Kultúra » Kiállítás

Pályára megy a történelem

Legendás emlékekben élnek tovább az egykori Magyarország-Románia focimeccsek: most Udvarhelyen is bepillanthatunk a történelembe.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
Fotók: Lőrincz Csaba / Székelyudvarhely Polgármesteri Hivatala

Mit kotyog a magyar nemzet a világba?

Az 1956-os forradalom emlékünnepség-sorozata már...
fotokiallitasBalint

Lencsevégen maga az ember

Fotótárlat nyílik a kultúrházban, egy évtizednyi...
kezmuves

Kézműves konferencia és kiállítás

Már csak egy napod maradt, hogy benézz a Bocskai Házba.

Történelem a pályán kiállítás
A vándortárlat gazdag anyaggal várja az érdeklődőket
szerkesztoÍRTA: UH.RO
2013. augusztus 14., 13:40
0 hozzászólás. 

Az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács meghívására városunkba érkezik a Történelem a pályán című kiállítás, amely Magyarország–Románia labdarúgó mérkőzéseket, a nagy bajnokok emlékét idézi.

Magyarország és Románia történelme ezer szállal kapcsolódik egymáshoz, és nincs ez másképpen a labdarúgás tekintetében sem. Az elmúlt évtizedekben huszonegyszer lépett pályára egymás ellen a két csapat, 11 magyar siker mellett 5 döntetlen és 5 román győzelem alkotja a mérleget.

Ezekből készült multimédiás vándorkiállítás, ami archív újságcikkek, fotók, hang- és videofelvételek segítségével mutatja be a két futballcsapat egymásnak feszülését, ugyanakkor hangsúlyozva a fair playt, vagyis a nemes versengés szellemiségét a két csapat párharcaiban.

A tárlatot 2013. augusztus 16-án, 19 órától nyitják meg a Siculus Ifjúsági Házban, amelyet a kiállítás partnerintézményének, a Balassi Intézet – Bukaresti Magyar Intézet igazgatója, Kósa András László nyit meg. A rendezvényt megtiszteli jelenlétével Hajnal Gyula egykori román válogatott labdarúgó is.

A kiállítás további partnerei a Magyar Sportmúzeum, a Diákközéletért Alapítvány, a Magyar Labdarúgó Szövetség, a Román Labdarúgó Szövetség, a Hargita Megyei Labdarúgó Egyesület, médiapartnerei a Príma rádió és az uh.ro.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."