Itthon » Társadalom

Bözse köszöni az adományokat

A nagyszülei falujában, Varságon kitettek magukért az emberek, mindenki segített a kicsitől a nagyig.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
havashargitasugo

Ezért lett olyan hideg

Megérkezett a hó a Madarasi Hargitára, a hideget itt...
korond26

Valami bűzlik Korondon

Találkoztunk a helyiekkel, a szemétügyről...
Séra Zoltán fotó: Egyed Ufó Zoltán

Séra Zoltán emigrál (videó)

A korondi szemét áldozata elmeséli, miért hagyja itt a...

Köszönet a varságiaknak
Köszönet a varságiaknak
szerkesztoÍRTA: PÁL EDIT ÉVA
2014. június 03., 14:44
0 hozzászólás. 

Hosszas kálvária után, szinte a végső stádiumban diagnosztizálták Gergely Erzsébet betegségét, a nagyon ritkán előforduló, de kezeléssel kordában tartható porfíriával.

Édesanyja másfél hónapja keresett meg minket azzal, hogy gyűjtést szeretne szervezni a Kőszikla Alapítvány javára, amely lánya magyarországi kezelését eddig már másfél millió forinttal támogatta.

Erzsike néni legalább egy kisebb részét vissza szerette volna adni annak az összegnek, amelyet a család egymagában nem tudott volna előteremteni.

A kezelés jól sikerült, Erzsike, akit a barátai csak Bözsének szólítanak, köszöni az adományokat, minden anyagi és lelki támogatást, amely a barátoktól, ismerősöktől érkezett. Különösen hálás a varságiaknak (ők néhai Tófalvi Ferenc unokájaként ismerik), akik nagyon sok pénzt, a teljes összeg egynegyedét gyűjtötték össze a helyi polgármester kezdeményezésére.

Jobban van, de még hámozni nem tud

Bözse most itthon van, családjával az édesanyjánál laknak, mert egyedül még nem tudná ellátni a háztartást. A kezei és lábai bénultsága kezd elmúlni, kisebb munkákat, mint a portörlés, el tud már végezni, de finomabb mozgást igénylő, vagy fizikailag megterhelő tevékenységeket még nem.

„Hámozni, főzni még nem tudok. Sokat javult az állapotom, de a doktornő azt mondta, már nem lesz olyan, mint lánykoromban" – mondja.

Időközben még volt egy rohama, amellyel ismét Debrecenig kellett szaladniuk. Ezt a betegséget sajnos Romániában nem, csak Magyarországon tudják kezelni. Most abban reménykednek, hogy sikerül elintézniük a magyarországi betegbiztosítást, hogy ne kelljen minden roham miatt hatalmas összegeket kifizetniük – nekik, vagy az alapítványnak. Rohamok ugyanis bármikor, szinte bármitől előfordulhatnak: vérvörös vizelet, erős mellkasi és hasi fájdalom jelzik a kezdetüket.

Aki szeretne a határon túli magyarok Magyarországi kezelését támogató Kőszikla Alapítvány működéséhez hozzájárulni, az továbbra is megteheti a RO84OTPV261000855082RO01 bankszámlaszámra való utalással, vagy beteheti az összeget a szerkesztőségünkben elhelyezett dobozba naponta 9–16 óra között a Gábor Áron u. 18 szám alatt.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."