Kultúra » Kiállítás

Segítsük felidézni a „kicsi magyar világot”

A családi albumban sárgul, a szekrény mélyén porosodik a magyar honvédség bevonulásakor készült fotó vagy újságcikk? Tessék leporolni, megmutatni!

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
Fotók: Lőrincz Csaba / Székelyudvarhely Polgármesteri Hivatala

Mit kotyog a magyar nemzet a világba?

Az 1956-os forradalom emlékünnepség-sorozata már...
fotokiallitasBalint

Lencsevégen maga az ember

Fotótárlat nyílik a kultúrházban, egy évtizednyi...
kezmuves

Kézműves konferencia és kiállítás

Már csak egy napod maradt, hogy benézz a Bocskai Házba.

Magyar Honvédség
Horthy Miklós kormányzó és felesége a Kossuth utcában
szerkesztoÍRTA: LÁZÁR EMESE
2012. szeptember 07., 17:58
0 hozzászólás. 

Hírt adtunk arról már, hogy az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács udvarhelyszéki szervezete a Városi Könyvtárral közösen szervezett fotókiállítással készül megemlékezni a magyar honvédség 1940. szeptember 17-i bevonulásáról.

Az évforduló napján rendezett kiállítást a városlakók közreműködésével akarják megszervezni. Ennek apropóján arra kérték az udvarhelyszékieket, hogy akinek családi gyűjteményében a jeles eseményt idéző fénykép, újságcikk vagy egyéb, a naphoz kötődő emléktárgy van, keresse elő és szeptember 14-ig vigye be a könyvtárba.

„A hozzánk eljuttatott fotókról digitalizált másolatot készítünk, az eredetit visszaadjuk a tulajdonosának"- mondta a kiállítás egyik szervezője, Szabó Károly, az EMNT udvarhelyszéki szervezetének alelnöke, könyvtárigazgató.

Hozzátette: örvendetes, hogy a korábbi felhívás meghallgatásra talált, már számos fényképet, emléklapot, sőt, egy emlék-szalagot is bevittek a könyvtárba, de a gyűjtés nem ért véget, továbbra is várják a „kicsi magyar világot" idéző emléktárgyakat.

Akinek tehát az eseménnyel kapcsolatos fényképe, dokumentuma van és szívesen hozzájárul ahhoz, hogy azt közszemlére tegyék, szeptember 14-én du. 5 óráig vigye be a Székelyudvarhelyi Városi Könyvtárba.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."