Kultúra » Alter

Tudász-vetélkedő lesz a rendszerváltásról

Forradalom és rendszerváltás Kelet-Európában és Székelyudvarhelyen – többek között ez a témája a szerdai műveltségi vetélkedőnek.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
sztokkszlem

Nézd meg, kik lépnek fel (videók)

Szombaton a műfaj nagyjai szórakoztatják az udvarhelyi...
konyvunnep

Kányádira emlékeznek a Budavárban

És ebből városunk sem marad ki. Kattints és nézd meg,...
Pulzus1801

Sátorosok a Spanyár-ház udvarán

Holnap a Haáz Rezső Múzeum Képtárát is beveszik, csak...

revolutia3
Tanáraik átélték, a vetélkedő diákok felkészültek belőle: a romániai foradalom
szerkesztoÍRTA: KATONA ZOLTÁN
2015. május 19., 09:10
0 hozzászólás. 

Május 20-án, szerdán 16 órától kezdődik a Székelyföldi Filharmónia termében (volt Stúdió Mozi) a 24. Tudász általános műveltségi vetélkedő, amin székelyudvarhelyi középiskolák csapatai vesznek részt.

A verseny címe a Forradalomtól a fekete márciusig, a kérdések az 1989-90-es „forró" évet elevenítik fel – nemcsak a diákok, hanem az érdekődők is visszamehetnek abba a 25 évvel ezelőtti zűrzavaros világba, amiben a decemberi, forradalmi események, a márciusi marosvásárhelyi történések, ezeken belül a székelyudvarhelyi események történtek.

A vetélkedőn a székelyudvarhelyi középiskolák háromfős csapatai mérkőznek meg. A szervezők ezúttal is felhasználják a digitális technika lehetőségeit, jó szórakozást nyújtva a semleges nézőknek és szurkolóknak egyaránt: film és videó-bejátszások tömegével próbálják közelebb hozni az akkori eseményeket a mai ember világához, de lesz színjátszás a Ceaușescu-diktatúra idejéről és pionír-vetélkedő is. A belépés ingyenes, a szervezők szeretettel várják a kultúra iránt érdeklődőket.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."