Kultúra » Multimédia

Udvarhelyre jön Jankovics Marcell

Pénteken és szombaton este is ingyenesen mozizhatunk a Stúdió Mozi felújított termében és a neves rajzfilmrendezővel, Jankovics Marcellel is találkozhatunk.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
BudapestNoir

Újabb csemege a moziban

Erre jó, ha ráharapsz. A Budapest Noirt vetítik a...
Primanima

A gyerek szavazata is számít

Ingyenes rajzfilmes gyerekprogram a Városi Könyvtárban.
StudioMozi

Ennél jobb vasárnapi program nincs

Újra megnyílnak a mozi kapui, két vetítés is lesz....

Az ember tragédiája
Filmkocka az animációs filmből. Forrás: kultura-es-kritika.blog
szerkesztoÍRTA: LÁZÁR EMESE
2013. június 12., 13:58
1 hozzászólás. 

A világhírű rajzfilmrendező, grafikus, író, könyvillusztrátor, 2011-ben készítette el Madách Imre Az ember tragédiája című művének rajzfilmváltozatát. A 16 éven felülieknek szóló animációs filmet 2012-ben a Magyar Újságírók Országos Szövetségének díjával tüntették ki. Közönségsiker volt, több mint 20 ezer néző látta, Krakkótól Kanadáig bemutatták.

Az udvarhelyi közönségnek június 14-én, pénteken és 15-én, szombaton két részben vetítik le az alkotást.

„A film hossza 160 perc, ezt a mozizástól elszokott közönségnek elég nehéz egy ültében megnézni, ezért döntöttünk úgy, hogy két részben vetítjük. A filmvetítés jó alkalom annak felmérésére, hogy van-e még igénye az udvarhelyieknek a mozira, egyáltalán van-e még ennek a műfajnak itt és ma létjogosultsága" – tájékoztatta portálunkat Szabó Károly, a Városi Könyvtár volt igazgatója, az esemény főszervezője.

A szombati vetítés után nem érdemes hazarohanni, ugyanis azt követően közönségtalálkozó lesz Jankovics Marcellel. Az este 7 órakor kezdődő vetítésekre a belépés díjtalan, minden érdeklődőt várnak.



1 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat
avatar
meli89
2013-06-12 20:31:41
szerintem nem jo otlet 2 reszbe levetiteni mivel ha az ember szombaton nem tud menni a masadik reszre akkor nincs ertelme elmenjen az elsore is. Nem mindenki tud elmeni mind 2 nap a vetitesre :(

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."