Kultúra » Színház

V-day - színház ez, nem áprilisi tréfa

Vendégelőadást és mesejátékot, koncertet és egy új bemutatót is tartogat az áprilisi színházi menü.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
fotó: Szász Zsuzsi

Kinek a munkája mennyit ér?

Aki ott volt, látta, szerette, nevetett és vörösre...
fotók: Szász Zsuzsi

Nekünk, ha férfiak vagyunk

Mintha az udvarhelyi nők azért ültek volna be erre az...
ifeszt2

Mi vagyunk az Adria

Arról, hogy hogyan lehet férjhez adni kétszáz aranyért...

nemfelekjanos, Balázs Attila
Nemfélek János -a mesejáték viszi a prímet áprilisban. Fotó: Balázs Attila
szerkesztoÍRTA: LÁZÁR EMESE
2013. április 03., 10:03
0 hozzászólás. 

A hónap első hetében, április 4-én és 5-én este a Howard Barker által teremtett katasztrófaszínházból kapunk kóstolót a nagyváradi Szigligeti Színház társulatának jóvoltából. A Jelenetek egy kivégzésből című darabot Theodor Cristian Popescu rendezésében mindkét alkalommal este 7 órától mutatják be. A vendégelőadásra csütörtökön a Tomcsa Sándor bemutató, pénteken a Nyirő József felnőttbérlet érvényes, de jegyeket szabadon is lehet vásárolni a színház jegypénztárában.

Eve Ensler írónő bestsellere, a Vagina Monológok alapján készült a V-day című, négyszereplős előadás, amelyet Tóth Árpád színész-rendező vitt színre, és amelynek bemutatóját április 10-én, szerdán este 7 órától láthatjuk. Az izgalmasnak ígérkező produkció a nagyszínpadi stúdiótérben játszódik, a helyek száma korlátozott, érdemes idejében helyet foglalni. Ha lekéssük az előadást se könnyezzünk, hónap végén, azaz április 23-án és 25-én szabadelőadásban újra megnézhetjük.

A számokat tekintve Nemfélek János lesz a bolondos hónap sztárja. A Kárpáti-Khaled szerzőpáros által kitalált félelemkereső mesehősök kalandjait áprilisban több alkalommal is végig lehet izgulni.

A családi bemutató április 14-én vasárnap délután 5 órától lesz- a gyermekek ingyen, a szülők, nagyszülők pedig egy gyermekjegy áráért együtt nézhetik meg a mesejátékot.

Április 15-én, hétfőn 12 és 13 órától, április 16-án, 17-én, 18-án és 19-én, azaz keddtől péntekig délelőttönként 10 és 12 órától játsszák a mesét. Az előadásokra a gyermekbérletek (Süsü, Pumukli, Vuk, Nyilas Misi, Bambi, Árvácska, Füles, Kis herceg, Csipike, Micimackó) érvényesek.

Az április 19-28. között zajló G.feszt táncos színpadi produkciókat is tartogat a műfaj kedvelőinek. A Marosvásárhelyi Művészeti Egyetem koreográfia szakos diákjainak előadásában április 22-én, hétfőn 19 órától Aiszkhülosz: Oreszteia, április 24-én, szerdán A. P. Csehov: Három nővér című drámáját, április 25-én, csütörtökön 17 órától pedig a Mi Volt című mozgásszínházi előadást láthatja a közönség.

A rajongók pedig el ne felejtsék: április 26-án este 8 órától Péterfy Bori és a Love Band koncertezik a nagyszínpadon.

A Tomcsa Sándor Színház áprilisi játékrendje, az előadásokkal és a jegyvásárlással kapcsolatos részletes tudnivalók megtalálhatók a szinház honlapján.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."