Kultúra » Multimédia

Oscar-díjra jelölték a Testről és lélekrőlt

Enyedi Ildikó Testről és lélekről című filmje ott van az öt jelölt között a legjobb idegen nyelvű film kategóriában.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
BudapestNoir

Újabb csemege a moziban

Erre jó, ha ráharapsz. A Budapest Noirt vetítik a...
Primanima

A gyerek szavazata is számít

Ingyenes rajzfilmes gyerekprogram a Városi Könyvtárban.
StudioMozi

Ennél jobb vasárnapi program nincs

Újra megnyílnak a mozi kapui, két vetítés is lesz....

alt
Ismét lehet magyar filmért izgulni!
szerkesztoÍRTA: UH.RO
2018. január 23., 16:00
0 hozzászólás. 

A Saul fia és a Mindenki után újabb magyar film került az Oscar-jelöltek közé, így a filmvilág legnagyobb rangú megmérettetésén, az Oscar-díjak átadóján érte is izgulhatunk. A díjátadó ceremóniát 2018. március 4-én rendezik a Dolby Színházban Los Angelesben (itteni idő szerint március 5-én 3 órakor kezdődik).

A díjeső már megkezdődött a film számára, hiszen Enyedi Ildikó Testről és lélekről című alkotása tavaly elnyerte a Berlinale fődíját, az Arany Medvét, sőt a filmkritikusok nemzetközi szövetsége (FIPRESCI) rangos díját, az ökumenikus zsűri és a Berliner Morgenpost olvasói zsűrijének díját is. Az Európai Filmakadémia tagjai a Testről és lélekről főszerepében nyújtott lenyűgöző alakításáért Borbély Alexandrát díjazták a legjobb színésznőt illető elismeréssel.

A film adatlapja itt tekinthető meg, ugyanitt kritikák is olvashatók az alkotásról. A főbb szerepekben Borbély Alexandrát, Morcsányi Gézát, Schneider Zoltánt, Nagy Ervint, Tenki Rékát és Jordán Tamást láthatjuk.

A furcsa humorú szerelmesfilmet a magyar mozikban közel százezren nézték meg, nemrég megjelent DVD-n is – tavaly nyáron az udvarhelyi moziban is levetítették a Testről és lélekről című filmet.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."