Kultúra » Alter

Jól szeretni Vekerdy Tamással

A magyar pszichológia élő legendájával, Dr. Vekerdy Tamással találkozhatnak a székelyudvarhelyiek május 25-én.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
sztokkszlem

Nézd meg, kik lépnek fel (videók)

Szombaton a műfaj nagyjai szórakoztatják az udvarhelyi...
konyvunnep

Kányádira emlékeznek a Budavárban

És ebből városunk sem marad ki. Kattints és nézd meg,...
Pulzus1801

Sátorosok a Spanyár-ház udvarán

Holnap a Haáz Rezső Múzeum Képtárát is beveszik, csak...

VekerdyTamas
Dr. Vekerdy Tamás
szerkesztoÍRTA: UH.RO
2014. május 07., 10:18
0 hozzászólás. 

Igazi csemege várja a lélek dolgai iránt érdeklődő közönséget, hiszen a népszerű Nyitott Akadémia sorozat keretében a magyar pszichológia élő legendájával, Dr. Vekerdy Tamással találkozhatunk az Ener-Go Rendezvényteremben.

Dr. Vekerdy Tamást senkinek sem kell bemutatni: a legismertebb ma is élő magyar gyermekpszichológus, akinek könyvein generációk nőttek fel, önálló rovata pedig évtizedek óta óriási népszerűségnek örvend a Nők Lapjában.

Élőben hallgatni azonban még nagyobb élményt jelent, hiszen a Tanár Úr fantasztikus előadó, aki bölcs, gyakorlatias tanácsaival, egyedi stílusával és fergeteges humorával mindig meghódítja a közönséget. Az elmúlt években többször járt Erdélyben a Nyitott Akadémia szervezésében, ám Székelyudvarhelyen most első alkalommal hallgathatjuk meg őt.

A neves szakembernek tavaly ősszel jelent meg legújabb (és egyben eddig élete legnépszerűbb) könyve, a Jól szeretni, amely fél éven át vezetett minden sikerlistát Magyarországon.

Az azonos című előadás úgyszintén kincsesbányát jelent, hiszen a nevelés, a családi együttélés legkülönbözőbb területeit érinti, a Vekerdy Tamástól megszokott lebilincselő stílusban. Középpontjában azonban egyetlen alapkérdés áll: vajon miként tudnánk igazán jól szeretni?

Természetesen elképzelhetetlen, hogy egy gyerek felnevelése során ne kövessünk el hibákat, ám az már reális célkitűzés lehet, hogy szeretetünk minden tévedésünkön, gyöngeségünkön, konfliktusunkon átragyogjon, a nehézségek idején is eltéphetetlen köteléket jelentsen közöttünk, és biztonságos menedéket gyerekeink számára. Ehhez azonban meg kell tanulnunk úgy szeretni, hogy az nekünk és gyerekeinknek is jó legyen.

Ha ez sikerül, az ezerszeresen hálája meg magát. Minket lényegesebben nyugodtabbá és elégedettebbé tesz, gyermekeinknek pedig olyan bázist ad, ahonnan a lehető legmesszebbre tudnak elrugaszkodni, s ahova a legnagyobb szeretettel térnek vissza. Jól szeretni annyi, mint jól élni – önmagunkkal és egymással.

Az előadás interaktív, tehát lehetőség lesz arra, hogy az érdeklődők kérdezhessenek Vekerdy Tamástól, véleményt, tanácsot kérjenek tőle.

A helyszínen felállított standon - sok egyéb, pszichológiai témájú könyv mellett - meg lehet vásárolni a Jól szeretni című kötetet és Dr. Vekerdy Tamás más munkáit, melyeket a Tanár Úr kérésre szívesen dedikál is.

Az előadást május 25-én este hét órától az Ener-Go Rendezvényteremben (Betlenfalvi út 51.) tartják. Jegyek kaphatók a Star Radió titkárságán (II. Rákóczi Ferenc utca 5 szám).

uh.ro/sajtóközlemény



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."