Kultúra » Alter

Idén is támogathatod a könyvtárat

Ismét lehet támogatói kártyát váltani, a kórházban is frissítette állományát a Városi Könyvtár.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
sztokkszlem

Nézd meg, kik lépnek fel (videók)

Szombaton a műfaj nagyjai szórakoztatják az udvarhelyi...
konyvunnep

Kányádira emlékeznek a Budavárban

És ebből városunk sem marad ki. Kattints és nézd meg,...
Pulzus1801

Sátorosok a Spanyár-ház udvarán

Holnap a Haáz Rezső Múzeum Képtárát is beveszik, csak...

konyvtarban
Több min ezer kötettel bűvült a könyvtár idén
szerkesztoÍRTA: KATONA ZOLTÁN
2014. november 04., 14:12
0 hozzászólás. 

A tavalyi jó tapasztalatokra alapozva a Városi Könyvtár ismét támogatói kártyákat kínál olvasóinak. Október 15-től már meg lehet újítani a következő évre szóló kártyát, gyerekeknek 5 lejért, felnőtteknek mindössze tíz lejért. Ez a tavaly nagy sikert aratott, hiszen a bankkártya nagyságú igazolvány sok kedvezményt tartalmaz. Idéntől egy még kisebb helyen elférő füzetecske jár a támogatónak, amivel többek között egyszeri 50 százalékos kedvezményt nyújt a Haáz Rezső Múzeum időszakos kiállításaira.

A Bagolyvár könyvesbolt állandó, 10 százalékos kedvezményt nyújt vásárláskor, a filharmónia, a színház és a táncműhely 50 százalékos kedvezményt ad az előadásokra, előzetes egyeztetés alapján.

A különböző cégek kedvezményeit itt lehet részletesen megtekinteni. A kedvezményekre külön füzetet kapnak a gyerekek és a felnőttek is, a benne levő kuponokat az érvényesítéskor az adott cégnél kell leadni. A kártyákért befolyó pénzösszeget a könyvtár kizárólag új könyvek beszerzésére fordítja.

korhazkonyvtar

A könyvtár a kórházban levő könyvesszekrények tartalmást is frissítette, együttműködve a Caritas önkénteseivel, valamint a Városi Kórház vezetőségével. Figyelembe vették az önkéntesek által tolmácsolt igényeket is, amikor az önkormányzattól nyert pályázati pénzből olyan könyveket vásároltak, amelyekre nagyobb a kereslet. A kórházi polcokat rendszeresen frissítik.

konyvtarban2

Szőcs Endre igazgató portálunknak elmondta, hogy idén több mint ezer könyvvel bővült a könyvtár állománya, hiszen több adományt is kaptak Magyarországról. Például csak az Osiris kiadó 200 kötetet küldött, de a Márai-programnak is több mint 250 könyvet köszönhetnek.

Bővítették a helyi jellegű könyvek állományát is, a Hazanéző szerkesztőségétől teljes lapkollekciót kaptak (a folyóirat idén ünnepelte 25. életévét), de a szép- és gyerekirodalom állománya is szaporodott, nem mellékesen pedig az oly sokat hangoztatott szakkönyvekből is egyre több lesz a könyvtárban. Ezeket már hétfő óta új olvasólámpák mellett lehet böngészni az olvasóteremben.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."