Kultúra » Alter

Mileszitt #6

Szexi olasz film Londonból, az RMDSZ célbavéve, mini gyerekfesztivál, amilyent még nem láttál, karnevál, technóra jótékonykodhatsz és klasszikus gitárfesztivál. Hol is vagyunk? Ja, itthon.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
sztokkszlem

Nézd meg, kik lépnek fel (videók)

Szombaton a műfaj nagyjai szórakoztatják az udvarhelyi...
konyvunnep

Kányádira emlékeznek a Budavárban

És ebből városunk sem marad ki. Kattints és nézd meg,...
Pulzus1801

Sátorosok a Spanyár-ház udvarán

Holnap a Haáz Rezső Múzeum Képtárát is beveszik, csak...

A gyerekeké a jövő. És már ezen héten elkezdődik.
A gyerekeké a jövő. És már ezen héten elkezdődik.
szerkesztoÍRTA: GYŐRFI KATA
2018. május 28., 14:24
1 hozzászólás. 

S bár a hét nem kedden kezdődik, de hétfőn még a fű sem nő, s ha nő is, az első kávé mellett még mindenki azon gondolkodik, hogy miért nő a fű, hogyha majd leszárad?//miért szárad le, hogyha újra nő?

#1

Kedden tehát újra és mindörökké filmklub a Felső Gé kertjében, aminek kezd igazi nyárimozis hangulata lenni.

mileszitt-blowup

Az olasz rendezők hónapját Michelangelo Antonioni Blow-up című filmjével zárják, ami egyszerre egy jó krimi és egy művészetelméleti analógia. Azt írják róla, hogy „izgalmas, szexi és elgondolkodtató.".

Időpont: május 29., kedd, 20:30 óra

Helyszín: Felső Gé - kert

#2

Csütörtökön, úgy tűnik, a közélet szereplői végre nyitnak azok felé, akiket képviselnek. A Szájkaraté szervezői azt írják, hogy akkor is menjünk el, ha nem érdekel a politika. És mi is úgy gondoljuk, hogy mindenképp el kell menni, mert a politikában nincs olyan, hogy rossz kérdés.

porcsalmibalint

Minden kérdés releváns, még ha dühből, unalomból, viccből vagy érdekből is tevődik fel. Porcsalmi Bálint válaszolni fog, és mi tuti ott leszünk.

Időpont: május 31.,csütörtök, 19:00 óra

Helyszín: Mokka Kávéház

#3

A péntek a szerencséseknek pedig szabadnap, és el is kezdődik mindenhol a fiataloknak szervezett rendezvények hada. A városi Király Gyereknapon kívül a Felső Gében készülnek egy – mondhatni – minifesztivállal.

Pénteken késő délután a Legendárium munkatársaitól lehet megtudni, hogyan készülnek a rajzfilmek, este pedig nosztalgikus zenére lehet újra fiatalnak érezni magunkat. Szombaton a napközbeni kerti könyvvásáron és a Primanima animáció-vetítés után, este Szirmay Ágnes magyarországi íróval találkozhat a közönség. A Barátok közt sorozat valamikori forgatókönyvírójával két ifjúsági regényéről beszélgetnek.

szirmayagnes

Este pedig tematikus slam-versenyre lehet jelentkezni.

Vasárnap a lassan megszokottá vált havi Vásár&Brunch a Zseb játszóház és kávézóval, ahol fincsi és gyerekbarát ételeket, valamint smoothie-kat lehet majd enni-inni.

Ezen kívül a Cimbora ifjúsági lap workshoppot szervez 10-14 éves korosztálynak, amire a 0755833112-es telefonszámon lehet jelentkezni.  Azt mondtad, hogy nem történnek dolgok Udvarhelyen? Győzzél részt venni!

Időpont: június 1-3

Helyszín: Felső Gé

#4

S ha már gyereknap és Legendárium, akkor a szombati Karneválra is érdemes kilátogatni. Lesz színjátszó verseny 27 csapattal saját térségük mondáinak, legendáinak színpadi adaptációjával, lesz Arany Griff Rend hadi bemutató, Evilági koncert és arcfestés, heraldika és címerrajzolás.

mileszitt-legendarium

Időpont: június 2., szombat

Helyszín: Székelytámadt vár

#5

És szombat este lesz a Motion-buli, aminek a bevételét Keresztes Zsoltnak utalják át. Részletesebben az ügyről itt olvashattok.

mileszitt-kercso

A fellépők listája már február óta nyilvános: Azteca, Dubgrade, Joey Bush, Marque, Stubbs és Ritch Klein zenél majd a 19 órától kezdődő eseményen.

Időpont: június 2., szombat, 19:00 óra

Helyszín: Siculus Ifjúsági Ház nagyterme

+1

És ma kezdődnek a Harmonia Cordis Nemzetközi Gitárnapok, ami egy ötnapos klasszikus gitárfesztivál itt, nálunk a városban. Minden este 19 órától kezdődnek a koncertek. Szerintünk legalább kettőre érdemes elmenni. A belépés minden nap díjtalan.

Beke Istvan

Időpont: május 28 – június 1.

Helyszín: polgármesteri hivatal, Szent István terem



1 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat
avatar
ksimon
2018-06-01 00:02:41
És ha a városi Király Gyer(m)eknap programja valami okból (?) kimaradt volna (vagy legalább egy link a harmadik pontnál...), akkor: http://www.udvarhely.ro/slider/kiraly-gyermeknapra-varjuk-a-csaladokat/

Ja, és persze: FestivApp ;)

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."