Kultúra » Multimédia

A szibériai lovagregény

Akciófilm, orosz klasszikus és felturbózott lovagregény – tévézz a hétvégén, ha nincs máshoz kedved, most is lesz néhány jó film.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
BudapestNoir

Újabb csemege a moziban

Erre jó, ha ráharapsz. A Budapest Noirt vetítik a...
Primanima

A gyerek szavazata is számít

Ingyenes rajzfilmes gyerekprogram a Városi Könyvtárban.
StudioMozi

Ennél jobb vasárnapi program nincs

Újra megnyílnak a mozi kapui, két vetítés is lesz....

sziberiaiborbely
Orosz tisztek, ha szerelmesek lesznek...
szerkesztoÍRTA: UH.RO
2013. november 02., 12:02
0 hozzászólás. 

A tévé örök, az internet és egyéb mellett mindig ad valamit. A hétvégére mi ezeket a dolgokat szemeltük ki.

Lovagregény

Történetünk a lovagok virágkorában játszódik, amikor a páncélos hősöket igen nagy tisztelet övezte. William Thatcher (Heath Ledger) a nép egyszerű fiaként is hasonló hírnévre vágyik, de csak kiváló szájhős és első osztályú szédítő. Mivel a lovagi rang nem terem minden bokorban, hát hazudik egyet magának, amikor Sir Ector a lovagi tornán jobblétre szenderül. William belebújik a megüresedett vértezetbe, és néhai ura nevében megnyeri a díjat. Hamarosan víg cimboráival egyik tornáról járnak a másikra, és William igazi sztár lesz.

lov-1A sztársággal több figyelem is jár és a szépséges Jocelyn teljesen elcsavarja a fejét. De sötét oldala is van a nagy népszerűségnek, mert így az ember könnyen szerez haragosokat is. Féltékeny ellenséget szerez magának, és ráadásul Adhemar gróf (Rufus Sewell), a fekete lovag rájön, hogy egy csaló orránál fogva vezeti a sportbarát nemességet.

A Lovagregény című kalandfilmet szombaton 20 óra 30 perctől nézhetjük meg a TV2-őn.

A szibériai borbély

Nyikita Mihalkov háromórás filmje, A szibériai borbély a cári Oroszországba (a cárt maga a rendező játssza) visz bennünket, ebbe a nagyon titokzatos országba, hisz akkor is az volt. Egy amerikai lány (őt a különlegesen szép Julia Ormond alakítja) megbolydítja két orosz katonatiszt szívét, s mint tudjuk, az orosz katonatisztek nagyon szerelmesek tudnak lenni...

sziberiaiborbely A borbély tulajdonképpen nem más, mint egy favágógép, ezt kéne rásózni az oroszokra, de teljesen más jön ki belőle. A vélemények nagyon megoszlanak Mihalkov ezen filmjét illetően, vannak, akik szenzációs alkotásnak tartják, mások katasztrofálisnak minősítik. Ha megnézzük a Duna Tévén szombaton 22.20-tól, akkor talán el tudjuk dönteni.

II. János Pál – A fehér ruhás vándor

II. János Pál – A fehér ruhás vándor című lengyel dokumentumfilmet tűzte műsorára november 1-jén 21 óra 25 perctől az m1. A produkció alkotói a teljességre törekedtek, amikor Karol Wojtyla, azaz II. János Pál pápa éltének legmeghatározóbb állomásait és halálát filmvászonra vitték. „Ez az alkotás a legjobb előkészület szeretett elődöm boldoggá avatására" – véleményezte a megrázó alkotást XIV. Benedek pápa.

janospalA lengyel dokumentumfilm-gyártás egy legmeghatározóbb alkotásának tartott filmet 13 országban, 120 helyszínen forgatták, számos archív felvétel is gazdagítja és neves egyházi és világi személyiségek nyilatkoznak a néhai, emberek milliói által rajongásig szeretett pápáról.

Magyarország-Spanyolország

A Duna Televízió közvetíti szombaton 17 órától a magyar férfi kézilabda-válogatott Spanyolország elleni felkészülési mérkőzését a debreceni Főnix-csarnokból. A magyaroknak ez lesz az utolsó felkészülési meccse a jövő év elején rendezendő Európa-bajnokság előtt, ahol egy csoportban szerepelnek majd a spanyolokkal.




0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."