Kultúra » Multimédia

Amikor az űrlény a robotokkal, a faktor a trenddel találkozik

Október első napjaiban sem hagy cserben a szórakoztató doboz: lesz itt minden a sci-fitől, a sporton át egészen a szerelmi történetig.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
BudapestNoir

Újabb csemege a moziban

Erre jó, ha ráharapsz. A Budapest Noirt vetítik a...
Primanima

A gyerek szavazata is számít

Ingyenes rajzfilmes gyerekprogram a Városi Könyvtárban.
StudioMozi

Ennél jobb vasárnapi program nincs

Újra megnyílnak a mozi kapui, két vetítés is lesz....

Kutyaszorítóban
Fotó: port.hu
szerkesztoÍRTA: UH.RO
2011. szeptember 30., 15:58
0 hozzászólás. 

Józsa Csongor

Újból képernyőre kerül a férfi kézilabda Nemzeti Liga hétvégi fordulójának ránk eső része: a Székelyudvarhelyi KC mérkőzése. Városunk együttese nehéz találkozó előtt áll, a CSU Suceava otthonában lép pályára. Ott, ahol eddigi fennállása óta egyszer sem nyert hivatalos mérkőzést. Talán most megtörik ez az átok. Vasárnap 12 óra 30 perctől követhetjük az eseményeket a Digi Sport1-en.

Kezi_2011_12/szkc_dinamo_2011_szept25Savanyú, de a miénk: a labdarúgó NB1 rangadóját az m1-en nézhetjük. Talán furcsa, hogy a többszörös bajnok, jelenleg a tabella élén veretlenül álló Debrecen és a Diósgyőr csatája a pontvadászat derbije. Utóbbi a bajnokság üde foltját képezi, kiváló légiósainak köszönhetően a negyedik helyen áll. A párharcot vasárnap 17 órától élőben sugározza a fenn említett tévétársaság.

Bedőházi Attila-Csaba

BAFTA- és Oscar-díjas angol-amerikai sci-fi a Film+-on - azaz pénteken beül nyolcadiknak a Halál. Ridley Scott alkotása nem csak abban élvez elsőséget, hogy az Alien filmek első epizódja, hanem abban is, hogy a filmtörténet első alkotása, amiben egy nő játszotta az akcióhőst. A Nostromo űrhajón kezdődik a történet egy váratlan küldetéssel, amikor a legénység egy kihalt bolygóra érkezik, ott pedig egy másik hajóban furcsa tojásokra bukkannak.

TevesAjanlo_Szept30Az egyik ki is kel és a belőle kiugró lény Kane (John Hurt) arcára tapad, aki emiatt lebénul. Miután felébred a sokkból testéből egy szörny kel ki, így elkezdődik a mészárlás. Ripley (Sigourney Weaver)azonban nem törődik bele a halálba. Az Alien filmek első részét, a Nyolcadik utas: a Halál című 1979-es mozit vetítik a magyar csatornán pénteken 22 órától.

Kakasy Botond

Átgondolni, megtervezni, begyakorolni, tökéletesen kivitelezni. Ez jellemzi Kevin (Ryan Reynolds) és csapatának munkáját. Pénzintézetekbe törnek be és teszik zsebre a nagy lóvét. Mielőtt félre értenénk, nem bűnözők, hanem a biztonsági rendszerek gyengeségeit kutatják, amiért szép summát fizetnek nekik. Azonban egyik alkalommal egy kidolgozott betörési stratégiájuk illetéktelen kezekbe kerül. Leó (David Suchet) nem hétköznapi bűnöző, rafinált, de csak saját céljai érdeklik, így nem retten vissza ha az oda vezető úton hullákat hagy maga után.

TevesAjanlo_Szept30A csapatot rákényszeríti, hogy ne csak eljátsszák a betörést, hanem lopják is le a 20 millió dollár értékű gyémántot. Kevin és csapatának fegyvere, továbbra is az ész marad: a kialakult kutyaszorítón így próbálnak felülemelkedni. Csavaros észjárás, agyafúrt tervek és óriási átverések, tartják folyamatosan magasan a figyelmünket. A Tuti Terv című filmet megnézhetjük szombat 23 óra 10 perctől az RTL Klubbon.

