Kultúra » Multimédia

Hallod-e Rozika, te, gyerünk a moziba be!

Oscar-díjra jelölt filmet vetítenek szerdán, míg kedden új filmklub indul, ahol nem csak megnézheted, ki is beszélheted.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
BudapestNoir

Újabb csemege a moziban

Erre jó, ha ráharapsz. A Budapest Noirt vetítik a...
Primanima

A gyerek szavazata is számít

Ingyenes rajzfilmes gyerekprogram a Városi Könyvtárban.
StudioMozi

Ennél jobb vasárnapi program nincs

Újra megnyílnak a mozi kapui, két vetítés is lesz....

Kojot
Részlet a Kojot című filmből, fotó: index
szerkesztoÍRTA: GÁL ELŐD
2018. február 26., 15:15
0 hozzászólás. 

Jó hetünk lesz filmügyileg, ugyanis kedden a Zújgé filmklubjának első vetítésén lehet részt venni, szerdán a vasárnapi Oscar-díj átadó gálájára lehet hangolódni az idei magyar jelölttel.

Február 27-én, kedden a nagyon szélsőséges reakciókat kiváltó, 2017-es Kojotot vetítik a Zújgében és még vajas popcornt is ígérnek hozzá. Sokan politikai áthallásaival magyarázzák, hogy a bemutató után ellehetetlenítették a film forgalmazását, aztán ingyen, online elérhetővé tették, majd megint elérhetetlenné tették Kostyál Márk 2017-es drámáját.

A történet szerint egy vidéki kiskirály, aki még bővíteni szeretné birodalmát, be akarja darálni az ebben ellenállókat, és nem riad vissza semmilyen eszköztől. A film, témájából kifolyólag is, bőven tartalmaz erőszakos jeleneteket, így tizenhat éven aluliaknak nem ajánlott.

A filmvetítés után a jelenlévők meg is oszthatják egymással gondolataikat a látottakról.

Február 28-án, szerdán a 2017-es év másik jelentős, sőt legjelentősebb magyar alkotását, Enyedi Ildikó Testről és Lélekről című filmjét nézheted meg a volt Stúdió Mozi nagytermében 19 órától. A filmet jelölték a legjobb külföldi moziért járó Oscar-díjra, amely ha a magyar stábhoz vándorolna, ez lenne sorozatban a harmadik év, hogy Magyarországon köt ki az Oscar-szobrocska, a Saul fia és a Mindenki sikere után.

A díjeső már megkezdődött a film számára, hiszen Enyedi Ildikó Testről és lélekről című alkotása tavaly elnyerte a Berlinale fődíját, az Arany Medvét, sőt a filmkritikusok nemzetközi szövetsége (FIPRESCI) rangos díját, az ökumenikus zsűri és a Berliner Morgenpost olvasói zsűrijének díját is. Az Európai Filmakadémia tagjai a Testről és lélekről főszerepében nyújtott lenyűgöző alakításáért Borbély Alexandrát díjazták a legjobb színésznőt illető elismeréssel.

A Testről és lélekről vetítésére a Kossuth-utcai Mr. Musicban válthatsz jegyet 10 lejért.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."