Itthon » Társadalom

Kihajították Gáborékat a tárgyalóteremből

A mai tárgyaláson megtudtuk, Gábor Róbert rekordmondiál volt a börtönben, és Gálfi lefizette Versace-ékat, hogy verjék őt meg.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
havashargitasugo

Ezért lett olyan hideg

Megérkezett a hó a Madarasi Hargitára, a hideget itt...
korond26

Valami bűzlik Korondon

Találkoztunk a helyiekkel, a szemétügyről...
Séra Zoltán fotó: Egyed Ufó Zoltán

Séra Zoltán emigrál (videó)

A korondi szemét áldozata elmeséli, miért hagyja itt a...

Gábor-per, tárgyalás
fotó: Egyed Ufó Zoltán/archív felvétel
szerkesztoÍRTA: EGYED UFÓ ZOLTÁN
2015. június 19., 14:21
3 hozzászólás. 

Már kezdettől halasztásszaga volt a mai tárgyalásnak, Gábor Dénes és Ötvös Eszter nem jelent meg a teremben, csak a három fia. Az öreg „lótermesztő", Dénes, lent volt a földszinten, várta az ügyvédet, aki nem érkezett meg, mert állítólag lerobbant az autója Szovátán, erről még emailt is küldött a bíróság címére. Emellett pedig küldött egy kérést is, hogy helyezzék át a pert egy másik bíróságra.

Míg a bírónő leellenőrizte az áthelyezési kérés iktatását a táblabíróságon, kiürítették a termet. Jó ok volt ez arra, hogy a Gábor fiúk barátságos beszélgetésbe elegyedjenek az előtérben a bethlenfalviakkal. A beszélgetés érdekesnek bizonyult, Gábor Róbert elmondta, hogy Gálfi Árpád felbérelte „Versace-ékot, az egész mafiákot", hogy őt verjék meg. Nem tudja, mennyit adott Gálfi, csak annyit tud, hogy Versace-ék neki is adtak abból 30 millió lejt, a pénzt a „piac eleibe" vette át.

Amikor a rekordmondiál megvádolja a prokurort

A bethlenfalviak erre kérdik, hogy „nem verődtél meg akkor ugye?", büszkén válaszol: „ha engemet megvernek, akkor Udvarhelyről ki is megyek, funkcióban nem maradok". Ő már 32 éves, de még verést nem kapott, bent sem, kint sem. A börtönben is rekordmondiál volt egész Romániában. A beszélgetés alapvetően barátságos hangnemben zajlik, mindenki nevet, csak egy-egy pofátlanabb hozzászólásnál förmednek rá az idősebb bethlenfalviak a fiatalabb Gáborokra, hogy tanuljanak meg viselkedni. Az eszmecsere aztán úgy folytatódik, hogy a bethlenfalviak felhánynak egy-egy sérelmet, erre a Gáborok mondanak valami vicceset vagy pofátlanságot, aminek legtöbbször röhögés lesz a vége, vagy pofátlanság miatti dorgálás.

A dorgálás akkor is folytatódik, amikor a bírónő visszahívja a terembe a feleket, mert Gáborék ugyanabban a stílusban beszélnek, mint odakint. A dorgáló szerepét átveszi a bírónő, percenként elmondja, hogy viselkedjenek. Mindhiába, Gábor Róbert egyre nemtörődömebb hangnemben beszél, és egy adott pillanatban annyira elgurul a pirulája, hogy elkezdi vádolni a „prokuror urat", hogy az eltűnteti az ő papírjait, mert kéz a kézben van Gálfival.

Az ügyész csendben tűri egy ideig, de miután az ügyvéd is szóvá teszi a dolgot, és Gábor Róbert tovább folytatja a vádaskodást, felemeli a mutatóujját figyelmeztetőn, és visszaszól neki. Ez sem segít, a dolgok odáig fajulnak, hogy az ügyész kitör: „Nenorocitul ăsta cu cine crede că are de a face?" Magyarul: „Ez a nyomorult mit gondol, kivel van dolga?" Az 53 centiméteres karkerülettel rendelkező Gábor Róbert még pontosan 12 másodpercig folytatja a cigánykodást, míg a bírónő teljes erejével rá nem csap az asztalra, ordítva hogy: „KIFELE!!! (nagy csend) MOST!!!".

Ne akard, hogy az életem a börtönben töltsem

Gáborékat a csendőrök kikísérik, hamarosan követi őket mindenki. A tárgyalást elnapolják. A következő alkalomra Gábor Dénest csendőri kísérettel fogják behozatni, és a vásárhelyi ügyvéd is magával kell, hogy hozza az autójavítási bizonyítékait.

Az előtérben még pár másodpercre összetalálkoznak a felek, Gábor Róbert undorra görbülő szájjal mondja Gálfinak, hogy „drága jóistenem, menjek le, ne lássalak, mert a fejedet levágom". Lép még négyet, visszafordul a lépcső tetején és ártatlan tekintettel, imára összetett kézzel mondja Gálfinak: „Nagyon szépen, Istenre kérlek, van egy kicsi leánykám, neveljem föl. Ne akard, hogy az életem a börtönben töltsem!"



3 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat
avatar
jutacs
2015-06-19 19:06:15
A silozogepbe kellene betolni az egesz familiat, jo lassu fordulaton es fekezett elötolassal, millimeteres darabokra szaporitani ezeket a majmokat.
avatar
kszl
2015-06-20 07:50:32
Aki szelet vet, vihart arat...
avatar
Will
2015-06-20 07:59:34
Leteznek ilyen buta emberek 2015 ben, mint ezzek a Gaborek??? Aki igy viselkedik a birosagon, annak az elete vegeig bent kellene uljon, hogy dontson bent x,y rekordokat:)) A szart sem erdekli az ilyen emberek sorsa, ha viselkedni nem tudnak.

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."