Kultúra » Alter

Mikor ér véget a gyerekkor?

Hétfőig biztosan nem. Rajzfilmnézéssel, könyvvásárral, bababörzével, konyhabulival és workshoppal érkezik az ifjúsági- és gyerekfesztivál.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
sztokkszlem

Nézd meg, kik lépnek fel (videók)

Szombaton a műfaj nagyjai szórakoztatják az udvarhelyi...
konyvunnep

Kányádira emlékeznek a Budavárban

És ebből városunk sem marad ki. Kattints és nézd meg,...
Pulzus1801

Sátorosok a Spanyár-ház udvarán

Holnap a Haáz Rezső Múzeum Képtárát is beveszik, csak...

Illusztráció
Illusztráció
szerkesztoÍRTA: UH.RO
2018. május 31., 09:59
0 hozzászólás. 

Alternatív gyereknapot, pontosabban gyerek- és ifjúsági fesztivált tartanak hétvégén a Zújgében. Pénteken, június 1-jén este a Legendárium munkatársaival kezdődik a mulatság, Kubanek Levente és Bálint Hunor azt mutatja meg a közönségnek, hogyan készülnek a rajzfilmek, hát még a 3D-sek.

Szombaton ugyancsak a vizuális kényeztetésre számíthatnak gyerekek és gyermeklelkű felnőttek. Magyar animációs filmeket vetítenek: de nem az untig ismert klasszikusokat, hanem kortárs alkotásokat, a Primanima filmszemle tavalyi gyermekfilmes programját.

Lapozz!

Aki inkább elképzelni szereti a történeteket, annak ott lesz a könyvvásár, két székelyudvarhelyi könyvesbolt is elhozza a legújabb gyermekkönyveket. Szombat koraeste pedig Magyarország egyik ifjúsági regényírójával, a Barátok közt egykori dramaturgjával, Szirmay Ágnessel hangol szerelemre Győrfi Kata. Ezután pedig tematikus slamversenyen lehet szerepelni, a díj egy 50 lejes fogyasztási utalvány lesz a Zújgében. Mi leszek, ha nagy leszek? témáról kell szöveget írni. 10 jelentkezőt várnak és jelentkezési sorrendben telnek be a helyek.

A vasárnapot lazulósabbra tervezték a szervezők. Míg a kocsma épületében baba-mama börze lesz, ahová várják a kinőtt gyerekruhákat, játékokat eladni vágyó kismamákat, illetve gyerekeket (az anyukák 20 lejért foglalhatnak asztalt, a gyerekek ingyen). S a vásárolgatásban elfáradtak ezúttal a Zsebcafé szendvicsei, bagettjei friss gyümölcsökből készült smoothie-jai mellett piheghetnek a szórakozóhely teraszán. És, ha trendben akarunk lenni a világgal, akkor mindezt a tevékenységet egyben úgy nevezzük, hogy Vásár&Brunch.

Irodalmi workshop is lesz 11-től gyermeklapszerkesztő és grafikus vezetésével, ahol tinédzserek oszthatják meg gondolataikat az élet értelméről egy 21. századi Nyilas Misiről, vagy Nemecsek Ernőről szóló novella kapcsán.

További infókat a Facebook-eseményben lehet találni, vagy a 0755 833 112-es telefonszámon Győrfi Kata szervezőtől lehet kérni.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."