Kultúra » Kiállítás

Festett nővel mehetsz Bécsbe

Amatőr és profi képzőművészek számára hirdet pályázatot a Pro Femina Egyesület.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
Fotók: Lőrincz Csaba / Székelyudvarhely Polgármesteri Hivatala

Mit kotyog a magyar nemzet a világba?

Az 1956-os forradalom emlékünnepség-sorozata már...
fotokiallitasBalint

Lencsevégen maga az ember

Fotótárlat nyílik a kultúrházban, egy évtizednyi...
kezmuves

Kézműves konferencia és kiállítás

Már csak egy napod maradt, hogy benézz a Bocskai Házba.

Bihari Márta, a Pro Femina Egyesület elnöke
Bihari Márta, a Pro Femina Egyesület elnöke
szerkesztoÍRTA: PÁL EDIT ÉVA
2016. szeptember 19., 15:51
0 hozzászólás. 

A Pro Femina Egyesület egyik célja a − bajba jutott, családon belüli erőszak áldozatává vált nők mellett, − a képzőművészek megsegítése. E célból hirdetnek pályázatot A Nő a képzőművészetben címmel – számolt be sajtótájékoztatón Bihari Márta, az egyesület elnöke és Bákai Magdolna, az egyesület munkatársa.

A pályázaton részt vehet minden 18. életévét betöltött alkotó, aki festmény, grafika, kisplasztika stb. műfajban benevez egy, a nő társadalmi szerepeit ábrázoló képzőművészeti műalkotással.

bakaimagdolna2

A mű legfennebb 50X70 cm méretű lehet, és biztonságosan szállíthatónak, csomagolhatónak kell lennie. A festmény és a grafika esetében elengedhetetlen, hogy megfelelően keretezett, kiállításra kész állapotú mű legyen. A pályamunkák válogatását, értékelését szakmai zsűri végzi, a megfelelő színvonalúnak talált alkotásokat kiállítják.

A pályázat fődíja egy egyszemélyes, háromnapos, múzeumlátogatással egybekötött kirándulás Bécsbe, a további értékes pénzjutalmak, melyek két kategóriában lesznek átadva: képzőművészek és diákok/amatőrök vihetik haza őket. A kiállításmegnyitó és a díjátadó ünnepség november 25-én, egy Katalin bálon lesz a székelyudvarhelyi Gondűző étteremben. A tárlat december 10-ig látogatható.

bihari-marta2

Pályázni október 21-ig lehet az 535600, Székelyudvarhely, Városháza tér 1. szám postacímre elküldött munkákkal.

A szervezők szerint a hasonló pályázatok közvetett módon hozzájárulnak ahhoz, hogy a nők és az általuk betöltött szerepek társadalmi megbecsültsége növekedjen, az ellenük történő erőszakos bűncselekedetek száma pedig csökkenjen.

Bihari Márta elmondta, egyesületük szeretne egy, a családon belüli erőszak áldozatává vált nők és gyermekeik megsegítését célzó menhelyet, házat működtetni, de ehhez nagyon sok támogatásra van szükségük. Az épület már megvan, fel kell újítani és munkatársak is kellenének. Az ilyen menhelyek pontos helye titkos, mivel csak így lehet az erőszakos családtagot távol tartani. Céljuk, hogy anyagi és lelki gondozással segítsék a nő, és ha vannak, gyermekei kiszolgáltatott helyzetének megszüntetését.

A képzőművészeti pályázatról érdeklődni a 0745425077-es telefonszámon, valamint a hedonexpress@yahoo.com email címen lehet.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."