Lyukasóra » Rendezvények

Kercsó jobb életéért bulizhatsz

Fel kellett áldoznia egyik lábát, hogy életben maradjon. Az idei Motion-ön az ő lábprotézisét bulizhatod össze.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
ovohely

Te le mersz-e menni a sötétbe?

VéR-el írt történelem a városháza pincéjében. Ilyen...
fotók: Dávid Anna Júlia drónfotók: Egyed Ufó Zoltán

Tömegfutás: bennünk van az X!

Ezerötszázan táncoltak, majd futottak gyorsabban, mint...
Izgalmas hétvége elé nézünk.

Tudjuk, mit csinálhatsz hétvégén

Érdemes kihasználni az évadzáró meleget.

Kercso
Keresztes Zsolt, fotó: gofoundme.com
szerkesztoÍRTA: GÁL ELŐD
2018. február 12., 14:55
0 hozzászólás. 

A Székelyudvarhely-táblán túl, ahol a szejkefürdői malac túr, volt egyszer egy Motion Fesztivál, jobban mondva kétszer. A szervezők tavaly már nem rendezték meg a többnapos techno fesztivált, de a Motion ötletgazdái és megalkotói, Hadnagy Tibor és Hadnagy Attila idén nem hagynak minket buli nélkül.

Mivel túl sok energiát vett igénybe a kétnapos szejkefürdői fesztivál megszervezése, és támogatók hiányában anyagilag sem volt könnyen kivitelezhető, az Angliában élő társszervező Tibi úgy döntött, hogy inkább kisebb bulikat fog szervezni, amikor hazalátogat Székelyudvarhelyre.

Barátjával, Hadnagy Attilával, a fesztivál imázsáért felelős tervezővel június másodikán, szombaton megrendezik az első jótékonysági Motion eseményt, amelyen Keresztes Zsolt lábprotéziséért táncolhatunk.

A Kercsónak becézett fiú

a Kovászna megyei Bélafalván született, 2016-ban egy nagyon ritka csontrákot, Ewing-szindrómát diagnosztizáltak nála. A fiú azóta több kemoterápiás cikluson túlesett, sajnálatos módon azonban amputálni kellett bal lábát, hogy életben maradhasson. Keresztes Zsolt azelőtt rendkívül aktív életet élt, konditerembe járt, biciklizett, futott és túrázott.

Zsoltnak most nagy kihívást jelent újból járni tanulnia és emellett elvégeznie a hétköznapi rutinfeladatait: bevásárolni, főzni, de ahogy a www.gofundme.com-on leírt bemutatkozójában fogalmaz, nem akar beletörődni, hogy nem élhet ezután teljes életet. Jelenleg van ugyan egy protézise, de ez elmondása szerint kényelmetlen, mindenben akadályozza és bár ezzel is élni, csak bizonyos korlátok között. Ahhoz, hogy újra biztonságosan sportolhasson és a maximumot hozhassa ki magából egy Genium X3-as típusú protézisrendszerre lenne szüksége, amely kellékeivel közel 60.000 euróba kerül. Az előbb említett weboldalon te magad is segíthetsz Zsoltnak és tudod, követni, mennyinél tart éppen a gyűjtés.

Segítséget kér, hogy segíthessen

„Az elmúlt másfél évben megszámlálhatatlanul sok segítséget kaptam. Köszönhetően ennek karnyújtásnyira vagyok attól a „hiper-szuper robotlábtól" aminek lehetőségeit kiaknázva maximálisan vissza tudom mindazt a segítséget és támogatást adni, aminek én részese lehettem/lehetek" – olvashatjuk Zsolt szavait a jótékonysági esemény Facebook-oldalán. A protézisre vágyó fiú időközben egy alapítványt is létrehozott, amivel hasonlóan nehéz helyzetben lévő emberek, sorstársak segítésére szervezett rendezvényeket szeretne rendezni és támogatni.

Hadnagy Tibor szervezőtől megtudtuk, 15 lej lesz a belépő a Siculus Ifjúsági Ház nagytermében rendezett eseményre, amelynek komplett bevételét Keresztes Zsoltnak utalják át. „Úgy gondolom, ha olyan dologért bulizhatsz, amivel egy számodra teljesen idegen embernek tudsz segíteni abban, hogy boldogabb lehessen az élete, egy teljesen más élményt és tapasztalatot viszel haza" – vallja Tibi, reméli, ebből a pozitív energiából Zsolt is kap majd.

A június 2-ára tervezett Motion fellépő-listáján az előző fesztiválokról ismerős nevek köszönnek vissza. Azteca, Dubgrade, Joey Bush, Marque, Stubbs és Ritch Klein zenél majd a 19 órától kezdődő eseményen, amely még elég soká van, ezért ajánljuk, most jegyezd fel a határidőnaplódba.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."