Kultúra » Irodalom

Haláli könyvbemutató lesz a G-ben

Sírversek lesz a csütörtök esti menü a G. Caféban. Fogyasztáshoz gyászruha nem, minimális életfunkció javallott.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
Hargita08

Betekintés a Hargita lelkébe és a nép színházába

Kettős könyvbemutató a Városi Könyvtárban. Egy...
konyvturi

Lepd meg magad egy ingyen könyvvel

Ideiglenes könyvturkáló nyílt a MÜTF Oktatási...
Gerloczyest3

Egész Erdélyt bealtatózták

Milyen nyomokat hagy egy család múltja a...

Sirversek
Nem kell félni, nem fog fájni.
szerkesztoÍRTA: LÁZÁR EMESE
2013. október 07., 12:02
0 hozzászólás. 

A Fügék az életfáról című, 2011-ben megjelent prózakötete után versekkel, pontosabban sírversekkel lepi meg olvasóit a BBTE Tanítóképző székelyudvarhelyi tagozatának docense, a fejbekása blog népszerű szerzője, dr. Dósa Zoltán pszichológus.

„... a dilettánsok magabiztosságával azt mondtam, hogy ha Baudelaire óta szépek A romlás virágai, akkor miért ne lehetne kellemes a hátborzongató. Az csak ráadás, hogy a tartalma is haláli, úgy, hogy én végig halál komolytalanul próbalom hozni a formám.

Persze a verseket tudatosan csapnivalóra írtam (nem mintha tudnék jobbat), nehogy már valakinek annyira megtetszedjen, hogy egy sírvers legyen a kedvence. Az hogy nézne ki? És miért ez a műfaj? Mert van ódánk, elégiánk, balladánk, szonettjeink, de epitáfiumokból igen gyengén állunk, pontosabban fekszünk. Por és hamu az egész.

Tehát egy szó mint száz: csak erős idegzetűeknek, lélekkalandorok kíméljenek, és azok is, akik azért nem eszik meg a nyüves szilvát, mert hisznek a reinkarnációban. Azok viszont élvezhetik, akik a szaploncai temetőben röhögés helyett sírásra voltak kerülve, mert nem tudnak románul" - ajánlja a 99 sírversből álló, fekete humorral bőven fűszerezett katasztrófaköltészetét a szerző.

A Sírversek című kötet bemutatója október 10-én, csütörtökön 18 órától lesz a Szentimre utcai G.Caféban. A kötetet Dósa Zoltán mutatja be, felolvas Tóth Árpád, a Tomcsa Sándor színművésze.

A Dósa Zoltánnal készült interjúnkat itt lehet elolvasni.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."