Lázár Emese

Mindenki szeret szépnek, egészségesnek, ápoltnak és divatosnak lenni. Tévhit, hogy a felsoroltakra egy vagyont kell elkölteni, hiszen a mindennapi szépségápolás, egészségmegőrzés nem feltétlenül a legújabb és legdrágább kozmetikumokra, a méregdrága „visszafiatalító" csodaszerekre elköltött pénzen múlik. Hogyan maradjunk fittek, egészségesek, melyek a legújabb szépségápolási praktikák, trendek? A titkokat legjobb szakemberektől ellesni. Az RTL Klub vasárnaponként délelőtt 11 órakor jelentkező trendi magazinja, a Trendmánia mindazoknak  szól, akik nem csak álmodoznak, de tesznek is azért, hogy egészségesek, ergo szépek legyenek, maradjanak.

TevesAjanlo_Szept30Ha már megszépültünk és nem akarjuk az egész napot a tévé előtt tölteni, ellátogathatunk az Őszi Vásárra. Az X-Faktor rajongók igyekezzenek haza, mert este  ismét jelentkezik a tehetségkutató show-műsor. Izgalomra most is lesz ok: a 150 tehetséges kiválasztottat a felkészítő táborban láthatjuk, hallhatjuk újra. A tét nem kevés, hiszen a táborban dől el, hogy kit választanak ki a mentorok és kit visznek magukkal a Mentorok házába, illetve az is, hogy a négy csoportra osztott versenyzőket Keresztes Ildikó, Geszti Péter, Malek Miklós vagy Nagy Feró készíti fel a továbbiakban. A műsort ezúttal szombaton (20 óra 30 perc) és vasárnap 20 órakor vetítik az RTL Klubon.

Katona Zoltán

Moziéjszaka az m1-en + egy koncert. Ha vasárnap este ráragadsz az „emmeggyre", szerintem nem fogsz csalódni - két film plusz egy igen jó koncert fog lemenni, de több órát kell rászánnod. Kezdődik A felolvasóval, amiben le lehet ellenőrizni, hogy Kate Winslet nemcsak a Titanicért kaphatott Oscart - iszonyatos alakítás Ralph Fiennes-szel párban. Annyira hatással volt rám, hogy amikor először láttam a filmet, napokig csak ajánlottam az ismerőseimnek (most is ezt teszem...). Témája a második világháború utáni Németország, van benne egy igen titkos és erős szerelmi szál, s megdöbbentő felismerések a végén. Nem árt tudni pici történelmet, de anélkül is megy.

TevesAjanlo_Szept30Ha felocsúdtál ebből a filmből, jön egy másik, de ezt nagyon ifjaknak nem ajánlom, különben is hétfőn reggel suliba kell menni. Ha bírod Quentin Tarantinót, ezt a filmjét meg kell nézned - a Kutyaszorítóban ugyanis az a film, ami a ma már kultusz-rendezővé lett Tarantino kezdeti lépéseit, trükkjeit, „szokásait", motívumait szedi csokorba. Kőkemény gengszter-sztori, de a színek adják meg az „ízét". Nem fogsz belealudni.

TevesAjanlo_Szept30S ha nem aludtál bele, akkor még ott van egy koncert az A38 Hajóról, mégpedig a francia Nouvelle Vague fellépése. A francia csapat azzal robbant be néhány éve, hogy hetvenes-nyolcvanas évek újhullámos muzsikáit játssza sajátos, bossa-novás, sanzonos, dzsesszes felfogásban. Ha belealszol, az sem baj, de ha nem alszol el és bírni fogod, akkor megérte, hogy fentmaradtál.

Hely: m1, idő: A felolvasó – 22 óra 30 perc, Kutyaszorítóban – 0 óra 30 perc, Nouvelle Vague – 2 óra 10 perc.

Szasza

Mindig is nyomasztott a gondolat, hogy ha egy Transzformer akkor transzformál járműből kétlábú géppé, amikor ülnek a volánnál, akkor élve marad-e a sofőr? Ha téged is hasonlóan világrengető kérdések riasztanak fel legszebb álmodból, akkor neked találták ki ezt a hétvégét. Most Michael Bay jól megmutatja nekünk, hogy milyen is az amikor a robotok a sarkukra állnak.

TevesAjanlo_Szept30A képregényből filmmé adaptált történet első részét múlt vasárnap vetítette a TV2, de ezen a szombaton este 20 óra 30 perctől sugározza a PRO TV is (ismétlés: vasárnap éjjel 2 órától). Ebből még csak a háború kezdetét ismerhetjük meg, ha többre vágyunk, akkor érdemes vasárnap 21 óra 5 perckor a TV2-re kapcsolnunk, itt következik ugyanis a második rész, A bukottak bosszúja, ahol az Autobotok és Álcák harcának egy újabb fejezetébe tekinthetünk be.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."