Kultúra » Kiállítás

Szavazz a kedvenc képedre

Tétje van a tárlatnak, a Képtárban nyereményekért megy a voksolás. Kinek, mi tetszik.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
Fotók: Lőrincz Csaba / Székelyudvarhely Polgármesteri Hivatala

Mit kotyog a magyar nemzet a világba?

Az 1956-os forradalom emlékünnepség-sorozata már...
fotokiallitasBalint

Lencsevégen maga az ember

Fotótárlat nyílik a kultúrházban, egy évtizednyi...
kezmuves

Kézműves konferencia és kiállítás

Már csak egy napod maradt, hogy benézz a Bocskai Házba.

Csedő Attila fotója
Melyik festmény tetszik legjobban? Illusztráció/Fotó: Csedő Attila
szerkesztoÍRTA: LÁZÁR EMESE
2013. szeptember 23., 15:44
0 hozzászólás. 

Tetszik? Nem tetszik? Érdekes tárlatlátogatásra hívja a nagyközönséget a Haáz Rezső Múzeum Képtárának legújabb képzőművészeti kiállítása.

A tárlat anyagát a Korunk Galéria és az intézmény alapgyűjteményéből válogatott, olyan, még élő vagy már elhunyt neves erdélyi képzőművészek alkotásai képezik, mint például Balázs Péter, Benczédi Ilona, Bíró Gábor, Maszelka János, Nagy István, Páll Lajos, vagy Székely József.

„Jelen kiállításnak a különlegessége, hogy a kísérleti jelleggel elindított EZ TETSZIK! elnevezésű program része" – ajánlja a kiállítást az udvarhelyiek figyelmébe a Képtár gondnoka, Veres Péter muzeológus.

A program célja, hogy a tárlatlátogatókat arra ösztönözze, ne felületesen nézelődjenek, hanem vegyék szemügyre alaposan a kiállított alkotásokat, és a számukra legkedvesebb hármat nevezzék meg, azaz szavazzanak.

A tennivalónk tehát egyszerű: a belépéskor kapott cetlire felírjuk a nevünket, elérhetőségünket és – fontossági sorrendben - feltüntetjük annak a három festménynek a címét, alkotóját, amely számunkra a legkedvesebb volt. A papírlapot egy erre a célra kihelyezett urnába kell bedobni. A kiállítás december 6-ig látogatható.

Ezt követően a látgatói véleményeket összesítik, és megtudjuk, hogy melyik festmény volt a kiállítás legkedveltebbje. A szavazóknak jutalom jár: a december 12-i sorshúzás eldönti, hogy kié lesz a három értékes jutalom: a múzeum kiadványaiból összeállított két értékes könyvcsomag és Kalló László székelyudvarhelyi képzőművész akvarellje.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."