Kultúra » Alter

Ünnepelj a múzeummal

Könyvbemutató, kiállítás, múzeumpedagógia foglalkozások – gazdag a Haáz Rezső Múzeum Szent István-napi kulturális programajánlója.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
sztokkszlem

Nézd meg, kik lépnek fel (videók)

Szombaton a műfaj nagyjai szórakoztatják az udvarhelyi...
konyvunnep

Kányádira emlékeznek a Budavárban

És ebből városunk sem marad ki. Kattints és nézd meg,...
Pulzus1801

Sátorosok a Spanyár-ház udvarán

Holnap a Haáz Rezső Múzeum Képtárát is beveszik, csak...

Múzeumpedagógiai foglalkozás
Múzeumpedagógiai foglalkozásra várják a gyerekeket
szerkesztoÍRTA: LÁZÁR EMESE
2012. augusztus 17., 10:29
0 hozzászólás. 

A hétvégén megrendezett III. Szent István Napok alkalmával a múzeum munkaközössége érdekes és értékes programcsomaggal rukkolt elő.

Augusztus 18-án, szombaton 16 órától, a Kossuth Lajos utcában felállított Történelmi sátorban Sófalvi András régész könyvét mutatják be nagyérdeműnek. A még nyomdaszagú kiadvány a Jézus kápolnában végzett legújabb kutatásokat összesíti. A székelyudvarhelyi Jézus kápolna című könyvet, amelynek kiadását az önkormányzat és a Szent Miklós Római Katolikus Plébánia támogatta, Mihály János, a Hargita Megyei Hagyományőrzési Forrásközpont történésze ismerteti.

Békebeli otthonokban nosztalgiázhat az, aki vasárnap este 7 órakor nem szalasztja el az intézmény legújabb, időszakos tárlatának megnyitóját. Az egyedinek mondható tárlat a kézdivásárhelyi Incze László Céhtörténeti Múzeum és a zabolai Csángó Néprajzi Múzeum tulajdonát képezik. A kiállítást Dimény Attila, a kézdivásárhelyi Incze László Céhtörténeti Múzeum muzeológusa és Kovács Árpád, a Hargita Megyei Hagyományőrzési Forrásközpont művészettörténésze mutatja be. Köszöntőt mond Pécsi-Kolumbán Imola önkormányzati képviselő, közreműködnek Kiss Irisz (hegedű) és Fancsali Emőke (oboa) a Palló Imre Művészeti Szakközépiskola XII. osztályos diákjai.

A gyermekeknek is kínál tartalmas szórakozási lehetőséget a múzeum. Szappanyos Tünde múzeumpedagógus vezetésével a Kossuthban felállított Történelmi sátorban szombaton 10 és 14 óra között, valamint vasárnap 16 és 18 óra között Szent István pénzérméjét „verhetik", illetve az országalapító királyunk nyomába is eredhetnek az Útkereső tematikus program során.

A múzeum kapuja is nyitva áll, így aki még nem látta, itt az ideje, hogy megnézze az intézmény eddigi legnagyobb projektjének számító, immár több mint 6000 látogatót számláló Leonardo da Vinci zseniális találmányai című kiállítást.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."