Jézus-kápolnába, ahol gondnok-idegenvezetőként dolgozik. Könyvkiadást is tervez, kalandos történetekre számíthatunk – árulta el.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."